fbpx

Αν βλέπεις νεκρούς στον ύπνο σου, μάθε τι μπορεί να σου συμβαίνει

Αν βλέπεις νεκρούς στον ύπνο σου, μάθε τι μπορεί να σου συμβαίνει

Βλέπεις στο ύπνο σου συχνά αγαπημένα σας πρόσωπα που έχουν φύγει από τη ζωή; Αν βλέπεις συχνά τέτοια όνειρα σίγουρα θα αναρωτιέστε το βαθύτερο νόημα που κρύβεται σε αυτές τις επισκέψεις των νεκρών.

Μερικοί από εσάς ίσως να έχετε αισθανθεί θετικά συναισθήματα, άλλοι ίσως και φόβο. Μία από τις κοινές πεποιθήσεις είναι ότι ο λόγος που έχουμε επίσκεψη των νεκρών στα όνειρά μας είναι επειδή ο κόσμος των ονείρων γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ της υλικής ζωής και του πνευματικού κόσμου, καθιστώντας ευκολότερο να επικοινωνήσουμε μαζί τους.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Υπάρχουν 4 σοβαροί λόγοι για να κοιμάσαι γυμνός ακόμα και …ολόγυμνος

 

Οι ψυχολόγοι πιστεύουν ότι τα όνειρα με αποθανόντες συγγενείς ή φίλους είναι απλώς μια εκδήλωση πόνου, κατάθλιψης ή συναισθήματα ενοχής απέναντί τους. Οι μυστικιστές ισχυρίζονται ότι ο κόσμος των ονείρων είναι μια σύνδεση με άλλους κόσμους, γι’ αυτό δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι από την αρχαιότητα πίστευαν ότι τα όνειρα με ανθρώπους που έχουν πεθάνει στέλνουν ένα σημαντικό μήνυμα που δεν πρέπει να αγνοηθεί. Οι νεκροί έρχονται στα όνειρά μας με ένα μήνυμα, συμβουλές ή προειδοποίηση που πρέπει να ληφθεί υπόψη.

 

 

Ποιοι είναι όμως οι λόγοι που βλέπετε κατά καιρούς νεκρά μέλη της οικογένειάς σας ή άλλα προσφιλή σας πρόσωπα στα όνειρά σας; Μέσα από την πνευματική έρευνα έχει διαπιστωθεί ότι υπάρχουν ψυχολογικοί και πνευματικοί λόγοι που οι νεκροί έρχονται στα όνειρά σας.Οι ψυχολογικοί λόγοι περιλαμβάνουν συναισθήματα ενοχής ή λύπης που απορρέουν από το γεγονός ότι το άτομο που ονειρεύεται δεν έχει περάσει αρκετό χρόνο με το αποθανόν αγαπημένο του πρόσωπο, πριν πεθάνει ή οι σχέσεις μαζί του δεν ήταν και τόσο καλές με αποτέλεσμα να μη μπόρεσε να επιλύσει τις διαφορές που υπήρχαν όσο ζούσε. Εδώ οι εικόνες που εμφανίζονται στο όνειρο είναι εκρήξεις από το υποσυνείδητο μυαλό του.

Τα όνειρα αυτά είναι φυσική απόρροια του θρήνου, του πόνου ή των ενοχών που βιώνει το άτομο που βλέπει το όνειρο. Αυτά τα όνειρα θα μπορούσαν να εμφανιστούν τις πρώτες ημέρες μετά το θάνατο, καθώς το σοκ της απώλειας κάνει το άτομο να πονάει. Είναι αρκετά συχνά κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους του θανάτου, αλλά μπορεί να παρουσιαστούν και πολλά χρόνια μετά, αν ακόμα πενθεί το αγαπημένο του πρόσωπο. Αυτά τα όνειρα αντιπροσωπεύουν την προσπάθεια που κάνει το υποσυνείδητό του για να το φέρει πίσω στη ζωή. Το υποσυνείδητο μπορεί να αντισταθεί στη ψυχρή πραγματικότητα πιο πεισματικά από το συνειδητό μυαλό.

 

 

Οι πνευματικοί λόγοι είναι πολλοί και πολλές φορές δύσκολο να αποσαφηνιστούν εντελώς. Μπορεί το αποθανόν πρόσωπο να χρειάζεται βοήθεια στη μετά θάνατον ζωή και προσπαθεί να έρθει σε επαφή με τα προσφιλή του πρόσωπα ή ίσως το ίδιο το άτομο που ονειρεύεται χρειάζεται καθοδήγηση. Ένα όνειρο μπορεί να θεωρηθεί πνευματικό εάν το ίδιο όνειρο επαναλαμβάνεται τουλάχιστον τρεις φορές. Τα νεκρά μέλη μιας οικογένειας θα προσπαθήσουν γενικά να επικοινωνήσουν με το μέλος της οικογένειας που θεωρούν οικείο μέσω των ονείρων, καθώς στον ύπνο το μυαλό είναι πιο δεκτικό σε μηνύματα από τον πνευματικό κόσμο, αν και πολλές φορές δεν αποκλείεται αυτό να συμβεί και σε κατάσταση εγρήγορσης.

Έχει διαπιστωθεί ότι οι άνθρωποι που είχαν πρόωρο ή βίαιο θάνατο είναι πιο πιθανό να εμφανίζονται στα όνειρα, σε αντίθεση με τα άτομα που είχαν φυσιολογικό θάνατο, όπως μετά από μια παρατεταμένη ασθένεια. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το πρόσωπο που έχει πεθάνει από φυσικά αίτια είναι περισσότερο ψυχικά προετοιμασμένο για το θάνατο και ως εκ τούτου θεωρεί ότι είναι ευκολότερο να κινηθεί στη μετά θάνατον ζωή. Είναι πολύ λίγες οι περιπτώσεις όπου ο νεκρός εμφανίζεται στα προσφιλή του πρόσωπα μεταφέροντας αρνητική ενέργεια και ζητώντας εκδίκηση. Επίσης, κάποιες φορές στα όνειρα δεν εμφανίζονται μόνο αποθανόντα μέλη της οικογένειας αλλά και στενοί φίλοι που έχουν πεθάνει. Αυτό συμβαίνει διότι αισθάνονται πιο κοντά στο άτομο που προσπαθούν να επικοινωνήσουν σε αντίθεση με τα μέλη της οικογένειάς τους.

 

 

Υπάρχουν φορές που το άτομο που ονειρεύεται το αποθανόν αγαπημένο του πρόσωπο να έχει ανάγκη από καθοδήγηση, προστασία, αγάπη και ζεστασιά. Έτσι λοιπόν ασυνείδητα καλεί το αγαπημένο του πρόσωπο το οποίο αγαπούσε βαθιά. Σε αυτή την περίπτωση, οι νεκροί λειτουργούν ως πνευματικοί οδηγοί γι’ αυτόν που ονειρεύεται και προσφέρουν βοήθεια όταν την χρειάζεται.

Όταν το αποθανόν αγαπημένο πρόσωπο μέσω των ονείρων προσφέρει μια συμβουλή ή ρίχνει φως σε μια προβληματική κατάσταση, το καλύτερο είναι να ληφθεί υπόψη.

Ένας άλλος σημαντικός λόγος είναι για να μας δείξουν ότι υπάρχει κάτι άλλο πέρα από τον υλικό κόσμο που ζούμε. Πολλές φορές επίσης, ο νεκρός επισκέπτεται τα αγαπημένα του πρόσωπα λίγες ημέρες ή και εβδομάδες μετά το θάνατό του, καθώς το πνεύμα εξακολουθεί να έχει επαφή με τον κόσμο των ζωντανών. Αυτές οι επισκέψεις είναι συχνά ένας τρόπος για τον νεκρό να αποχαιρετήσει τους αγαπημένους του σε υλικό επίπεδο, έτσι ώστε να μπορεί να εισέλθει στον κόσμο των πνευμάτων. Οι επισκέψεις αυτές είναι έντονα αισθητές και φυσικά παρήγορες για τους ζωντανούς.

 

 

Υπάρχουν επίσης κάποιες φορές που άτομα με ανώτερη πνευματική φώτιση, τα οποία έχουν πεθάνει, εμφανίζονται στα όνειρα ως πνευματικοί δάσκαλοι, ως πνευματικοί οδηγοί για να μας διαφωτίσουν στο μονοπάτι της ζωής. Ζουν στην αστρική σφαίρα μεταξύ των επιπέδων της μετά θάνατον ζωής (στον ουρανό όπως το αποκαλεί ο κοινός κόσμος) και τη γη (το φυσικό βασίλειο) και σκοπός τους είναι να μας μεταφέρουν μηνύματα που θα βοηθήσουν στην πνευματική μας φώτιση. Μπορεί να πάρει πολλά χρόνια, πολλές ζωές, πολλούς θανάτους για να φθάσει ο καθένας μας στην αληθινή φώτιση που όλοι αναζητάμε.

Όμως, τα όνειρα με αποθανόντα αγαπημένα μας πρόσωπα, δείχνουν ότι οι σχέσεις αγάπης συνεχίζουν και πέρα από το φράγμα του θανάτου. Εάν η αγάπη εξακολουθεί να υπάρχει και επιβιώνει πέρα από το φυσικό θάνατο, σίγουρα θέλουμε να επικοινωνήσουμε με εκείνους που εξακολουθούμε να αγαπάμε. Η αγάπη, η εμπιστοσύνη, ο σεβασμός και η αφοσίωση δεν περιορίζονται μόνο στη σφαίρα του υλικού κόσμου, δεν εξαρτώνται από οποιεσδήποτε μαγικές ικανότητες ή απόκρυφα μυστήρια, απλά υπάρχουν.