fbpx

Έτσι μπορείς να οδηγήσεις με χαμηλή ταχύτητα και ασφάλεια στη κίνηση της πόλης!

Έτσι μπορείς να οδηγήσεις με χαμηλή ταχύτητα και ασφάλεια στη κίνηση της πόλης!

Όταν η κίνηση στη πόλη είναι αυξημένη και οι ταχύτητες πολύ μικρές τότε κάνουν τη ζωή του μοτοσικλετιστή δύσκολη, γι αυτό και πολλοί επιλέγουν να αγοράσουν ένα σκουτεράκι για να κινούνται στη πόλη!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Το αστείο και …λυπηρό κρυφτούλι με την αστυνομία μοτοσικλετιστή που δεν φορούσε κράνος!

 

Όμως δεν χρειάζεται να μπεις σε έξοδα και να αποκτήσεις ακόμα ένα δίκυκλο για να πηγαίνεις στη πόλη! Μπορείς και με τη δική σου μοτοσικλέτα, όσο μεγάλη και να είναι, να κινείσαι άνετα και χωρίς πρόβλημα στη κίνηση της πόλης, αρκεί να μάθεις κάποια …κολπάκια!

Δες ποια είναι αυτά:

 

Σταθερό γκάζι και …παίξε με τον συμπλέκτη

Η κάθε μοτοσυκλέτα είναι ασταθής, όταν κινείται με χαμηλές ταχύτητες και απαιτεί απαλούς χειρισμούς. Κράτα σταθερό το γκάζι και έλεγξε την ταχύτητα ανοίγοντας και κλείνοντας συμπλέκτη.

 

Δούλεψε το πίσω φρένο

Επειδή το μπροστινό φρένο είναι δυνατό προσπάθησε να το αποφύγεις. Ξέρουμε ότι έτσι φρενάρουμε αλλά αν οι ταχύτητες είναι τόσο μικρές αρκεί το πίσω! Έτσι θα αποφύγεις να σου χαλάει η σταθερότητα σε κάθε φρενάρισμα, όταν βυθίζεται έστω και λίγο το πηρούνι χαλάει η σταθερότητα! Το πίσω φρένο αρκεί να σταματήσει τη μηχανή χωρίς να σου χαλάσει τη σταθερότητα.

 

Μετατόπισε το βάρος σου όταν στρίβεις

Είναι χρήσιμο να κρατάς το σώμα σου σε όρθια θέση και να ρίχνεις το βάρος μας στην εξωτερική πλευρά της σέλας και όχι στην εσωτερική, όπως θα έκανες αν έτρεχες με υψηλές ταχύτητες. Κρατάς τα πόδια στους μαρσπιέδες σταθεροποιώντας το σώμα ώστε να μπορείς να μετατοπίσεις ελαφρά το βάρος σου!

 

Πλάγιασε την όσο παίρνει και όπου χρειάζεται χωρίς φόβο!

Το πλάγιασμα της μοτοσυκλέτας με χαμηλές ταχύτητες μπορεί να είναι τρομακτικό κάποιες φορές, αλλά είναι απαραίτητο. Η μοτοσυκλέτα μπορεί να πάρει αρκετά μεγάλη κλίση, αρκεί να έχουμε αρκετή ταχύτητα για να αντισταθμίσουμε τη δύναμη της βαρύτητας. Για να διατηρούμε αποτελεσματικά την ισορροπία μας, έχουμε χαλαρά τα χέρια στο τιμόνι και κοιτάμε μακριά.