fbpx

Αμ θες να γίνεις «φέτες» μάθε για τη θερμιδική «αμνησία»

Αμ θες να γίνεις «φέτες» μάθε για τη θερμιδική «αμνησία»

Πασχίζεις να χτίσεις κορμί, να γίνεις «φέτες» που λέμε, όμως δεν τα καταφέρνεις. Μάθε λοιπόν έναν από τους λόγους που μπορεί να αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα στις προσπάθειες σου.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτοί είναι οι 7 τύποι λιποδιαλυτών που αν τους μάθεις θα σε γίνεις «φέτες»

 

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα οργανισμός σου έχει πάθει  … θερμιδική «αμνησία», με απλά λόγια: καταναλώνεις περισσότερες θερμίδες από όσες νομίζεις.

 

 

Ανεξάρτητα από το τι “προστάζει” η διατροφή σου για να χάσεις κιλά πρέπει να καταναλώνεις λιγότερες θερμίδες από όσες ξοδεύεις κάθε μέρα. Οι άνθρωποι συχνά ξεχνούν τα μικρά πράγματα κατά τη διάρκεια ή μεταξύ των γευμάτων που προσθέτουν θερμίδες και μπορούν να παρεμβαίνουν σημαντικά στην απώλεια βάρους.

Τι μπορείς να κάνεις;

Καθιέρωσε ένα ημερολόγιο καταγραφής του φαγητού σου. Έρευνες δείχνουν ότι αυτή η απλή κίνηση μπορεί να διπλασιάσει την απώλεια βάρους.

 

 

Τα Σαββατοκύριακα είναι γενικά πολύ λιγότερο “δομημένα” και πιο κοινωνικά χαλαρά από τις καθημερινές. Τρεις μέρες (Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή) με πιο… χαλαρό φαγητό μπορούν εύκολα να “σβήσουν” τέσσερις ημέρες πιο εστιασμένης προσπάθειας. Μην χαλαρώνεις πολύ τα σαββατοκύριακα.

Δεν περιμένει κανείς να είσαι τέλειος αλλά η πλειοψηφία όσων έχουν επιτυχώς χάσει πολλά κιλά χωρίς να τα ξαναπάρουν για τουλάχιστον ένα έτος, έχει αποδειχτεί ότι είναι πολύ συνεπείς στην διατροφή τους όλη την εβδομάδα, όχι μόνο τις καθημερινές.