fbpx

Ίσως δούμε «συμπυκνωμένο» ποδόσφαιρο τον Αύγουστο αλλά μπορεί και καθόλου

Ίσως δούμε «συμπυκνωμένο» ποδόσφαιρο τον Αύγουστο αλλά μπορεί και καθόλου

Σκέψεις για ολοκλήρωση του Champions League και του Europa League σε δύο εβδομάδες μέσα στον Αύγουστο ώστε η νέα ποδοσφαιρική περίοδος να ξεκινήσει κανονικά τον Σεπτέμβριο φαίνεται να κάνει η UEFA και ο Σύνδεσμος Ευρωπαϊκών Συλλόγων (European Club Association ECA).

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτά είναι τα σπορ που σου χαρίζουν τη καλύτερη ψυχική υγεία

 

Σύμφωνα με ισπανικά ΜΜΕ, παρά την αβεβαιότητα που επικρατεί για το πότε θα επανέλθει η ποδοσφαιρική δράση στα ευρωπαϊκά γήπεδα, η UEFA και η ECA εξακολουθούν να στοχεύουν στην επανέναρξη των μεγάλων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων μέχρι το καλοκαίρι, θέτοντας ένα πλάνο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, για διεξαγωγή και ολοκλήρωση των δύο κορυφαίων ευρωπαϊκών διοργανώσεων τον Αύγουστο, μέσα σε δύο μόλις εβδομάδες.

Το πλάνο περιλαμβάνει τη διεξαγωγή των προημιτελικών, των ημιτελικών και των δύο τελικών των διοργανώσεων σε μονούς αγώνες, σε ουδέτερο γήπεδο και κεκλεισμένων των θυρών. Η πρόταση ωστόσο αυτή δεν είναι αποδεκτοί από όλους, εξακολουθεί όμως να βρίσκεται στο τραπέζι.

Η UEFA επιθυμεί την επανέναρξη των εθνικών πρωταθλημάτων το συντομότερο δυνατόν, αποδεχόμενη ωστόσο πως αυτό θα γίνει χωρίς την παρουσία οπαδών στα γήπεδα και στη βάση των οδηγιών που θα δώσουν οι κυβερνήσεις των χωρών, με μοναδικό άξονα την υγεία και την ασφάλεια των ποδοσφαιριστών και όσων εμπλέκονται με τον χώρο.

Ήδη, η Bundesliga προγραμματίζεται να ξεκινήσει μέσα στον Μάιο, ενώ, όπως αποκαλύπτει η γαλλική εφημερίδα L` Equipe, επικαλούμενη έγγραφο από τη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος (LFP), και η Γαλλία εξετάζει την επανέναρξη του πρωταθλήματος στις 3 ή στις 17 Ιουνίου, με τη δεύτερη ημερομηνία να θεωρείται πιθανότερη. Αν ξεκινήσει τότε το γαλλικό πρωτάθλημα και αν διεξάγονται αγώνες κάθε τρεις ημέρες, η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί στις 25 Ιουλίου, με τα play-off υποβιβασμού και ανόδου να ολοκληρώνονται μέχρι τις 2 Αυγούστου.

Ο τελικός του γαλλικού Κυπέλλου μεταξύ Παρι και Σεντ Ετιέν έχει προγραμματιστεί για τις 27 Ιουνίου, σύμφωνα με την εφημερίδα, ενώ ο τελικός του League Cup μεταξύ Παρί και Λυών για τις 11 Ιουλίου.

 

ΠΗΓΗ: Euronews.com