fbpx

Ανακάλυψε πόσες ασκήσεις μπορείς να κάνεις ακόμα και στη πιο μικρή πισίνα

Ανακάλυψε πόσες ασκήσεις μπορείς να κάνεις ακόμα και στη πιο μικρή πισίνα

Η προπόνηση στη πισίνα δεν είναι μόνο κολύμπι και να κάνεις διαδρομές πάνω – κάτω. Σε μια πισίνα μπορείς να κάνεις πολλές ασκήσεις με την αντίσταση του νερού.

Αν είσαι σε κολυμβητήριο μπορείς να συνδυάσεις ελεύθερο στιλ κολύμβησης με ασκήσεις αντίστασης στο νερό. Αν πάλι είσαι σε κάποια μικρή πισίνα, τότε και πάλι μπορείς να γυμναστείς επαρκώς.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Δες πόσες θερμίδες μπορείς να κάψεις με τα σπορ της παραλίας

 

Δε χρειάζεται να γνωρίζει κάποιος κολυμβητικές κινήσεις για να γυμναστεί μέσα στο νερό. Στην ουσία χρησιμοποιούμε το νερό ως αντίσταση, για να κάνουμε αρκετές από τις ασκήσεις που εκτελούνται στη στεριά. Μια από αυτές τις κινήσεις είναι και το περπάτημα ή τρέξιμο μέσα στο νερό.

Η άσκηση γίνεται διασκέδαση καθώς πέρα από την απορρόφηση των κραδασμών στο σώμα, το νερό έχει τη μεγαλύτερη ψυχοθεραπευτική ιδιότητα. Αυτό το κάνει να είναι ο πιο όμορφος τρόπος άσκησης για τις διακοπές και όχι μόνο.

Η άσκηση στο νερό είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική καθώς το νερό έχει μηδαμινή βαρύτητα με αποτέλεσμα οι κραδασμοί που νιώθουμε στο σώμα μας να είναι απειροελάχιστοι. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να γυμναστούν αποτελεσματικά άτομα που έχουν παθήσεις στην σπονδυλική στήλη, γόνατα, πέλματα, άτομα υπέρβαρα, 3ης ηλικίας χωρίς πολλές επιβαρύνσεις.

Το περπάτημα-τρέξιμο, λόγω της αντίστασης του νερού στο κάθετο σώμα, αναγκάζει τους μύες να δουλεύουν περισσότερο απ’ ότι στην στεριά. Δυναμώνουν πολύ πιο γρήγορα και παράγουν μεγαλύτερο έργο. Σε έρευνες πανεπιστημίων έχει αποδειχθεί πως κάνοντας περπάτημα ή τρέξιμο μέσα στο νερό, τα οφέλη στη πρόσληψη οξυγόνου VO2 είναι μεγαλύτερα από τα αντίστοιχα εκτός νερού. Βλέπουμε λοιπόν ότι η άσκηση γίνεται πιο αποτελεσματική και καρδιοαναπνευστικά.