fbpx

Αν ήσουν συνηθισμένος μόνο στο γυμναστήριο, μάθε γιατί πρέπει να τρέξεις έξω!

Αν ήσουν συνηθισμένος μόνο στο γυμναστήριο, μάθε γιατί πρέπει να τρέξεις έξω!

Πήγαινες στο γυμναστήριο και έτρεχες όσο έπρεπε στον διάδρομο. Το ελάχιστο δηλαδή για αν κάνεις και λίγο αεροβική. Τώρα που δεν έχει γυμναστήρια καλείσαι να διατηρήσεις το σώμα σου με τα πενιχρά μέσα της προπόνησης στο σπίτι!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Να που ήρθε η ώρα να …ξαναπαίξεις στη παιδική χαρά – Μάθε πως την κάνεις γυμναστήριο! (Video)

 

Το ξέρεις όμως ότι η αερόβια άσκηση έξω είναι σύμμαχος σου;

Η αερόβια άσκηση μειώνει το στρες και αυτό είναι το πρώτιστο γιατί αν δεν είσαι ήρεμος καλή προπόνηση δεν κάνεις. Και αν ο στόχος σου είναι χάσεις περιττά κιλά και να κάψεις λίπος, τότε καλό είναι να γνωρίζεις ότι θα το καταφέρεις με την αερόβια άσκηση. Και μεταξύ μας, το να χάσεις κιλά δεν είναι μόνο θέμα άσκησης, αλλά και διατροφής. Επομένως αν κόψεις θερμίδες, δηλαδή ενέργεια, θα πρέπει να είσαι ακόμα πιο προσεκτικός στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεσαι το άγχος (που προκαλεί η αναερόβια).

Παράλληλα με το τρέξιμο θα πρέπει να εντάξεις και δυναμικές ασκήσεις για να διατηρήσεις και να βελτιώσεις το σώμα σου. Όμως το τρέξιμο θα σε βελτιώσει και δες το γιατί:

 

Η καρδιά σου πρήζεται

Ακούγεται κάπως αλλά είναι για καλό. Όσο πιο μεγάλη η καρδιά τόσο περισσότερο αίμα στέλνει στο σώμα. Άρα δουλεύει λιγότερο για να πετύχει το ίδιο αποτέλεσμα.

 

Ακόμα και τα κύτταρά σου μεγαλώνουν

Η αερόβια άσκηση ενδυναμώνει τα μιτοχόνδρια, το καύσιμο των κυττάρων σου. Σε όσο καλύτερη κατάσταση βρίσκονται τα μιτοχόνδριά σου τόσο πιο περισσότερη ενέργεια θα έχουν οι μύες σου.

 

Οι μύες δεν πρήζονται, μεγαλώνουν

Θες απλά να τουμπανιάσεις ή να αποκτήσεις ένα «χτιστό» σώμα; Αν επιλέξεις το δεύτερο, κοίτα να δεις τι γίνεται. Όσο περισσότερο αίμα πηγαίνει στους μυς σου, τόσο πιο εύκολα θα καθαρίσουν από το λίπος που τους έχει αγκαλιάσει.

 

Σχεδόν τα πάντα στον οργανισμό σου δουλεύουν καλύτερα

Αναρρώνεις καλύτερα, επανέρχεσαι από τραυματισμούς γρηγορότερα γιατί μέσω της αερόβιας οι μύες σου αποβάλλουν το λακτικό οξύ. Επίσης, η αερόβια άκσηση θα σε κάνει καλύτερο και στην αναερόβια.