fbpx

Αν απέτυχες στις πανελλαδικές μη κολλάς! Δες τι λένε οι πετυχημένοι που απέτυχαν!

Αν απέτυχες στις πανελλαδικές μη κολλάς! Δες τι λένε οι πετυχημένοι που απέτυχαν!

Βγήκαν τα αποτελέσματα και είδες τη βαθμολογία σου. Μάλλον δεν ήταν αυτή που περίμενες έτσι; Nιώθεις ότι δεν είσαι τίποτα άλλο παρά μια αποτυχία, ένα άλογο κούρσας που κάποιοι πόνταραν και έχασαν.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Να γιατί τα πτυχία είναι άχρηστα αν δεν έχεις δύο βασικά στοιχεία

 

Το βάρος της αποτυχίας σου στις Πανελλαδικές, σίγουρα δεν διαχειρίζεται εύκολα.

Και τώρα τι κάνεις; Αυτό είναι το βασικό ερώτημα.

Σίγουρα μια αποτυχία δεν είναι το επιθυμητό αποτέλεσμα, καθώς πρόκειται για ματαίωση ενός στόχου μας, ενώ παράλληλα προκαλεί το γνωστό «τι θα πει ο κόσμος;», μια φράση ουσιαστικά συνυφασμένη με την ελληνική κοινωνία! Ωστόσο, μια αποτυχία αποτελεί ευκαιρία να δούμε τις εναλλακτικές, μας δίνει χρόνο για επαναξιολόγηση των αποφάσεών μας και μας οδηγεί πολλές φορές σε αυτό που πραγματικά θέλουμε και μας ταιριάζει.

Και για να έρθουμε στο διά ταύτα, μια αποτυχία στις Πανελλαδικές δεν σημαίνει το τέλος του κόσμου! Δες το «ποτήρι μισογεμάτο», κράτα τα θετικά και προχώρα, γιατί… «κάθε εμπόδιο για καλό»!

Ναι, μπορεί να νομίζεις ότι τελείωσε η ζωή σου.

Ναι, μπορεί να ντρέπεσαι που απογοήτευσες τους γονείς σου, να ντρέπεσαι τους καθηγητές και τους συμμαθητές σου, να ανησυχείς ότι δεν θα καταφέρεις τίποτα στο μέλλον.

Όχι, δεν συμβαίνει τίποτα από αυτά.

Παρακάτω, έξι ατάκες για την αποτυχία που θα σε κάνουν να το δεις διαφορετικά.

  • Μόνο αυτοί που τολμούν να αποτύχουν με μεγαλοπρέπεια, μπορούν να πετύχουν μεγάλα πράγματα. (Robert F Kennedy)
  • Η αποτυχία είναι πολύ σημαντική. Όλη την ώρα, μιλάμε για την επιτυχία! Όμως, είναι η ικανότητα να αντισταθείς στην αποτυχία, ή να χρησιμοποιήσεις σωστά την αποτυχία, που συχνά οδηγεί σε μεγαλύτερη επιτυχία. Έχω γνωρίσει ανθρώπους που δεν θέλουν καν να προσπαθήσουν, επειδή φοβούνται ότι θα αποτύχουν. (Thomas Edison)
  • Μπορώ να αποδεχτώ την αποτυχία- όλοι αποτυγχάνουν σε κάτι. Αλλά δεν μπορώ να αποδεχτώ το να μην προσπαθήσεις. (JK Rowling)
  • Η επιτυχία δεν είναι οριστική, η αποτυχία δεν είναι μοιραία: αυτό που μετράει, είναι να έχεις το κουράγιο να συνεχίζεις. (Michael Jordan)
  • Το μόνο πραγματικό λάθος, είναι αυτό από το οποίο δεν μαθαίνουμε τίποτα. (Winston Churchill).
  • Σκέψου σαν βασίλισσα. Μια βασίλισσα δεν φοβάται να αποτύχει. Η αποτυχία είναι άλλο ένα βήμα προς τη μεγαλοσύνη. (Henry Ford).