fbpx

Έτσι μπορείς να έχεις κοιλιακούς, χωρίς να κάνεις ασκήσεις κοιλιακών!

Έτσι μπορείς να έχεις κοιλιακούς, χωρίς να κάνεις ασκήσεις κοιλιακών!

Σιχαίνεσαι τους κοιλιακούς; Δεν είσαι ο μοναδικός! Θα ήθελες να έχεις κοιλιακούς χωρίς να κάνεις ασκήσεις κοιλιακών;

Μπορείς. Βέβαια το σωστό ερώτημα είναι: θες να δεις τους κοιλιακούς σου ή να τους γυμνάσεις; Αν θέλεις να τους γυμνάσεις υπάρχουν πολλές ασκήσεις που μπορείς να προσθέσεις στην 45λεπτη προπόνησή σου και έπειτα από έξι μήνες να δεις αποτέλεσμα – αν και θα χρειαστεί τρελή προσπάθεια και αυστηρή διατροφή για να δεις το six pack σου φέτες.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αν δεν σου αρέσει το τρέξιμο δεν πως μπορείς να κάψεις και με το περπάτημα

 

Αν όμως θέλεις να αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά τρεις απλοί κανόνες θα σε βοηθήσουν να τα καταφέρεις.

 

Κόψε τη ζάχαρη

Αν μπορείς μαχαίρι. Ίσως να νιώσεις λήθαργο ή να έχεις πονοκέφαλο για 3 περίπου μέρες αλλά μετά θα νιώσεις ενέργεια και θα παρατηρήσεις το πρώτο ξεφούσκωμα! Σκέψου ότι καθώς μεγαλώνουμε τα επίπεδα ορμονών μας αυξομειώνονται και έτσι τείνουμε να αποθηκεύουμε περισσότερο λίπος στην περιοχή της κοιλιάς το οποίο αυξάνει την πιθανότητα για καρδιακά νοσήματα και διαβήτη. Η κατανάλωση τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα αυξάνει το επίπεδο σακχάρου στο αίμα και αυτό οδηγεί στην παραγωγή ινσουλίνης για να μειώσει το σάκχαρο. Όμως η παραγωγή ινσουλίνης προωθεί την αποθήκευση λίπους στην κοιλιά. Έτσι, μία διατροφή με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη που δεν προκαλεί αύξηση της γλυκόζης του αίματος είναι ό,τι πρέπει για να μειώσεις το κοιλιακό λίπος. Απέφυγε το λευκό ψωμί, τους χυμούς φρούτων, τις πατάτες, τα μπισκότα, τα γλυκά, τα αναψυκτικά διαίτης και τα κανονικά, το αλκοόλ. Επίλεγε προϊόντα ολικής άλεσης, κατανάλωνε ολόκληρα τα φρούτα (όχι σε χυμό), γιαούρτι, λαχανικά, νερό.

 

Ισορρόπησε τα γευματά σου

Το να παραλείπεις πρωινό, να τρως μία φορά την ημέρα όλες τις θερμίδες που σου αναλογούν δεν βοηθάς να χάσεις λίπος από την κοιλιά και να ξεφουσκώσεις. Τα πολλά και μικρά γεύματα μειώνουν το φούσκωμα και αυτό είναι το πρώτο βήμα για να δεις επίπεδους κολιακούς. Τρία γεύματα ημερησίως και 2 ή 3 ενδιάμεσα σνακ που να περιλαμβάνουν πρωτεΐνη αρκούν για να αποκτήσεις ένα σταθερό επίπεδο σακχάρου στο αίμα.

 

Σχεδίασε ένα αερόβιο πρόγραμμα

Με την αερόβια προπόνηση θα κάψεις το λίπος γύρω από την κοιλιά. Τι πρέπει να κάνεις; Πρωινό τζόκινγκ χωρίς όμως να έχεις φάει κάτι ή κάποιο αέρόβιο άθλημα για 20 με 30 λεπτά και άλλα τόσα ήπιο τρέξιμο. Αν κάνεις βάρη και δεν καταναλώσεις τίποτα για την επόμενη ώρα μετά την προπόνηση μπορεί να μην δεις να αυξάνεται ο όγκος σου αλλά σίγουρα θα ροκανίσεις το λίπος. Επίσης έχε υπόψη σου ότι οι κλασικές ασκήσεις κοιλιακών είναι κυρίως πολυμυικές ασκήσεις που δεν στοχεύουν κάπου συγκεκριμένα και συνήθως δεν γυμνάζουν κοιλιακούς.