fbpx

Έτσι μπορείς να ξεχωρίσεις την άπιστη!

Έτσι μπορείς να ξεχωρίσεις την άπιστη!

Η απιστία ανέκαθεν αποτελούσε ενδιαφέρον θέμα μελέτης των επιστημόνων, με τις έρευνες που έχουν λάβει χώρα όλα αυτά τα χρόνια, να προσπαθούν να βγάλουν ένα κοινό συμπέρασμα ως προς το μοτίβο της απιστίας.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Το τρίο είναι μπορεί να είναι hot πόθος όμως έχει και …κανόνες

 

Τελικά ποιοι είναι περισσότερο επιρρεπείς σ’ αυτή; Ποιο στυλ συντρόφου είναι πιθανότερο να απατήσει και τι σχέση έχει η εξωτερική μας εμφάνιση με την τάση μας στις παράνομες σχέσεις;

Αμερικανική μελέτη με τη σφραγίδα έμπειρων ψυχολόγων του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Φλόριντα έρχεται να μας παρουσιάσει τα χαρακτηριστικά ανδρών και γυναικών που είναι μαθηματικά βέβαιο πως… δεν θα μείνουν πιστοί.

Παρακολουθώντας στενά επί 3,5 χρόνια 233 νιόπαντρα ζευγάρια και τις μεταξύ τους σχέσεις, οι επιστήμονες κατέληξαν σε μερικά άκρως ενδιαφέρονται συμπεράσματα τα οποία προέκυψαν τόσο από το ποσοστό ικανοποίησης μέσα στον γάμο και τα… ξενοκοιτάγματα των ζευγαριών όσο και από τη χρήση φωτογραφιών ελκυστικών προσώπων του αντίθετου φύλου που λειτούργησαν σαν ένα είδος «ηλεκτρονικού πειρασμού» για τους εθελοντές.

Το πιο ενδιαφέρον ίσως εύρημα σχετίζεται με αυτές ακριβώς τις φωτογραφίες.

Όπως παρατηρήθηκε, όσο πιο γρήγορα κάποιος έπαιρνε το βλέμμα του από τον ελκυστικό «πειρασμό» της φωτογραφίας, τόσο μικρότερη είναι η πιθανότητα να απατήσει τον σύντροφό του. Συγκεκριμένα, οι άνθρωποι αυτοί έχουν κατά 50% μειωμένες πιθανότητες να φτάσουν στην απιστία. Από την άλλη, όσοι άντρες ή γυναίκες έμειναν να κοιτούν το πρόσωπο της φωτογραφίας, είναι για τους επιστήμονες εξαιρετικά πιθανό να απιστήσουν.

Παραδόξως, οι λιγότερο ελκυστικές γυναίκες είναι εκείνες που απιστούν συχνότερα. Σε αντίθεση με τους άνδρες, οι γυναίκες που είχαν από ελάχιστες έως μηδαμινές σεξουαλικές εμπειρίες πριν τον γάμο είναι εκείνες που είναι πιο πιθανό να μη μείνουν πιστές.

Τη μεγαλύτερη πιθανότητα απιστίας, πάντως, την έχουν οι λιγότερο εντυπωσιακές γυναίκες με μηδαμινές σεξουαλικές εμπειρίες πριν τον γάμο.

Μεγαλύτερη έφεση στην απιστία έχουν οι νεότεροι άντρες και όσοι δεν είναι ικανοποιημένοι από τη σχέση τους. Χωρίς αυτό να σημαίνει, όμως, ότι έχουν πρόβλημα με τη σεξουαλική τους ζωή μέσα στη σχέση αυτή!

Επιπλέον, όσοι πριν τον γάμο είχαν περισσότερες σύντομες σχέσεις, έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να απατήσουν τη σύζυγό τους, οι οποίες αυξάνονται δραματικά αν εκείνη δεν είναι ιδιαιτέρως ελκυστική. Όσο για τους λιγότερο ελκυστικούς άνδρες; Απιστούν πιο σπάνια.