fbpx

Έτσι τα βάζεις όλα στο σάκο και δεν χρεώνεσαι στο αεροπλάνο

Έτσι τα βάζεις όλα στο σάκο και δεν χρεώνεσαι στο αεροπλάνο

Όλες οι αεροπορικές εταιρίες και ειδικά εκείνες του «χαμηλού κόστους» χρεώνουν το κάτι παραπάνω των αποσκευών. Για να μη σου βγει ο …κούκος …αηδόνι θα πρέπει να προσέξεις το βάρος της βαλίτσας σου αλλά να πάρεις και όλα σου τα πράγματα. Πως γίνεται αυτό;

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Οι 6 μεγάλοι μύθοι των αεροπορικών ταξιδιών για να ξέρεις πως …πετάς!

 

Είναι απλό με τάξη και με λίστα!

Αρχικά υπολόγισε ότι οι εταιρίες έχουν η κάθε μια διαφορετική χρέωση για το υπέρβαρο. Έτσι όταν κλείσεις θα πρέπει να ρωτήσεις το επιτρεπόμενο βάρος και πόσο χρεώνουν το υπέρβαρο. Να έχεις υπόψη σου ότι ακόμα και εκείνες του «χαμηλού κόστους» ορίζουν ως επιτρεπόμενο βάρος μια βαλίτσα που χωράει τα απαραίτητα!

Και πως γίνεται αυτό; Αρχικά θα πρέπει να ξεπεράσεις την εμμονή ότι πρέπει να πάρεις μαζί σου τα πάντα. Ένα ταξίδι πας δεν ξενιτεύεσαι για χρόνια!

  1. Ανάλογα με διανυκτερεύσεις που θα έχεις στον προορισμό σου φρόντισε να βάλεις στη βαλίτσα σου ένα εσώρουχο και ένα ζευγάρι κάλτσες για κάθε μέρα συν ένα εφεδρικό.
  2. Βάλε στη βαλίτσα τα ανάλογα με τις μέρες ρούχα. Αν το ταξίδι σου απαιτεί κουστούμια και γραβάτες βάλε τα αντίστοιχα πουκάμισα για κάθε μέρα αλλά πάρε μόνο ένα ή δύο κοστούμια. Αν το ταξίδι είναι πιο casual Τότε βάλε τα αντίστοιχα μπλουζάκια.
  3. Ένα παντελόνι σου φτάνει”,” υπολόγισε και αυτό που φοράς! Σου φτάνει για ένα πενθήμερο ταξίδι. Διαφορετικά πάρε και ένα ακόμα.
  4. Ξέφυγε από το τρυπάκι πιο ρούχο ταιριάζει με ποιο. Συνδύασε τα βάση του αριθμού των ρούχων που πρέπει να βάλεις στη βαλίτσα! Αν πάρεις δηλαδή ένα τζίν και ένα υφασμάτινο παντελόνι φρόντισε τα μπλουζάκια ή τα πουκάμισα να ταιριάζουν και με τα δύο.
  5. Πάρε ένα ζευγάρι παπούτσια και αυτό που φοράς έχεις δύο.
  6. Μην κουβαλήσεις όλες τις κολόνιες σου. Άλλωστε είναι βαριές! Πάρε μια και φυσικά τα ξυριστικά σου και την οδοντόβουρτσα.
  7. Ένα μπουφάν το φοράς ή το κρατάς στο χέρι σου για να μη σου βαρύνει τη βαλίτσα.
  8. Πάρε ένα μικρό σακίδιο και βάλε ότι άλλα μικροαντικείμενα έχεις. Αυτό το μικρό σακίδιο θα το έχεις μαζί σου στη θέση σου.
  9. Άλλαξε πριν το ταξίδι. Έτσι κερδίζεις μια αλλαξιά και γενικά τα ρούχα που φοράς”,” που φυσικά δεν χρεώνονται.
  10. Στα επίσημα site των αερομεταφορέων υπάρχουν αναλυτικά όλες οι χρεώσεις ενώ και με ένα απλό τηλεφώνημα μπορεί κάποιος να ενημερωθεί για το τι ισχύει. Καλό είναι βέβαια να διαβάζουμε και τις υποσημειώσεις που μπορεί να φανερώνουν χρεώσεις που μας χαλούν το κέφι αν δεν τις ανακαλύψουμε έγκαιρα. Είναι άκυρο να ψάχνουμε το δίκιο μας – που δεν έχουμε – μπροστά από ένα check-in όταν περιμένουν πίσω μας άλλοι επιβάτες.