fbpx

Έτσι κάνει γεμιστές μπριζόλες και τρελαίνεις τη δικιά σου και την παρέα!

Έτσι κάνει γεμιστές μπριζόλες και τρελαίνεις τη δικιά σου και την παρέα!

Γεμιστά μπιφτέκια έχεις δει… Γεμιστό κοτόπουλο, επίσης έχεις δει…. Όμως γεμιστές μπριζόλες δεν έχεις δει και πιθανώς να μην έχει δει ούτε η δικιά σου, αλλά ούτε και οι φίλοι σου.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Το …ταπεινό κοτόπουλο γίνεται γκουρμεδιάρικο και …Wellington

 

Κι όμως οι γεμιστές μπριζόλες υπάρχουν και είναι μια φανταστική λιχουδιά.

Δες πως τις κάνεις:

 

Υλικά:

2 μπριζόλες χοιρινές, κόντρα

100 γρ. μετσοβόνε

4 φέτες καπνιστό αλλαντικό

2 κ.σ. ελαιόλαδο

ρίγανη

δεντρολίβανο

 

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.

Χαράσσουμε το ψαχνό κάνουμε μια τομή στο πλάι και κάνουμε μια θήκη για να χωρέσει η γέμιση. Ιδανικά οι μπριζόλες πρέπει να είναι αρκετά χοντρές για να μπορέσουμε να κάνουμε θήκη.

Κόβουμε το μετσοβόνε και το καπνιστό αλλαντικό σε λεπτές φέτες, το πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και γεμίζουμε τις μπριζόλες.

Κλείνουμε με μια οδοντογλυφίδα τις μπριζόλες.

Βάζουμε το κλαράκι δενδρολίβανο στην πάνω πλευρά της μπριζόλας και πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο .

Τυλίγουμε τις μπριζόλες σε λαδόκολα.

Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά!