fbpx

Αν θες να δείξει το σώμα σου, δούλεψε πολύ τη μέση σου!

Αν θες να δείξει το σώμα σου, δούλεψε πολύ τη μέση σου!

Η στενή μέση είναι που κάνει το σώμα σου να δείχνει περισσότερο. Πως όμως μπορείς να καταφέρεις να έχεις στενή μέση;

Μια λεπτή μέση είναι βασικά θέμα γονιδίων, εν συνεχεία θέμα διατροφής και, τέλος, θέμα άσκησης. Μην περιμένετε να αποκτήσετε λεπτότερη μέση αν έχετε «ανοικτή» λεκάνη ούτε αν δεν προσέχετε τις θερμίδες που καταναλώνετε.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Ακολούθα τα 5 tips των αθλητών για να «στεγνώσεις» τέλεια

 

Αν καταφέρεις να κάνεις τη μέση σου λεπτότερη τότε θα φανεί το υπόλοιπο τμήμα του κορμού που είναι το στήθος, οι πλάτη και οι ώμοι. Έτσι λοιπόν αντί να δίνεις πολύ βάρος στην εκγύμναση του στήθους, της πλάτης και των ώμων, μπορείς άνετα να αναδείξεις το σώμα σου λεπταίνοντας απλά τη μέση σου.

Θεωρώντας τα παραπάνω δεδομένα, και συνεχίζοντας στο κομμάτι της άσκησης, οτιδήποτε σας κάνει να αυξάνετε τον μεταβολισμό σας και τις θερμίδες που «καίτε», ενώ παράλληλα γυμνάζει αποτελεσματικά την περιοχή της κοιλιάς, μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε λεπτότερη περιφέρεια.

 

 

Για να το καταφέρεις δοκίμασε κυκλική προπόνηση. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα προπονητικό σύστημα το οποίο χωρίζεται σε κύκλους, οι οποίοι με την σειρά τους εμπεριέχουν δυναμικές ή αερόβιες ασκήσεις ή και τα δύο, οι οποίες εκτελούνται η μία μετά την άλλη χωρίς διάλειμμα. Το διάλειμμα ανάμεσα στους κύκλους γίνεται συνήθως με διατάσεις που έχουν σαν στόχο αφενός να βελτιώσουν την ελαστικότητα των μυών, αφετέρου να επιταχύνουν την αποθεραπεία, ή με αερόβια άσκηση χαμηλής έντασης.

 

 

Οι ασκήσεις που περιλαμβάνει ο κάθε κύκλος μπορούν να είναι οποιασδήποτε μορφής: δυναμικές (pushups, καθίσματα), αερόβιες (τρέξιμο, ποδήλατο, επιτόπιο τρέξιμο, άλματα), με μηχανήματα ή αλτήρες, με μπάλες, με λάστιχα ή μόνο με το βάρος του σώματος. Απαραίτητη προϋπόθεση για μια επιτυχημένη κυκλική προπόνηση είναι να μπορείτε να εκτελείτε τις ασκήσεις σε όσο το δυνατόν κοντινότερη απόσταση για να μην χάνετε χρόνο περιφερόμενοι από μηχάνημα σε μηχάνημα.

 

 

Δες το πρόγραμμα:

 

Κύκλος Ι

Ημικαθίσματα Squat

Αερόβια: Step Touch

Προσαγωγές ωμοπλάτης

Αερόβια: Φτέρνες

Kickbacks τρικεφάλων

Αερόβια: Αλπικό σκι

Διασταυρώσεις χεριών

Αερόβια: Step Touch

Περιφορές ώμων

Αερόβια: Φτέρνες

Πλάγιες στροφές κορμού

-Διάλειμμα με διατάσεις-

 

Κύκλος II

Αερόβια: Step Touch

Καθίσματα Plie

Αερόβια: Φτέρνες

Κωπηλατική με αλτήρες

Αερόβια: Αλπικό σκι

Pushups

Αερόβια: Step Touch

Κάμψεις δικεφάλων

Αερόβια: Φτέρνες με χέρια ψηλά

Εκτάσεις τρικεφάλων

Αερόβια: Στροφές κορμού

– Διάλειμμα με διατάσεις –

 

Κύκλος ΙΙΙ

Αερόβια: Step touch

Άλματα με ημικαθίσματα

Αερόβια: Φτέρνες

Κωπηλατική με Kickbacks

Αερόβια: Αλπικό σκι

Pushups με πλάγιες κάμψεις κορμού

Αερόβια: Φτέρνες

Box weights

Αερόβια: Step Touch

Διατάσεις