fbpx

Έτσι μπορείς να φροντίζεις το δέρμα σου ανάλογα με την ηλικία που βρίσκεσαι

Έτσι μπορείς να φροντίζεις το δέρμα σου ανάλογα με την ηλικία που βρίσκεσαι

Η ανδρική περιποίηση δεν πρέπει να αποτελεί ταμπού. Υπάρχουν συνήθειες που πρέπει κάθε άντρας να υιοθετήσει, προκειμένου να έχει μία καλή και προσεγμένη εμφάνιση.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Τι μπορεί να σου συμβεί αν έχεις μούσια! Μάθε τα …κακά νέα

 

Και πρέπει να γνωρίζεις ότι κάθε ηλικία του άνδρα έχει την δική της ανάγκη για περιποίηση.

Όπως οι γυναίκες, έτσι και οι άνδρες θέλουν να διατηρήσουν την εξαιρετική και υγιή εμφάνιση της επιδερμίδας τους για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι άνδρες αντιμετωπίζουν προβλήματα με την ευαίσθητη επιδερμίδα, την ακμή και τη γήρανση της επιδερμίδας.

Κάθε ηλικία όμως έχει τα δικά της προβλήματα, είτε αυτά είναι ρυτίδες είτε είναι σπυράκια ακμής.

Ψάξαμε και βρήκαμε τι χρειάζεσαι σε κάθε ηλικία. Τι είναι αυτό που το δέρμα σου έχει ανάγκη:

 

Από τα 20+

Καθαρισμός

Νομίζετε ότι λίγο νερό το πρωί σας είναι αρκετό για να έχετε ένα καθαρό πρόσωπο; Κι όμως χρειάζεστε ένα καθαριστικό όχι μόνον για να απομακρύνετε τους ρύπους από το πρόσωπό σας, αλλά και να αποσυμφορήσετε τους πόρους, να εξαφανίσετε τα κόκκινα σημάδια και τα μαύρα στίγματα καθώς και το φαινόμενο της αναπτυσσόμενης τρίχας προς τα μέσα, να καταπολεμήσετε την ακμή, να μειώσετε τη λιπαρότητα. Αναζητήστε ένα καθαριστικό προϊόν σε μορφή gel, υγρό ή με αφρό για το πρόσωπο και χρησιμοποιήστε το πρωί-βράδυ.

 

Απλή ενυδάτωση

Είναι το Α και το Ω όχι μόνον για το πρόσωπό σας αλλά και για ολόκληρο τον οργανισμό σας. Η υγρασία της επιδερμίδας είναι αυτή που το διατηρεί τη νεανική του όψη και οι ρυτίδες είναι το αποτέλεσμα της απώλειας της υγρασίας της επιδερμίδας. Αν ξεκινήσετε από την ηλικία των 25 να ενυδατώνεται καθημερινά το πρόσωπό σας, θα καθυστερήσετε τα σημάδια γήρανσης. Επειδή η αντρική επιδερμίδα έχει την τάση να ξηραίνεται και να αφυδατώνεται λόγω του ξυρίσματος χρησιμοποιείτε μία ενυδατική κρέμα καθημερινά, όχι μόνο μετά το ξύρισμα.

 

Στα 30

Αντιγήρανση

Η πρόληψη και η αντιγήρανση ξεκινά από τα 30, μετά τα 40 αντιμετωπίζουμε τη γήρανση. Σε αυτή την ηλικία αποχαιρετήστε την απλή ενυδατική και αντικαταστήστε τη με μία αντιγηραντική κρέμα, που θα προσφέρει στο πρόσωπό σας συστατικά που θα τη βοηθήσουν να παραμείνει ελαστική και νεανική. Δοκιμάστε «Το Γάλα» Ενυδατική Κρέμα Προσώπου με Γάλα Γαϊδούρας της Sostar. Εμπλουτισμένη με γαϊδουρινό γάλα, αλόη, καλέντουλα και ουρία. Βοηθάει την επιδερμίδα να αποκτήσει ξανά την χαμένη ελαστικότητα και λάμψη της καθώς επαναφέρει την φυσική της υγρασία. Ενυδατώνει βαθιά, ενώ καταπραϋνει την ξηροδερμία που μπορεί να υπάρχει. Κατάλληλη και για ευαίσθητες επιδερμίδες.

 

Μετά τα 35+

Φροντίδα ματιών

Τα μάτια είναι το πιο ευαίσθητο σημείο του προσώπου αφού η επιδερμίδα κάτω γύρω από τα μάτια είναι πιο λεπτή και εμφανίζει πιο εύκολα σημάδια αφυδάτωσης και γήρανσης. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο βάλτε μία κρέμα ματιών.

 

Μετά τα 40+

Εντατική ενυδάτωση

Η αντρική επιδερμίδα ταλαιπωρείται λόγω των εξωτερικών επιθετικών παραγόντων που επηρεάζουν την ποιότητα και την υφή της. Παράγοντες όπως η ρύπανση, η ηλιακή ακτινοβολία, το κάπνισμα και η έλλειψη ύπνου περιορίζουν την ικανότητα της επιδερμίδας να λειτουργεί σαν προστατευτικός φραγμός. Αποτέλεσμα; Αίσθηση τραβήγματος, γκρίζα, θαμπή όψη και ρυτίδες. Ένα ξηρό πρόσωπο που «τραβάει» σημαίνει πως το δέρμα έχει χάσει την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητά του και έχει ανάγκη από εντατική ενυδάτωση για να ενισχυθεί και ο προστατευτικός της φραγμός. Για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα και να φρενάρετε τη γήρανση επιλέξτε μια ενυδατική που να προσφέρει εντατική ενυδάτωση στην επιδερμίδα σας.

Τo ανδρικό δέρμα είναι από τη φύση του πιο ανθεκτικό, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν αφυδατώνεται, δεν ταλαιπωρείται από τον ήλιο, το κρύο, τη μόλυνση. Και βέβαια δεν σημαίνει ότι αψηφά τη διαδικασία της γήρανσης. Για αυτόν τον λόγο, χρειάζεται καθημερινή φροντίδα.