fbpx

Αν είσαι εργένης έτσι δεν θα μείνεις ποτέ από …προμήθειες

Αν είσαι εργένης έτσι δεν θα μείνεις ποτέ από …προμήθειες

Είσαι εργένης και φυσικά φροντίζεις για όλα μόνος σου, όπως και για τις προμήθειες του σπιτιού σου. Πόσο σπαστικό είναι όμως να θέλεις ένα προϊόν, για παράδειγμα μια σάλτσα για να κάνεις μακαρόνια και να διαπιστώσεις ότι σου έχει τελειώσει;

Βέβαια υπάρχει και η λύση των μίνι μάρκετ όπου μπορείς να βρεις τα πάντα σχεδόν από τα απαραίτητα, όμως χωρίς που θα τα πληρώσεις περισσότερο θα χάσεις και πολύτιμο χρόνο για να ντυθείς και να πας στο πλησιέστερο μάρκετ.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Να γιατί δεν πρέπει να πετάς το χθεσινό φαγητό !

 

Ποια είναι όμως η λύση να μην μένεις ποτέ από προμήθειες;

Για να βάλεις σε μια τάξη τις προμήθειες του σπιτιού σου, από τα φαγώσιμα μέχρι τα χαρτιά υγείας και τα είδη περιποίησης, θα πρέπει να κάνεις πρώτα μια «γερή» επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ και να αγοράσεις ότι χρειάζεσαι τουλάχιστον διπλά!

 

 

Ξέρουμε ότι η λύση αυτή θα κοστίσει, αλλά θα είναι μια φορά!

Στη συνέχεια θα βάλεις σε κάποιο σημείο του σπιτιού ένα μπλοκάκι. Συνήθως καλό σημείο είναι το ψυγείο ή το ντουλάπι της κουζίνας. Εκεί θα σημειώνεις ότι προϊόν τελειώνει. Δηλαδή αν έχει μείνει ένα τουλάχιστον κουτί.

Αν είσαι από εκείνους που πηγαίνουν μια φορά την εβδομάδα στο σούπερ μάρκετ, αν ακολουθήσεις αυτή τη μέθοδο, θα έχεις μια λίστα με ότι προϊόν πρέπει να αναπληρώσεις και έτσι οι προμήθειες του σπιτιού σου θα είναι πλήρεις.

Από την άλλη με τη λίστα θα κάνεις οικονομία επειδή θα αγοράσεις μόνο ότι χρειάζεσαι χωρίς να ξοδεύεις χρήματα σε προϊόντα που μπορεί να τα έχεις διπλά και τριπλά. Από την άλλη δεν θα χρειαστεί να πας νυχτιάτικα στο μίνι μάρκετ της γειτονιάς για να βρεις τη σάλτσα που σου τελείωσε και την οποία θα πληρώσεις ακριβότερα!