fbpx

Έτσι σχεδιάζεις σωστά μια μοτοεκδρομή στην εποχή του κορωνοϊού

Έτσι σχεδιάζεις σωστά μια μοτοεκδρομή στην εποχή του κορωνοϊού

Ο σχεδιασμός μίας μοτοεκδρομής πάντα είχε κάποιες δυσκολίες αλλά όχι όσες έχει σε αυτή την εποχή του κορωνοϊού. Και δεν είναι οι περιορισμοί στη κυκλοφορία τόσο πολύ αλλά οι παράμετροι των μέτρων που έχουν προκύψει και δυσκολεύουν την σωστή οργάνωση που θα έχει ως αποτέλεσμα να χαρείς εσύ και η παρέα σου την κάθε εκδρομή.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 14 όμορφες μοτο-διαδρομές για μετά την καραντίνα και όχι μόνο!

 

Το να βρεθεί ένας ελκυστικός προορισμός πριν την πανδημία ήταν σχετικά εύκολο και δεν αναφερόμαστε μόνο στις ωραίες μοτοσικλετιστικές διαδρομές που υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Αναφερόμαστε σε όλα τα υπόλοιπα στοιχεία που κάνουν μια εκδρομή ευχάριστη και κυρίως την εστίαση!

Και δεν είναι ο περιορισμός της κίνησης μεταξύ των νομών αφού αυτό το μέτρο θα αρθεί σύντομα, αλλά τα μαγαζιά εστίασης που χρησιμεύουν είτε για στάση (για έναν καφέ) είτε για το τέλος της διαδρομής για φαγητό και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι μιας ωραίας εκδρομής! Ακόμα και όταν ανοίξει η εστίαση τα πράματα θα είναι δύσκολα με τα μέτρα που αναμένεται να εφαρμοστούν.

Έτσι λοιπόν  μια λύση είναι ο …εφοδιασμός με καφέδες για τις στάσεις ή ακόμα και φαγητό για πικνικ στο τέλος της διαδρομής!

Όταν ανοίξει η εστίαση και πάλι τα πράματα είναι σχετικά δύσκολα. Ακόμα και κράτηση να κάνεις (που συνήθως έτσι γίνεται) τα μέτρα περιορισμού των ατόμων στα τραπέζια δεν είναι και ότι το καλύτερο για μια μεγάλη παρέα που θα πρέπει να χωριστεί αναγκαστικά.

Αν και σε κάποιες περιπτώσεις οι κρατήσεις δεν ήταν απαραίτητες, τώρα στην εποχή του κορωνοϊού είναι επιτακτική ανάγκη αφού με τον περιορισμό των τραπεζιών μπορεί να μην υπάρχουν διαθέσιμα τραπέζια.

Επειδή λοιπόν η οργάνωση μιας μοτοεκδρομής ώστε να περάσεις καλά είναι πρώτιστα η διαδρομή καλό να είναι όσοι αποφασίσουν να εκδράμουν να είναι έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα και τι εννοούμε:

  • Επιλέγουμε μια ωραία διαδρομή από τις εκατοντάδες που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα.
  • Κάνουμε κράτηση σε ένα από τα τοπικά μαγαζιά του τελικού προορισμού αλλά έχουμε μαζί μας και «προμήθειες» γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί!
  • Αν θέλουμε να είμαστε ακόμα πιο σωστοί κάνουμε κράτηση σε μαγαζί στη τοποθεσία που θα σταματήσουμε για καφέ!
  • Βέβαια υπάρχει και η άλλη επιλογή: Παίρνουμε προμήθειες και αποφασίζουμε τον σχεδιασμό της εκδρομής χωρίς πρόβλεψη να πάμε σε μαγαζιά, αλλά να κάνουμε μόνο πικνικ στον τελικό προορισμό –μια καθαρά μηχανόβια επιλογή- σε κάποια ωραία τοποθεσία που θα επιλέξουμε και στη διαδρομή για καφέ, πάλι το ίδιο σε χώρο θέας του δρόμου.

Όλα αυτά αλλάζουν στην περίπτωση που υπάρχει διανυκτέρευση και αυτό είναι εύκολα κατανοητό!

Όμως όπως και να έχει η επιλογή της κλασσικής μηχανόβιας προσέγγισης, δηλαδή δρόμος και ξεκούραση με λίγο καφέ η πικνικ θεωρείται η πιο ασφαλής σε αυτή τη δύσκολη εποχή.