fbpx

Έτσι φτιάχνεις την πιο τέλεια ομελέτα με σπανάκι

Έτσι φτιάχνεις την πιο τέλεια ομελέτα με σπανάκι

Η ομελέτα με σπανάκι είναι ιδανική για πρωινό! Είναι επίσης ιδανική για μεσημεριανό ή ακόμα και για βραδινό!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι θα κάνεις το πιο νόστιμο παστίτσιο του …τεμπέλη

 

Είναι μια ομελέτα που ταιριάζει σχεδόν σε κάθε διατροφή και μπορείς να φας ότι ώρα της ημέρα θέλεις, αρκεί να έχεις αυγά και σπανάκι!

 

Δες τι χρειάζεται να κάνεις την πιο τέλεια ομελέτα με σπανάκι:

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

400γρ. σπανάκι

2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα (αν είναι για πρωινό καλύτερα να μην βάλεις)

2 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο

6-7 Αβγά

100γρ. φέτα τριμμένη

Μισή ντομάτα κομμένη σε κυβάκια

 

Πως τη φτιάχνεις

Ρίχνεις σε αντικολλητικό τηγάνι το λάδι και σοτάρεις το φρέσκο κρεμμυδάκι για 2 λεπτά. (Αν η ομελέτα σου είναι για πρωινό απλά παραλείπεις το κρεμμύδι εκτός αν σου αρέσει)

Προσθέτεις το σπανάκι και συνεχίζεις να σοτάρετε μέχρι να μαραθεί και να χάσει τον όγκο του.

Βάζεις και τον άνηθο.

Ανακατεύεις τα αβγά σε ένα μπολ προσθέτοντας λίγο νερό κρύο.

Τρίβεις πάνω στο σπανάκι στο τηγάνι τη φέτα και ρίχνεις τα αυγά.

Κουνάς το τηγάνι να πάει παντού το αβγό και με ένα πιρούνι φροντίζεις να πάει το αβγό παντού.

Χαμηλώνεις τη φωτιά σκεπάζεις με καπάκι κι αφήνεις να ψηθεί η ομελέτα για 3-4 λεπτά ακόμη.

Την γυρίζεις να ψηθεί και από την άλλη για 3-4 λεπτά.