fbpx

Έτσι μπορείς να ψωνίζεις σωστά τα ρούχα σου on line!

Έτσι μπορείς να ψωνίζεις σωστά τα ρούχα σου on line!

Αν θέλεις να ψωνίσεις ρούχα προτιμότερο είναι να πας βόλτα σε κάποιο μαγαζί ή εμπορικό κέντρο ώστε να τα προβάρεις και αν δεις αν πράγματι σου ταιριάζουν.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Τo καθημερινό ερώτημα που προβληματίζει: Τι φοράω πάλι σήμερα;

 

Από την άλλη οι on line αγορές είναι βολικές και ίσως πιο οικονομικές, όμως απαιτούν προσοχή:

 

  1. Τι είναι καλό να αποφύγεις να ψωνίσεις online;

Σε γενικές γραμμές όχι, αν και η αλήθεια είναι ότι η αγορά ενός κοστουμιού online, εμπεριέχει ρίσκο λόγω του ακανθώδους ζητήματος της σωστής εφαρμογής -βλέπεις, υπάρχουν φορές που ακόμη κι ένας πολύπειρος ράφτης, δεν μπορεί να κάνει το παραμικρό για να «σώσει» μια «πανοπλία», όπως, φερ’ ειπείν, στην περίπτωση που το σακάκι της είναι κοντό ή που, εναλλακτικά, σε στενεύει στην πλάτη.

 

  1. Να είσαι έξυπνος αγοραστής

Ωστόσο, υπάρχουν δύο περιπτώσεις που μπορείς να αγοράσεις κάποιο πιο «καλό» κομμάτι online «με κλειστά μάτια» όπως λένε: πρώτον, όταν θέλεις να αντικαταστήσεις ένα ρούχο της ίδιας μάρκας που ξέρεις ότι σου εφαρμόζει «γάντι». Δεύτερον, όταν έχεις ήδη δοκιμάσει το κομμάτι που έχεις βάλει στο μάτι σε κάποιο «πραγματικό» κατάστημα αλλά θέλεις να το προμηθευτείς από κάποιο e-shop επειδή το βρήκες σε καλύτερη τιμή.

 

  1. Έτσι θα παραγγείλεις το σωστό μέγεθος

Πολύ απλά, πέρνα μια βόλτα από τον ράφτη σου και ζήτα του να μετρήσει προσεκτικά τις ακριβείς διαστάσεις του κορμιού σου: το ύψος σου, το μήκος των χεριών σου από τον ώμο και από τη μασχάλη και η περιφέρεια στήθους, μέσης και λαιμού είναι εκ των «ουκ άνευ».

Αφού σε μετρήσει ο ράφτης σου λοιπόν, κατάγραψε τους αριθμούς αυτούς στο κινητό ή στο tablet σου, ώστε να τους έχεις άμεσα στη διάθεση σου την επόμενη φορά που θα σου «ανοίξει η όρεξη» για online shopping.

Μια δεύτερη μέθοδος είναι μετρώντας τις διαστάσεις των κομματιών που βρίσκονται στην γκαρνταρόμπα σου. Θέλεις, για παράδειγμα, να αγοράσεις κάποιο «ψαγμένο» t-shirt από κάποιο online κατάστημα που ειδικεύεται σε ανάλογα κομμάτια αλλά δεν είσαι σίγουρος αν το κομμάτι που έχεις σταμπάρει είναι στο σωστό μέγεθος; Βγάλε από την ντουλάπα σου το μπλουζάκι εκείνο που θεωρείς ότι έχει την καλύτερη εφαρμογή πάνω στο κορμί σου, μέτρα τις διαστάσεις του με βάση τις προδιαγραφές που δίνει το site που βρίσκεσαι για το κομμάτι που έχεις επιλέξει (ενδεικτικά, περιφέρεια λαιμού, μήκος, πλάτος στο στήθος) και φρόντισε το t-shirt που θα αγοράσεις να έχει τις ίδιες ακριβώς διαστάσεις με εκείνο που έχεις ήδη στην κατοχή σου.