fbpx

Αλλαγές λόγω κορωνοϊού: Θα βλέπουμε MotoGP μέχρι τα Χριστούγεννα;

Αλλαγές λόγω κορωνοϊού: Θα βλέπουμε MotoGP μέχρι τα Χριστούγεννα;

Αποφασισμένη φαίνεται η διοίκηση της Dorna, διαχειρίστριας εταιρίας του MotoGP να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές στο πρωτάθλημα που πλήττεται από την επέλαση της επιδημίας του κορονοϊου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Dorna Sports, Carmelo Ezpeleta σε συνέντευξη Τύπου δεν απέκλεισε ακόμα και την διεξαγωγή αγώνων «κεκλεισμένων των θυρών», αλλά και την επέκταση του προγράμματος αγώνων μέχρι και τα τέλη Δεκεμβρίου!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: MotoGP: Ακύρωση του πρώτου αγώνα και συζητήσεις για επιμήκυνση

 

«Ο στόχος μας είναι να πραγματοποιήσουμε όλους τους 19 αγώνες που έχουν απομείνει. Υπάρχουν πιθανότητες ότι στο χειρότερο σενάριο, με ακόμα περισσότερες ακυρώσεις, ότι θα έχουμε χρόνο. Ίσως τρέξουμε στις ζεστές χώρες τα Χριστούγεννα!»

Όπως είναι γνωστό ο αγώνας της μεγάλης κατηγορίας του Κατάρ ακυρώθηκε ενώ υπάρχει αναβολή του αγώνα της Ταϋλανδης για τις 4 Οκτωβρίου.

Ο CEO της Dorna, ο Carmelo Ezpeleta, τόνισε ότι στόχος της Dorna είναι το MotoGP να συνεχιστεί ακόμα και μέχρι τα Χριστούγεννα, αν αυτό κριθεί απαραίτητο, ώστε να έχουμε πλήρη σεζόν.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι με τη δεδομένη έξαρση του κοροναϊού, η Dorna και η FIM πρέπει να προσαρμόζονται συνεχώς στα νέα δεδομένα και να βρίσκουν λύσεις. «Ακόμα και στο χειρότερο σενάριο, ότι δηλαδή θα χρειαστεί να ακυρώσουμε και άλλους αγώνες, τότε υπάρχει χρόνος. Ίσως να κάνουμε Αγώνες σε ζεστές χώρες τα Χριστούγεννα!»

«Αυτό είναι το καθήκον μας… να κάνουμε τους Αγώνες. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για εμάς και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε όσους περισσότερους αγώνες γίνεται».

«Δεν θα σας πω αν είμαι αισιόδοξος ή όχι, αλλά αυτό που σας υπόσχομαι είναι ότι θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να κάνουμε και τους 19 Αγώνες που μένουν».

Αποκάλυψε μάλιστα ότι προσπάθησαν να μεταθέσουν το GP του Τέξας και να βάλουν στη θέση του κάποιο Ισπανικό GP, ωστόσο ο χρόνος δεν ήταν αρκετός για να υλοποιηθεί κάτι τέτοιο.

Στη συνέχεια τόνισε ότι: «Εάν υπάρχει κάποιος νόμος σε οποιαδήποτε χώρα, οφείλουμε να τον σεβαστούμε και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γι’ αυτό».

«Αν ο νόμος μας απαγορεύει να πάμε κάπου, δεν θα συνεχίσουμε… επαναλαμβάνω ότι στόχος μας είναι να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερους αγώνες».