fbpx

Ανακάλυψε το muay tai, γυμνάσου αλλά και προστάτευσε τον εαυτό σου!

Ανακάλυψε το muay tai, γυμνάσου αλλά και προστάτευσε τον εαυτό σου!

Σίγουρα το έχεις δει σε ταινίες δράσης ή αν είσαι φαν των πολεμικών τεχνών θα το γνωρίζεις και θα έχεις παρακολουθήσει αγώνες. Όπως και να έχει, το muay tai ή στα ελληνικά ταϋλανδέζικη πυγμαχία αποτελεί μια πολεμική τέχνη που σε γυμνάζει αλλά σου μαθαίνει και την αυτοάμυνα που είναι πολύτιμη στις μέρες μας.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Next Level Boxing Training… Δες την προπόνηση που κόβει την ανάσα!

 

Με το muay tai μπορείς να απλά να γυμναστείς ή αν θες να προχωρήσεις περισσότερο, μπορείς να μετέχεις και σε αγώνες, όπως εξηγεί στο Activeman.gr ο εκπαιδευτής Γιώργος Γκιόκας από το Savage Camp.

 

 

«Το savage camp μια σχολή πολεμικών τεχνών και personal training, το οποίο ειδικεύεται στο muay tai. Η σχολή βρίσκεται στα Εξάρχεια, στο κέντρο της Αθήνας, με πρόσβαση σε όλους και λειτουργεί καθημερινά. Εκεί προπονούνται πολλοί πρωταθλητές σε διάφορες ηλικίες».

 

 

 

Το Savage Camp

Ο Γιώργος είναι ο δημιουργός του Savage Camp. Πως όμως σκέφτηκε να δημιουργήσει μια τέτοια σχολή; «Μετά από χρόνια εμπειρίας στο συγκεκριμένο άθλημα, με τη στήριξη του δασκάλου μου Βαγγέλη Ξανθάκη, αποφάσισα να διδάξω όλα εκείνα που έμαθα και αγάπησα μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια».

 

 

Γιατί όμως να επιλέξεις muay tai και όχι κάποια άλλη πολεμική τέχνη; Τι είναι αυτό που κάνει ξεχωριστό το συγκεκριμένο άθλημα;

«Το muay tai, η αλλιώς ταϋλανδεζικη πυγμαχία, χωρίζεται σε δυο κατηγορίες. Το ένα κομμάτι της, είναι το παραδοσιακό, το οποίο έχει να Κάνει με την αυτοάμυνα, και το άλλο είναι το αγωνιστικό κομμάτι, το οποίο εξελίσσεται καθαρά στο ring. Το muay tai βασίζεται στην εκγύμναση του σώματος αλλά και του πνεύματος. Επειδή το muay tai ειναι ολοκληρωμένη πολεμική τέχνη, μπορεί να μας βοηθήσει σε οποιαδήποτε σωματική απειλή παρουσιαστεί στην καθημερινότητα μας. Επίσης, η καθημερινή του προπόνηση, λειτουργεί σαν μέσο χαλάρωσης, αυτοσυγκέντρωσης και πειθαρχίας.

 

 

Πόσο σκληρή είναι όμως η προπόνηση;

«Ανάλογα με το επίπεδο του καθενός, η ένταση της προπόνησης προσαρμόζεται. Άλλη ένταση ακολουθεί κάποιος που ακολουθεί τον πρωταθλητισμό, και διαφορετική κάποιος άλλος που ακολουθεί την αυτοάμυνα».

 

 

Ο Γιώργος Γκιόκας ασχολείται με το muay tai απο το 1999 και είναι έξι φορές πανελληνιονίκης. Μάλιστα έχει λάβει μέρος σε επτά παγκόσμια πρωταθλήματα στη Ταϋλάνδη με τα χρώματα της εθνικής ομάδας. «Από τότε που δημιουργήθηκε η σχολή το 2007 με τους αθλητές μου έχουμε πολλές διακρίσεις στο χώρο. Σκοπός μου είναι να διδάσκω την τέχνη που αγαπάω και να φτιάχνω πρωταθλητές» καταλήγει.