fbpx

Έτσι ο εγκλεισμός αποκαλύπτει αν ο γάμος σου είναι …τοξικός

Έτσι ο εγκλεισμός αποκαλύπτει αν ο γάμος σου είναι …τοξικός

Τόσες πολλές ώρες μαζί της δεν έμεινες ούτε τις πρώτες μέρες του γάμου σας… και τώρα αναγκαστικά γυρνάτε όλη μέρα μέσα στο σπίτι…

Και έτσι βγαίνουν διάφορα τοξικά που δεν είναι καλά όπως λένε και οι επιστήμονες.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 4 ασυνήθιστα πραματάκια να σπάσετε τη μονοτονία του εγκλεισμού!

 

Μπορεί η καθημερινότητα πριν την υγειονομική κρίση να μην σε είχε κάνει να το καταλάβεις αλλά τώρα αρχίζεις να βιώνεις περίεργα σημάδια:

Δες ποια είναι τα σημάδια που κάνουν τον γάμο σου τοξικο:

 

  1. Βρίσκει κάτι λάθος σε όλα όσα κάνεις ή λες

Μερικές φορές, όλοι νιώθουμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε ή να πούμε κάτι σωστό, αλλά είναι εντελώς διαφορετικό όταν το άλλο μας μισό βιάζεται να μας κατηγορήσει. Σας κριτικάρει πιο πολύ από συνήθως; Έχει γίνει προσωπικό ή επιτίθεται σε εσάς; Αν νιώθετε την ανάγκη να υποχωρήσετε ή απλά ότι δεν μπορείτε να πείτε τίποτα σωστό, μπορεί να είναι σημάδι.

 

  1. Λες ψέματα στους φίλους και την οικογένειά σου για τη σχέση σου

Κανείς δεν βγάζει τα άπλυτά του στην φόρα, σε όλους, αλλά όταν λέτε σε όλους ότι όλα είναι «μια χαρά» όταν γνωρίζετε ότι όλο είναι άσχημα, είναι πρόβλημα. Εάν οι κοντινοί σας φίλοι και η οικογένειά σας ρωτά αν είναι όλα καλά μεταξύ σας, υπάρχει λόγος που το κάνουν. Μπορεί να νομίζετε ότι είστε πολύ καλοί στο να κρύβετε το τι σας συμβαίνει, αλλά δεν είναι πιθανό να έχετε καταφέρει να τους κοροϊδέψετε όλους.

 

  1. Αποφεύγει το σεξ

Το άγγιγμα είναι βασική ανθρώπινη ανάγκη, όπως το φαγητό και το νερό. Όλου θέλουμε να νιώθουμε τη σύνδεση, την αγάπη και ότι κάποιος νοιάζεται για εμάς. Ο κανόνας του πρώτου χρόνου δεν έχει εφαρμογή σε αυτή την περίπτωση. Κάθε παντρεμένος άντρας γνωρίζει τις σεξουαλικές συνήθειες της γυναίκας του. Είτε πρόκειται για μία φορά την εβδομάδα μετά το γυμναστήριο, είτε δύο φορές το μήνα, όποιο κι αν είναι το φυσιολογικό για εσάς, τώρα δεν συμβαίνει. Εάν η σύντροφός σας δεν σας δίνει αυτή την τρυφερότητα, αρνείται να ξανασυνδεθείτε ή σας βάζει στη διαδικασία να παρακαλάτε για βασικά πράγματα όπως είναι οι αγκαλιές ή να κρατιέστε χέρι- χέρι, τότε έχετε πρόβλημα.

 

  1. Διαπιστώνεις ότι έχεις απομακρυνθεί από τους φίλους!

Συνήθιζες να βγαίνεις με την παρέα κάθε Παρασκευή βράδυ μετά τη δουλειά και τώρα πρέπει να κάνεις προσπάθεια ακόμα και για να πιάσεις το τηλεκοντρόλ και να δεις motogp. Αυτό είναι ένα σημάδι. Η τοξικότητα σε μία σχέση έρχεται στην επιφάνεια με άσχημο τρόπο και ένας από αυτούς είναι η κατάθλιψη. Και τώρα τα θυμάσαι όλα αυτά τόσες μέρες κλεισμένος σπίτι χωρίς να χτυπάει το τηλέφωνο για σένα.

 

  1. Σκέφτεσαι συνέχεια πως θα ήταν αν την άφηνες

Νιώθεις ανακούφιση όταν σκέφτεσαι τη ζωή χωρίς τη γυναίκα σου. Αν έχετε πιάσει τον εαυτό σας να κοιτάζει τις ενοικιάσεις σπιτιών και όχι απλά από περιέργεια, τότε το μυαλό μπορεί να προσπαθεί να σας πει κάτι.

 

  1. Η επαφή έχει γίνει ανταλλαγή κακιών

Οι σύζυγοι γνωρίζουν τα «κουμπιά» ο ένας του άλλου και πως να τα πατήσουν αλλά οι περισσότεροι το αποφεύγουμε επειδή δεν θέλουμε να κάνουμε ή να πούμε κάτι που θα πληγώσει αυτές του αγαπάμε. Αν αυτός ο τοίχος δεν υπάρχει πια, τα πράγματα θα γίνει άσχημα πολύ γρήγορα.

 

  1. Δεν μπορείς να θυμηθείς την τελευταία φορά που ήσασταν ευτυχισμένοι

Αν πραγματικά δεν μπορείτε να σκεφτείτε την τελευταία φορά που κοιτάξατε το πρόσωπό της και το νιώσατε ή αντίθετα θέλετε να την κοπανίσετε, μπορεί να πρέπει να κάνετε ένα βήμα πίσω και να ξεκαθαρίσετε αν αυτή η σχέση σας βοηθάει ή σας κάνει κακό.