fbpx

Έτσι μπορείς να μετατρέψεις την καθημερινή ρουτίνα του ξυρίσματος σε μια ωραία ιεροτελεστία

Έτσι μπορείς να μετατρέψεις την καθημερινή ρουτίνα του ξυρίσματος σε μια ωραία ιεροτελεστία

Το ξύρισμα κανονικά είναι ιεροτελεστία, όμως οι περισσότεροι από μας το έχουμε κάνει μια καθημερινή γρήγορη ρουτίνα που τις περισσότερες φορές αποτελεί μια βαρετή διαδικασία.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτά που …κρύβει η πετσέτα σου θα σε κάνουν να αηδιάσεις

 

Δεν είναι εύκολο να κάνεις ένα σωστό ξύρισμα που θα αφήσει το δέρμα σου λείο και απαλό μετά. Πολλές φορές μπορεί να κοπείς ή να ερεθιστείς και να μην καταφέρεις να έχεις ένα ξύρισμα παρόμοιο με αυτό που κάνεις σε κάποιο κουρείο.

Δες πως μπορείς αυτή τη καθημερινή ρουτίνα να την κάνεις μια τέλεια ιεροτελεστία:

 

Επένδυσε σε ένα καλό ξυράφι

Το ξύρισμα με ξυράφι συχνά ερεθίζει το θύλακα της τρίχας κι αυτό μπορεί να προκαλέσει πόνο, καύσο, ερυθρότητα, οίδημα και άλλες δερματικές αντιδράσεις. Αυτές οι αντιδράσεις φαίνονται σαν ερεθισμοί από κόκκινα σημάδια που ενοχλούν. Δοκίμασε ένα καλό ξυράφι ή επένδυσε σε μία ξυριστική μηχανή. Τέλος, αν έχεις σταθερό χέρι και δεν φοβάσαι, η φαλτσέτα μπορεί να είναι ντεμοντέ αλλά κάνει το απόλυτο ξύρισμα. Δοκιμασέ τα, τι έχεις να χάσεις; Όλοι κάποια στιγμή κόβονται, μην το κάνεις θέμα.

 

Κάνε απολέπιση πρώτα

Στο στρατό το ξύρισμα ήταν αγγαρεία. Τώρα είναι απόλαυση. Πριν το ξύρισμα κάνε απολέπιση με ένα scrub προσώπου. Θα ανοίξουν οι πόροι, θα χαλαρώσει το δέρμα, άσε που θα αφαιρέσεις και τα νεκρά κύτταρα και το δέρμα σου θα λάμψει.

 

Ξυρίσου μετά το ντους

Κάνε ένα ζεστό ντους και μετά πιάσε το ξυράφι. Ο ζεστός ατμός διευκολύνει το ξύρισμα.

 

Άπλωσε ζεστή πετσέτα

Όπως και στα παλιά μπαρμπέρικα το να απλώσεις μια ζεστή, βρεγμένη πετσέτα στο πρόσωπό σου για λίγα λεπτά θα κάνει το ξυράφι να τρέχει σπριντ στα μαγουλάκια σου.

 

Κάνε και λίγο μασάζ

Άπλωσε καλά την κρέμα, το σαπούνι ή τον αφρό ξυρίσματος, κάνοντας μασάζ στο πρόσωπό σου πριν από το ξύρισμα. Στο ξύρισμα δεν χωράει βιασύνη. Μας αρέσει η Απαλή Κρέμα Ξυρίσματος Κατά Των Ερεθισμών με βάλσαμο & πρόπολη της Apivita που προσφέρει βαθύ και εύκολο ξύρισμα χωρίς ερεθισμούς, ανακουφίζει άμεσα από τη μηχανική καταπόνηση του ξυρίσματος, αναζωογονεί την επιδερμίδα και τονώνει το πνεύμα. Συνδυάζει βιολογικά συστατικά όπως το βάλσαμο, ο σαμπούκος, το εκχύλισμα καλέντουλας, το λάδι ελιάς και το μελισσοκέρι μαλακώνει τα γένια και χαρίζει άμεση ανακούφιση καθώς προσφέρει βαθύ και εύκολο ξύρισμα χωρίς ερεθισμούς. Επίσης, ο Πλούσιος ενυδατικός αφρός ξυρίσματος κατά των ερεθισμών Mousse a Raser της Lierac που προσφέρει ασύγκριτα απαλό ξύρισμα και μέγιστη προστασία της επιδερμίδας. Είναι ενυδατική φόρμουλα περιποίησης, χωρίς οινόπνευμα. Τέλος, το Shaving Gel Anti-irritation της Vichy περιέχει συνδυασμό Ασβεστίου, γλυκολυζιωμένης Βιταμίνης C και Σαλικυλικού οξέος και προλαμβάνει την αίσθηση καύσου που μπορεί να εμφανιστεί με το ξύρισμα. Διατηρεί το υδρο-λιπιδικό φιλμ του δέρματος και εμποδίζει τη δημιουργία ερεθισμών.  Η επιδερμίδα προστατεύεται και ενυδατώνεται σε βάθος.

 

Μην τα παίρνεις κόντρα

Φουσκώνεις τα μάγουλα, τραβάς το δέρμα στο λαιμό και πας με την κατεύθυνση της τρίχας, κι όχι ανάποδα. Έτσι επιτυγχάνεις μικρότερη πίεση στην τρίχα και αποφεύγεις τα κοψίματα Δεν λένε τυχαία την μπαρμπερική τέχνη. Αν τα παίρνεις κόντρα, δημιουργείται πρόβλημα στην έκφυση της τρίχας, με αποτέλεσμα, όταν μεγαλώνει, να κατευθύνεται προς τα μέσα. Κι αυτό σημαίνει γυρισμένη τρίχα φίλε. Πόνος. Αν επιμένεις στο κόντρα ξύρισμα  κάν’το δυο φορές: την πρώτη με τη φορά της τρίχας και τη δεύτερη κόντρα, για να μην ερεθιστεί το δέρμα σου.

 

Βάλε λίγο λάδι

Αν τα γένια σου είναι πολύ σκληρά ξέχνα το βαθύ ξύρισμα αν δεν χρησιμοποιήσεις τα κατάλληλα προϊόντα. Καλό είναι να βάλεις κάτι που μαλακώνει τα γένια, όπως κάποιο balsam ή λάδι. Μη χρησιμοποιείς αφρούς ξυρίσματος και τζελ με βενζοκαΰνη ή μινθόλη. Καλό είναι να μην περιέχουν ερεθιστικά αλλά καταπραϋντικά συστατικά όπως αλόη βέρα και ενυδατικούς παράγοντες.

 

Κόπηκες;

Ρίξε κρύο νερό. Προκαλεί αγγειοσύσπαση που κλείνει τους πόρους και σταματά τις μικρές αιμορραγίες. Διαφορετικά χαρτί υγείας: πίεσε τοπικά και άφησέ το (κολλάει κιόλας). Τέλος, ένα παγάκι μπορεί να σε σώσει. Βάλ’ το στο κόψιμο, πίεσε, έτοιμος.

 

Μετά το ξύρισμα

Ξέπλυνε με κρύο νερό για να κλείσουν οι πόροι και να καταπραϋνθεί το δέρμα από τυχόν ερεθισμούς. Και βάλε aftershave balm χωρίς αλκοόλ (όπως ο «μόνος στο σπίτι», θυμάσαι;). Η ενυδατική λοσιόν ή το aftershave τζελ θα δείξει το δέρμα σου πιο νεανικό.