fbpx

Έτσι μόνο θα γλιτώσεις τις 8000 θερμίδες του σαββατοκύριακου

Έτσι μόνο θα γλιτώσεις τις 8000 θερμίδες του σαββατοκύριακου

Η μέρα εκτόνωσης στη διατροφή σου πρέπει να υπάρχει και είναι επιβεβλημένη. Ωστόσο το σαββατοκύριακο αποτελείτε από δύο μέρες –που αν υπολογίζεις και την μισή Παρασκευή γίνονται δυόμιση- όπου συνήθως ξεχνιέσαι με αποτέλεσμα να φορτώνεσαι περίπου 8000 θερμίδες. Πως θα τις γλυτώσεις χωρίς να στερηθείς;

Σύμφωνα λοιπόν με Βρετανούς ερευνητές στο διάστημα αυτό καταναλώνουμε θερμίδες που αντιστοιχούν σε τέσσερις μέρες!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αν είσαι γλυκατζής και θες να κάνεις κορμί, ακολούθα αυτούς τους 3 κανόνες

 

Η έρευνα των Βρετανών έδειξε ότι το 73% όσων βρίσκονται σε πρόγραμμα αδυνατίσματος ξεδίνουν όχι μια μέρα αλλά δύομιση! Από Παρασκευή μέχρι και Κυριακή καταναλώνοντας από 8000 έως 10000 θερμίδες πολύ περισσότερες φυσικά από όσες έπρεπε. Έτσι η έρευνα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τα προγράμματα διατροφής αποδίδουν από Δευτέρα έως και Παρασκευή.

Την έρευνα πραγματοποίησε η εταιρία αδυνατίσματος Forza Supplements και έδειξε μεταξύ άλλων ότι το 57% των ανδρών συχνά καταναλώνουν 10.000 θερμίδες το Σαββατοκύριακο. Αιτία είναι κυρίως τα …τραπέζια τους σαββατοκύριακου τα οποία είναι πάντα πλούσια σε εδέσματα αλλά επιβαρύνουν κατά μέσο όρο 3000 θερμίδες. Και αν είναι δύο όπως είναι συνήθως το ένα Σάββατο και το άλλο Κυριακή τότε φτάνουμε περίπου στις έξι με 7000 θερμίδες συνολικά.

Η συσσώρευσή των θερμίδων αναλύεται εύκολα αφού ένα μικρό ποτήρι κρασί παρέχει από 60 μέχρι 150 θερμίδες αναλόγως με το είδος ένα σουβλάκι έχει από 350 έως 700 και ένα χάμπουργκερ γύρω στις 400 με 500. Οι μεγαλύτεροι εχθροί της δίαιτας το Σαββατοκύριακο είναι το φαγητό εκτός σπιτιού  το τσιμπολόγημα και το αλκοόλ. Όλοι οι ερωτηθέντες είπαν ότι πίνουν πολύ περισσότερο αλκοόλ το Σαββατοκύριακο απ’ ότι από Δευτέρα έως Παρασκευή μεσημέρι.

Το 85% εξάλλου παραδέχθηκαν ότι η ανάπαυλα στο τέλος της εβδομάδας τους αποσυντονίζει και πως  αντιθέτως  τις εργάσιμες ημέρες η ρουτίνα τους καθιστά πολύ πιο εγκρατείς.

Αν βρεθείς λοιπόν σε άλλα τραπέζια –εκτός από αυτό της μέρας εκτόνωσης- δες τι μπορείς να κάνεις:

 

  1. Κάνε επιλογή

Επίλεξε όσο το δυνατόν άπαχα μέρη κρέατος (π.χ. στήθος γαλοπούλας) και αφαίρεσε το δέρμα όταν αυτό είναι εφικτό και γλίτωσε αρκετές θερμίδες.

 

  1. Τρώγε αργά!

Απολαύστε την παρέα μίλα πολύ κατά τη διάρκεια του γεύματος αποφεύγοντας έτσι την κατανάλωση περιττών θερμίδων και τρώγε αργά!

 

  1. Μη δοκιμάζεις τα πάντα

Μην δοκιμάζεις από όλα τα γλυκά που θα σερβιριστούν στο τραπέζι και γλίτωσε θερμίδες.

 

  1. Άρχισε με σαλάτα

Η σαλάτα θα σε κάνει να χορτάσεις πιο γρήγορα έτσι δεν θα μπεις στο πειρασμό να τα φας όλα!

 

  1. Μην έχεις τύψεις

Και να ξεφύγεις δεν έγινε τίποτα! Μην έχεις τύψεις  με μία μέρα δεν θα φορτωθείς κιλά. Απλά πρόσεχε στη διάρκεια των γιορτών να μην τρως τα πάντα!