fbpx

Έτσι μπορείς να φτιάξεις το άδειο σου μπαλκόνι ένα τέλειο …χαλαρωτήριο!

Έτσι μπορείς να φτιάξεις το άδειο σου μπαλκόνι ένα τέλειο …χαλαρωτήριο!

Έχεις ένα μπαλκόνι όπως οι περισσότεροι. Ένα μπαλκόνι άδειο που στην πραγματικότητα δεν μπορείς να απολαύσεις.

 

 

Όσο στενό και να είναι  το μπαλκόνι σου πάντα υπάρχουν τρόποι να το διακοσμήσεις κατάλληλα και να γίνει το τέλειο χαλαρωτήριο ειδικά τώρα που η ημέρα είναι πιο μεγάλη και η θερμοκρασία ανεβαίνει.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 6 tips για να βάψεις το σπίτι σου χωρίς να …βαφτείς ο ίδιος!

 

Τα μπαλκόνια και οι βεράντες αποτελούν τον ιδανικότερο χώρο του σπιτιού και δες τις τρεις επιλογές που έχεις για να το φτιάξεις:

 

Όταν το «βλέπει» ο ήλιος όλη μέρα

Τότε, η κατάσταση είναι δύσκολη. Ενα μπαλκόνι, που λούζεται για πολλές ώρες από φως, θέλει ανάλογη διαχείριση, καθώς η ζεστή τις περισσότερες φορές δεν αντέχεται ούτε από τους κατοίκους του σπιτιού, ούτε από τα φυτά.

Για να το πετύχεις πρέπει να επιλέξεις ανθεκτικά φυτά. Προτίμησε τα κακτοειδή ή φυτά από πολύ ζεστά κλίματα, που δεν θέλουν πολύ φροντίδα και αντέχουν στη θερμοκρασία ενώ θα δώσουν μια εξωτική νότα στον χώρο.

 

 

Από την άλλη για να μειώσεις τον ήλιο μπορείς να πάρεις καλαμιές που μπορούν να προστατέψουν το μπαλκόνι σου από το φως. Παρέχουν σκιά χωρίς να αποκλείουν τον ήλιο και χαρίζουν μια διακοσμητική πινελιά.

 

Σκέψου …κάθετα

Κάποιος τοίχος του μπαλκονιού σου θα είναι πιο προστατευμένος, οπότε είναι ο ιδανικός για να εγκαταστήσεις έναν κατακόρυφο κήπο. Μπορείς να τοποθετήσειςε μικρά γλαστράκια με κάθε λογής λουλούδια και πρασινάδα.

 

 

Μπορείς να φτιάξεις έναν μικρό μπαχτσέ

Τα λαχανικά, τα φρούτα και τα βότανα ευδοκιμούν με το γλυκό άγγιγμα του ήλιου. Φτυιάξε λοιπόν, τον δικό σου μπαχτσέ και ετοιμάσου να γευτείς τους καρπούς σου.

 

Μπορείς όμως να μην βάλεις καθόλου φυτά

Εάν δεν φαίνεται να επιβιώνει τίποτα στο μπαλκόνι, μην βάλεις κανένα φυτό.Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να τοποθετήσεις μια ξαπλώστρα. Σίγουρα, οι γείτονες θα ζηλέψουν!

 

 

Η τελευταία λύση

Εάν έχεις δοκιμάσει τα πάντα και ο ήλιος είναι πολύ σκληρός, τότε μετέτρεψε το μπαλκόνι σε ένα νυχτερινό καταφύγιο. Με αυτόν τον τρόπο μόλις πέσει ο ήλιος, είναι η ώρα να πάρετε τη θέση σου!