fbpx

Έτσι μπορείς να βγάλεις χρήματα από το internet χωρίς ναι είσαι influencer

Έτσι μπορείς να βγάλεις χρήματα από το internet χωρίς ναι είσαι influencer

Το να είσαι influencers ακούγεται εντυπωσιακό! Είναι η νέα μόδα για να βγάλεις λεφτά από το internet, όμως δεν είναι αυτή η μοναδική δουλειά που μπορείς να κάνεις!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι θα καταφέρεις να έχεις την απόλυτη συγκέντρωση στη δουλειά σου

Μπορείς να γίνεις freelancer σε πέντε διαφορετικές εργασίες που έχουν σχέση με το internet γενικότερα. Δεν είναι εύκολη δουλειά ή χωρίς απαιτήσεις, ίσα ίσα, χρειάζεται να κερδίζεις κάθε φορά την εμπιστοσύνη του εκάστοτε “πελάτη” σου για το κάθε project.

Δες ποιες είναι αυτές οι δουλείες:

 

Social Media Manager

Στην εποχή που τα social media ανθίζουν, γίνονται το κύριο μέσω επικοινωνίας αλλά και οι μεγαλύτερες πλατφόρμες διαφήμισης, η δουλεία του Social Media Manager είναι περιζήτητη. Οι περισσότεροι άνθρωποι ξοδεύουν πολύ χρόνο στα social media χωρίς να συνειδητοποιούν ότι μπορούν να βγάλουν λεφτά από αυτό. Αν έχεις ταλέντο στο λέγειν, στα έξυπνα μότο και έχεις μια διαφορετική αισθητική που τραβάει μάτι, δοκίμασε αυτή τη δουλειά. Για έναν freelancer χωρίς εμπειρία είναι μια καλή αρχή που δε θα ξεφεύγει από τα όρια του ίδιου σου του κινητού.

 

Αναζήτηση στο ίντερνετ

Όπως είπαμε, διασχίζουμε εντελώς την εποχή της τεχνολογίας και του ίντερνετ. Αν είσαι από τα άτομα που λατρεύεις να αναζητάς πράγματα στο ίντερνετ, είσαι ο “πράκτορας FBI” της παρέας σου αφού βρίσκεις οτιδήποτε online και σου αρέσει να κάνεις εκτενείς έρευνες αγοράς, τότε αυτή η δουλειά είναι για εσένα. Πολλοί ζητούν άτομα για αναζητήσεις στο διαδίκτυο που θα προσφέρουν ένα ολοκληρωμένο πακέτο αποτελεσμάτων σύμφωνα με κάποιο θέμα. Μάλιστα, πολλές φορές θα συναντήσεις άτομα από εξωτερικό που χρειάζονται αναζητήσεις για την τοπική μας αγορά.

 

Content writer – Δημιουργός περιεχομένου

Εάν είσαι ένα ανήσυχο πνεύμα που του αρέσει να εκφράζεται με οποιονδήποτε τρόπο, αυτή η επιλογή είναι για εσένα. Άρθρα, μικρά κείμενα, περιγραφές προϊόντων, είναι μερικά από αυτά που θα συγγράφεις. Ακόμα και αν δεν έχεις έμπνευση ή φαντασία, με λίγη έρευνα στο διαδίκτυο και λίγο διάβασμα μπορείς να ξεκινήσεις να γράφεις όμορφα κείμενα. Φυσικά, χρειάζεται να έχεις μια ευχέρεια λόγου και βασικές γνώσεις σύνταξης και ορθογραφίας αλλά κατά γενικό κανόνα είναι μια απλή δουλειά για έναν freelancer χωρίς εμπειρία.

 

Εικονική γραμματειακή υποστήριξη

Στην εικονική εποχή που οι δουλειές έγιναν εξ αποστάσεως, και η γραμματειακή υποστήριξη πήρε αυτή την κατεύθυνση. Πολλοί επιχειρηματίες “τρέχουν και δε φτάνουν” ,όποτε χρειάζονται κάποια βοήθεια. Εκεί είναι που έρχεται η εικονική γραμματειακή υποστήριξη. Αυτά που θα έχεις να κάνεις συνήθως είναι απλά. Να απαντάς στα e-mails, να οργανώνεις και να κανονίζεις τα ραντεβού, να οργανώνεις επαγγελματικά ταξίδια και τέτοια. Επίσης, είναι πολύ πιθανό να δουλεύεις για κάποια επιχείρηση, οπότε μπορεί να χρειαστεί να απαντάς και σε πελάτες. Γενικά, είναι μια ενδιαφέρουσα δουλειά που δε χρειάζεται πολλή εκπαίδευση και είναι εξαιρετική αρχή για έναν freelancer χωρίς εμπειρία.

 

Data Entry –  Εισαγωγή δεδομένων

Πολλές φορές, εταιρείες ή επιχειρήσεις χρειάζονται να περάσουν δεδομένα στο Excel με προϊόντα, ονόματα ή άλλα στοιχεία. Αυτή η δουλειά είναι χρονοβόρα για κάποιον που έχει πολλές υποχρεώσεις. Γι’ αυτόν τον λόγο, προσλαμβάνουν άτομα να κάνουν αυτή τη δουλειά. Ένα τέτοιο άτομο μπορείς να είσαι και εσύ. Το data entry είναι μια πολύ καλή αρχή για έναν freelancer χωρίς εμπειρία. Με απλές γνώσεις χειρισμού του υπολογιστή μπορείς να αναλάβεις τέτοια project.