fbpx

Αν βλέπεις πολλά πορνό τότε σίγουρα θα …καταστραφείς στο πραγματικό κρεβάτι!

Αν βλέπεις πολλά πορνό τότε σίγουρα θα …καταστραφείς στο πραγματικό κρεβάτι!

Πάθος, διάρκεια, ένταση. Σύμφωνα με τον μύθο αυτά είναι τα τρία στοιχεία που αποτελούν το τρίπτυχο της επιτυχίας στο σεξ. Κι αν για το πάθος και την ένταση τα πράγματα είναι αδιαπραγμάτευτα, όσον αφορά την διάρκεια ανοίγεται μία μεγάλη συζήτηση. Δεν είναι δα και κανένα μεγάλο μυστικό πως ο φάκελος «διάρκεια» αποτελεί έναν μεγάλο φόβο των αντρών ειδικά στην αρχή της σχέσης.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι θα κάνεις τον… «μικρούλη» σου να φαίνεται μεγαλύτερος, χωρίς …πρόσθετα!!!

 

Θέλοντας να ικανοποιήσει στο έπακρον το «αντικείμενο του πόθου» του και να εκτοξεύσει την αυτοπεποίθησή του, πολύ συχνά ένας άντρας πέφτει θύμα συγκρίσεων, υψηλών προσδοκιών και της γρήγορης εκσπερμάτωσης. Αλλά τελικά θα έπρεπε να αγχώνεται για όλα αυτά;

Πιστεύω ότι οι άντρες και οι γυναίκες επηρεάζονται από μη ρεαλιστικές πορνογραφικές εικόνες. Δημιουργείται η ψεύτικη αίσθηση πως η διάρκεια παίζει σημαντικό ρόλο στην σεξουαλική επαφή αλλά αυτό είναι ένα τεράστιο λάθος.

Είπαμε και παραπάνω πως αποτελεί τεράστιο φόβο των αντρών. Το να τελειώσει γρήγορα και να μην ικανοποιήσει την σύντροφό του είναι ικανοί παράγοντες να του διαλύσουν την ψυχολογία και να του τσακίσουν την αυτοπεποίθηση. Την ίδια ώρα, ένα προϊόν που ονομάζεται «Prolong» και έχει ξεκινήσει από την Αυστραλία υπόσχεται να βάλει τέλος σε αυτόν τον «εφιάλτη» μέσω ενός προγράμματος διάρκειας έξι εβδομάδων. Πρόκειται για μία δονούμενη συσκευή που στοχεύει να βοηθήσει τους άντρες να διαρκούν περισσότερο στο κρεβάτι αλλά μήπως όλο αυτό είναι ένα κατασκεύασμα είναι ένα μύθευμα που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα;

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Florida μεταξύ 4.000 γυναικών διαπιστώθηκε πως το 81% ενδιαφέρεται περισσότερο για την ποιότητα του σεξ και όχι για την διάρκεια. Ο σεξολόγος και καθηγητής ψυχολογίας του Πανεπιστημίου, Laurie Mintz, μιλώντας στο αμερικανικό Playboy έδωσε μεγάλη ευθύνη στην έκσταση της πορνογραφίας και στα λάθος πρότυπα που παρουσιάζει: «Πιστεύω ότι οι άντρες και οι γυναίκες επηρεάζονται από μη ρεαλιστικές πορνογραφικές εικόνες. Μέσα από τέτοιες εικόνες, δημιουργείται η ψεύτικη αίσθηση πως η διάρκεια παίζει σημαντικό ρόλο στην σεξουαλική επαφή αλλά αυτό είναι ένα τεράστιο λάθος. Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που έχουν παραπονεθεί για πόνους μετά από μία διαρκή πράξη ενώ μην ξεχνάμε πως υπάρχει τεράστια μερίδα γυναικών που προτιμά το γρήγορο σεξ. Όπως καταλαβαίνετε, όλη αυτή η πίεση δεν κάνει κακό μόνο στους άντρες διαλύοντας την ψυχολογία τους αλλά και στις γυναίκες που δεν ευχαριστιούνται την πράξη. Λάβετε υπόψιν σας πως το 49.5% των αντρών που επισκέπτονται γιατρούς πιστεύοντας πως πάσχουν από γρήγορη εκσπερμάτωση, τελικά αποδεικνύεται ότι η διάρκειά τους είναι απόλυτα φυσιολογική. Ο ιδανικός χρόνος είναι τα 5.7 λεπτά κατά μέσο όρο και σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα το 45% των αντρών φτάνει σε οργασμό μέσα σε δύο λεπτά. Την ίδια ώρα το ίδιο ποσοστό γυναικών φτάνει σε οργασμό μέσα σε τρία λεπτά από αυνανισμό, αποδεικνύοντας πως τελικά τα δύο φύλα δεν είναι και τόσο διαφορετικά απ’ όσο πιστεύει η πλειοψηφία».

Εν κατακλείδι, αξίζει να τονίσουμε πως ο αγώνας που καταβάλει ένας σύγχρονος άντρας εν μέσω δύσκολης κοινωνικο-οικονομικής περιόδου είναι άνισος και δύσκολος. Οι φόβοι, το στρες, οι σκληροί ρυθμοί της καθημερινότητας είναι από μόνοι τους ικανοί παράγοντες στο να οδηγήσουν στην «καταστροφή». Το να αποφεύγουμε συστηματικά την βοήθεια των ειδικών θεωρώντας ντροπή το να ζητήσουμε στήριξη, εκτός από παιδιάστικη τακτική είναι κι άκρως επικίνδυνη. Πρέπει να είμαστε αρκετά ευαισθητοποιημένοι σε αυτό το θέμα γιατί η κατάθλιψη δεν θα αργήσει να «χτυπήσει την πόρτα». Πριν λοιπόν φτάσουμε ένα βήμα πριν τον συναισθηματικό γκρεμό, είναι ευκαιρία να αναλογιστούμε την πραγματικότητα και να μην αφήνουμε καμία πορνογραφική εικόνα να διαστρεβλώνει όλα όσα γνωρίζουμε με μία ψεύτικη Ουτοπία. Η επιστήμη -μαζί με την στήριξη της συντρόφου μας- είναι η συναισθηματική υποστήριξη που έχουμε τόσο πολύ ανάγκη και η λύση στα προβλήματα πάντα θα βρίσκεται δίπλα μας. Εξάλλου όταν μιλάμε για σεξ, μιλάμε για απόλαυση. Κι όχι για μία κατ’ ανάγκη κατάσταση που είναι ικανή να μας χαλάσει.

 

ΠΗΓΗ: Playboy