fbpx

Έτσι κάπως θα μιλούν οι μηχανόβιοι της ηλεκτρικής εποχής του μέλλοντος!

Έτσι κάπως θα μιλούν οι μηχανόβιοι της ηλεκτρικής εποχής του μέλλοντος!

Οι σημερινοί 40άρηδες και βάλε μηχανόβιοι, παρακαλούν να μην ζήσουν τη στιγμή που όλες οι μοτοσικλέτες θα είναι ηλεκτρικές! Τότε δηλαδή που θα έρθει η στιγμή που στην  αυτοκίνηση δεν θα υπάρχουν ορυκτά καύσιμα και φυσικά ούτε κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Όμως στο απώτερο μέλλον, που κάποιοι εκτιμούν ότι θα είναι το 2025, θα έρθει η στιγμή που η ηλεκτροκίνηση θα γίνει πράξη. Όταν γίνει αυτό, τότε σίγουρα χρόνια μετά θα υπάρξει μια γενιά ανθρώπων που θα βλέπει κινητήρες εσωτερικής καύσης μόνο στα μουσεία ή στις …παλιές ταινίες. Η αλήθεια είναι ότι κανένας σημερινός μηχανόβιος δεν θέλει να σκέφτεται την εποχή της ηλεκτροκίνησης, ούτε καν χιουμοριστικά, εμείς όμως στο Activeman.gr επιχειρήσαμε να το δούμε με αυτή την οπτική γωνιά και βάλαμε τους εαυτούς μας στο ….τότε!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μάθε πότε εκτιμάται ότι καταργηθούν οι συμβατικοί κινητήρες στις μοτοσικλέτες!

 

Θεωρώντας ότι μηχανόβιοι πάντα θα υπάρχουν προσπαθήσαμε να φανταστούμε με πολύ χιουμοριστικό τόνο, πως θα είναι οι διάλογοι μεταξύ τους στην εντελώς ηλεκτρική εποχή της μοτοσικλέτας!

 

 

Τέτοιες ατάκες πιθανόν να λένε οι μηχανόβιοι της ηλεκτρικής εποχής:

 

  • Πω ρε φίλε! Μου κάηκε ο «ελεγκτής» και δεν «ανάβει» το ρημάδι! (Επεξήγηση: Ο «ελεγκτής» μετατρέπει τα 300V DC σε μέγιστη 240V AC, 2φασική ισχύ που είναι κατάλληλη για κινητήρα)!
  • Ρε συ το ποτενσιόμετρο στο κοντρολερ τα παιξε και σέρνεται το μοτορι (Επεξήγηση: Μεταβλητά ποτενσιόμετρα συνδέονται μεταξύ του επιταχυντή και του ελεγκτή. Αυτά τα ποτενσιόμετρα λένε στον ελεγκτή πόση δύναμη πρέπει να παραδώσει. Όταν απελευθερωθεί ο επιταχυντής, αποδίδει 0V και όταν πιέζεται πλήρως, δίνει μέγιστη απόδοση).
  • Τα παιξε το τζάρτς και δεν μπορώ να το φορτίσω! (Επεξήγηση: Charts Port υποδοχέας φόρτισης)
  • Πήρα μια μπαταρία πρώτο πράμα! Αντέχει και βγάζει …δρόμο και είναι τζάμπα!
  • Ρε συ τις …έδινα στη μια δεν είδα το «στρουμφάκι» και με …«έσβησε» (Επεξήγηση: Εννοεί ότι δεν σταμάτησε σε σήμα τροχονόμου και οι αστυνομικοί έσβησαν τον κινητήρα απομακρυσμένα).
  • Στα πόσα Watt τις δίνει;
  • Μου κάηκαν τα πηνεία….
  • Πόσα Watt είναι το μοτόρι σου; (Επεξήγηση: Πόσα κυβικά είναι;)
  • Τα παίξε το Thermal και έμεινα! (Επεξήγηση: Σύστημα ψύξης)

 

Αυτά είναι μερικά που μπορούμε να φανταστούμε με βάση τις σημερινές μηχανόβιες ατάκες και με χιουμοριστική διάθεση προσαρμοσμένες στην εποχή της πλήρους ηλεκτροκίνησης που σίγουρα οι περισσότεροι από εμάς ελπίζουν να είναι τόσο μακρινή που να μη τη βιώσουμε!

Πάντως η FIM μόλις πέρσι έκανε το πρώτο MotoGP-e κάτι που σημαίνει ότι η ηλεκτροκίνηση στις μοτοσικλέτες θα αργήσει για πολλά χρόνια ακόμα!