fbpx

Έτσι μπορείς να κάνεις μπάνιο χωρίς να καταστρέφεις το δέρμα σου!

Έτσι μπορείς να κάνεις μπάνιο χωρίς να καταστρέφεις το δέρμα σου!

Πολύ καλή η γυμναστική, άριστη συνήθεια η καθαριότητα αλλά τι γίνεται με το συχνό μπάνιο που ξηραίνει το δέρμα;

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Να γιατί είναι καλό να ξυρίζεις τις μασχάλες σου

 

Σύμφωνα με τους δερματολόγους, είναι καλύτερα να προτιμάτε το ντους από το μπάνιο και μάλιστα χωρίς μεγάλη διάρκεια, ώστε να αποφεύγετε τη βλάβη στο φυσικό ενυδατικό στοιχείο της επιδερμίδας σας, που βοηθά στην προστασία της. Ταυτόχρονα αποφύγετε το υπερβολικά ζεστό νερό, που επίσης ξηραίνει το δέρμα και προτιμήστε χλιαρό.

 

 

Όσοι κάνετε συχνά ντους, μείνετε μακριά από το σφουγγάρι, που καταστρέφει το δέρμα, και τα υπερβολικά αρωματισμένα προϊόντα, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις. Το πρόβλημα με το σαπούνι είναι ότι μεταβάλλει το pH του δέρματος και διαταράσσει τον όξινο μανδύα του – το φράγμα που μας προστατεύει από τα επιβλαβή βακτήρια και τους ιούς. Φροντίστε λοιπόν τα προϊόντα καθαρισμού που αγοράζετε (σαπούνια, αφρόλουτρα κλπ),  να αναγράφουν στην ετικέτα τους τις ενδείξεις “soap-free”, “non-foaming” ή “ fragrance-free”.  Εξίσου σημαντικό είναι μετά το ντους, να στεγνώνετε προσεκτικά το δέρμα. Αποφύγετε το έντονο τρίψιμο με την πετσέτα, καθώς μπορεί επίσης να σας κάνει κακό.

Περιοχές, όπως οι μασχάλες και τα απόκρυφά σας, είναι καλή συνήθεια να τις πλένετε καθημερινά. Το πρόβλημα, προειδοποιούν οι ειδικοί, προκύπτει αν χρειάζεται να κάνετε ντους πρωί και βράδυ και ίσως ακόμη ένα ντους στο γυμναστήριο. Εάν πλένεστε τρεις φορές την ημέρα, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να διατηρήσετε τη φυσική ενυδάτωση του δέρματός σας.