fbpx

Έτσι στεγνώνεις σωστά τα μαλλιά σου χωρίς να τα χάνεις – Δες τι σου κάνει το πιστολάκι!

Έτσι στεγνώνεις σωστά τα μαλλιά σου χωρίς να τα χάνεις – Δες τι σου κάνει το πιστολάκι!

Όλη η περιποίηση των μαλλιών είναι σημαντική ώστε να τα έχεις όλα μέχρι την …τελευταία τρίχα, όμως το στέγνωμα είναι ένα από τα σημαντικά στάδια και είναι εκείνο που αν δεν το κάνεις σωστά θα χάσεις τις περισσότερες τρίχες.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτά είναι τα 4 χειρότερα λάθη που κάνεις όταν βάζεις τζελ!

 

Έχεις τηρήσει τους κανόνες για το σωστό λούσιμο αλλά παίρνεις την πετσέτα και αρχίζεις να τρίβεις τα μαλλιά ακατάστατα για να στεγνώσουν! Το μόνο που θα καταφέρεις είναι το λιγότερο να τα ηλεκτρίσεις και το χειρότερο να «σπάσεις» τις τρίχες και να προκαλέσεις «βλάβη» στην εξωτερική στοιβάδα της επιδερμίδας ! Οπότε , ταμπονάρουμε απαλά τα μαλλιά με την πετσέτα και τα κατευθύνουμε στη φυσική τους φορά!

Το πιστολάκι επίσης δεν αποτελεί καλή λύση, καθώς ξεραίνει τους αδένες της τρίχας γρήγορα κι αυτοί με τη σειρά τους αποδυναμώνονται.

Βασικά η χρήση του εξαρτάται κυρίως από το κούρεμα του μαλλιού σου. Αν είσαι κοντοκουρεμένος, το πιθανότερο είναι πως το πιστολάκι θα σου είναι άχρηστο. Αν όμως έχεις αρκετό μαλλί και στοχεύεις στο να φτιάξεις συγκεκριμένο look με πάστα ή πηλό, το μαλλί θα πρέπει να στεγνώσει έτσι ώστε να μπορέσεις στη συνέχεια να το «πειράξεις» και τότε το χρησιμοποιείς.

Πρόσεχε όμως γιατί θα χρειαστείς θερμοπροστασία στα μήκη και τις άκρες (ειδικά σε ημίμακρα και μακριά μαλλιά). Η χρήση της βούρτσας αν είναι απαραίτητη θα πρέπει να γίνεται με σύνεση χωρίς να τραβάς ή να «καις» τα μαλλιά.

Πάντως το πιστολάκι δεν είναι απλώς άχρηστο για τους άντρες αλλά στις περισσότερες των περιπτώσεων κάνει ζημιά στα μαλλιά σου.