fbpx

Έτσι μπορείς να την …πατήσεις και να χαλάσεις τις διακοπές σου!

Έτσι μπορείς να την …πατήσεις και να χαλάσεις τις διακοπές σου!

Τις διακοπές τις περιμένεις όλο το χρόνο και φυσικά δεν θέλεις τίποτα να σου τις χαλάσει. Όμως διακοπές εκτός από χαλάρωση σημαίνει και διασκέδαση, θαλάσσια παιχνίδια ακόμα και …εξερευνήσεις στη γύρω περιοχή.

Έχει υπολογιστεί ότι το 10% όσων συμμετέχουν σε θαλάσσιες αθλητικές δραστηριότητες θα υποστούν κάποιο τραυματισμό, ενώ στο 1% των περιπτώσεων ο τραυματισμός θα είναι σοβαρός.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτά που κρύβει η βουτιά μετά τη δύση του ηλίου ίσως δεν σου αρέσουν!

 

Γενικά, οι συχνότερες παθολογικές καταστάσεις που σχετίζονται με το υδάτινο στοιχείο έχουν να κάνουν με μετατραυματικές τενοντίτιδες (ώμος, γόνατο), μυϊκές θλάσεις ή κράμπες, διαστρέμματα ή κατάγματα. Ιδιαίτερα στην περίπτωση του SUP, οι αθλούμενοι τραυματίζονται λόγω των φυσικών περιορισμών που το σώμα επιβάλλει είτε εξαιτίας του τρόπου στάσης αυτού –σταθερές θέσεις ποδιών πάνω στη σανίδα– είτε εξαιτίας κάποιας μυϊκής ανισορροπίας.

Ποιο είναι το πιο ευαίσθητο σημείο; Το σημείο το οποίο υποφέρει συχνότερα από τραυματισμούς, άλλοτε ήπιους κι άλλοτε όχι, είναι ο ώμος.

Όμως δεν είναι μόνο τα θαλάσσια παιχνίδια που μπορεί να γίνουν αιτία τραυματισμού.

Πολλές φορές με την παρέα ή και μόνοι μπαίνουμε στον πειρασμό να …εξερευνήσουμε τη γύρω περιοχή. Έτσι ανεβαίνουμε σε απόκρημνα σημεία να …εξερευνήσουμε τα ήδη ανακαλυφθέντα. Αυτή η περιέργεια είναι που έχει προκαλέσει ατυχήματα ακόμα και σοβαρά.

Γι αυτό λοιπόν πρόσεχε που πηγαίνεις και που ανεβαίνεις αν δεν θέλεις να χαλάσουν οι διακοπές σου και να τραματιστείς.

Μια άλλη αιτία που μπορεί να χαλάσουν οι διακοπές είναι η δηλητηριάση.

Η αλήθεια είναι πως λίγο η ζέστη, λίγο το γεγονός ότι τρως έξω στις διακοπές υπάρχει ο κίνδυνος να σε πειράξει κάποια από τις τροφές και να πάθεις τροφική δηλητηρίαση. Τα μολυσμένα ή χαλασμένα τρόφιμα μπορεί να περιέχουν σαλμονέλα ή E. Coli με αποτέλεσμα να έχουμε διάρροια, εμετούς, πυρετό, πονοκέφαλο, στομαχόπονο και άλλα δυσάρεστα συμπτώματα, τα οποία δεν κάνουν μόνο κακό στην υγεία μας, αλλά και στην ψυχολογία μας.

Δες τι μπορείς να κάνεις για να αποφύγεις τις στομαχικές διαταραχές κατά τη διαμονή σου σε οποιονδήποτε προορισμό!

  • Μην πίνεις ποτέ νερό από τη βρύση
  • Απόφυγε σος και τα καρυκεύματα μπορεί να είναι επικίνδυνα.
  • Απόφυγε σαλάτες και φαγητό από μπουφέ.
  • Πλένε τα χέρια σου συχνά
  • Επέλεξε φρούτα που ξεφλουδίζονται.