fbpx

Αν διαβάζεις για τις εξετάσεις αυτές είναι οι 5 τροφές που θα σε στηρίξουν!

Αν διαβάζεις για τις εξετάσεις αυτές είναι οι 5 τροφές που θα σε στηρίξουν!

Με αφορμή τη διεξαγωγή των Πανελληνίων εξετάσεων και το άγχος των μαθητών που.. δίνουν μάχη για μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σκεφτήκαμε στο Activeman, να ανοίξουμε τον φάκελο μνήμη και πως θα δώσουμε ώθηση στο μυαλό μας. Όλοι μας σε περιόδους κούρασης και έντονου στρες παρατηρούμε ότι η μνήμη μας εξασθενεί.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Να γιατί τα έτοιμα γεύματα σου προσθέτουν λίπος

 

Ας δούμε λοιπόν με ποια βότανα και τροφές προνόησε η φύση για καλύτερη μνήμη.

 

1.Ginseng

Αν η απομνημόνευση δεν είναι το δυνατό σου σημείο, τότε η κατανάλωση ενός ροφήματος Ginseng μπορεί σίγουρα να γίνει ο σύμμαχός! Διακρίνεται για την ικανότητά του να καταπολεμά το νοητικό -αλλά και το σωματικό- στρες, να διεγείρει το νευρικό σύστημα, να προάγει τη διαύγεια του μυαλού και να «ξεκλειδώνει» τις μέγιστες αποδόσεις του οργανισμού. Δεν θα πρέπει, όμως, να καταναλώνεται με καφέ γιατί επιταχύνει τη δράση της καφεΐνης.

 

2.Τσάι του βουνού.

Ολοένα και περισσότερες έρευνες επισημαίνουν τις θαυματουργές ιδιότητες του ελληνικού τσαγιού του βουνού και τη συμβολή του στη μάχη εναντίον της ασθένεια Αλτσχάιμερ, η οποία προκαλεί εκφυλισμό των εγκεφαλικών κυττάρων. Σύμφωνα με έρευνα, η καθημερινή κατανάλωση τσαγιού του βουνού για έξι μήνες συμβάλλει σε υποχώρηση των συμπτωμάτων στα επίπεδα που ήταν εννέα μήνες πριν και κατόπιν σταθεροποιεί την κατάσταση του ασθενούς που πάσχει από αλτσχάιμερ.

Ποιες είναι η τροφές που οδηγούν στην διαύγεια του μυαλού;

 

3.Μαρούλι

Η αφθονία σε μαγνησίο που έχει το μαρούλι αυξάνει τις μαθησιακές ικανότητες του ατόμου. Αυτό συμβαίνει επειδή το μαγνήσιο ρυθμίζει στον εγκέφαλο έναν υποδοχέα ο οποίος έχει καθοριστικό ρόλο στη μνήμη και στη μάθηση. Οι αυξημένες ποσότητες μαγνησίου που περιέχονται στο μαρούλι εξηγούν γιατί η κατανάλωση αυτού του λαχανικού βοηθά στη ζωογόνηση των νεύρων και των ιστών του εγκεφάλου. Εκτός από μαγνήσιο το μαρούλι περιέχει μεγάλες ποσότητες σιδήρου, πρωτεΐνες, λακτουκάριο -που έχει κατευναστική δράση-, βιταμίνες του συμπλέγματος Β- οι οποίες είναι ευεργετικές για το νευρικό σύστημα-, C, κάλιο και ιώδιο.

 

4.Ροδάκινα

.Τα ροδάκινα θεωρούνται από τους ειδικούς πολύ ωφέλιμα φρούτα για τους διανοητικά εργαζόμενους περιλαμβανομένων και των μαθητών σε περιόδους αιχμής. Το ροδάκινο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α, αφού περιέχει τετραπλάσιες ποσότητες από αυτές που εντοπίζονται στο πορτοκάλι, βιταμίνες C και Β, ελάχιστα λίπη και πρωτεΐνες. Χάρη στην περιεκτικότητά του σε ιχνοστοιχεία, βιταμίνες και μέταλλα το ροδάκινο είναι κατάλληλο για όσους υποφέρουν από πνευματικό στρες και διανοητική κόπωση, ενώ παράλληλα αναπτύσσει καλλυντική δράση, μειώνει την κακή χοληστερίνη, βοηθά στο αδυνάτισμα και θωρακίζει το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού.

 

  1. Ρόδια

Ο χυμός του ροδιού περιέχει σάκχαρα, κιτρικό οξύ, βιταμίνες Α, Β1, Β2, C, E και G και άλλα πολύτιμα συστατικά για τον οργανισμό όπως είναι το κάλιο, το νάτριο, ο φώσφορος, ο σίδηρος και το ασβέστιο.

Το φυτό περιέχει επίσης αιθέριο έλαιο, τανίνες και αλκαλοειδή. Τα ρόδια είναι συνεπώς πολύ υγιεινά και τονώνουν τον οργανισμό κυρίως στις περιπτώσεις που είναι καταπονημένος από έντονη σωματική και πνευματική εργασία.