fbpx

Αν θες να είσαι σύγχρονος άντρας δεν παίζει ρόλο η ηλικία!

Αν θες να είσαι σύγχρονος άντρας δεν παίζει ρόλο η ηλικία!

Τα όρια μεταξύ παιδικής ηλικίας και ωριμότητας έχουν ξεθωριάσει τόσο πολύ, είναι φυσικό να αισθάνεται κανείς μπερδεμένος. Οι άνθρωποι νοσταλγούν τις περασμένες εποχές, τις οποίες μάλιστα ωραιοποιούν χωρίς να έχουν ιδέα για το πώς πραγματικά θα ήταν να ζει κανείς τότε.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Να γιατί όλα είναι στο μυαλό μας και αυτό αποφασίζει!

 

Όταν, λοιπόν, τα κοινωνικά ορόσημα καταρρέουν πρέπει να αναζητήσουμε εντός μας, κάποιον δείκτη ενηλικίωσης και να πιαστούμε από αυτόν. Η διαφορά ανάμεσα στο παιδί και στον άντρα βρίσκεται τόσο στο μυαλό, όσο και στο σώμα.

Ο άντρας, ας πούμε, αποδέχεται τις ευθύνες των πράξεών του. Είναι υπεύθυνος απέναντι στον εαυτό του, στην οικογένειά του, στην κοινωνία που τον περιβάλλει. Το παιδί δεν έχει αναπτύξει τέτοιο αίσθημα ευθύνης.

 

 

Ο άντρας είναι κύριος των αισθημάτων του και ξέρει να δείχνει αυτοσυγκράτηση. Ένα παιδί είναι έρμαιο των ενστίκτων και των επιθυμιών του.

Ο άντρας έχει όρια. Ξέρει να τα περιφρουρεί. Δεν επιτρέπει σε κανέναν να τον πιέζει πέρα από τα όριά του.

Ο άντρας δεν μένει άπρακτος. Παλεύει για να επιτύχει τους στόχους του, τις φιλοδοξίες και τα όνειρά του. Ακόμη και αν αποτύχει, γνωρίζει ότι η αποτυχία ενώ προσπαθεί είναι κατά πολύ ευγενέστερη από το να μην είχε προσπαθήσει ποτέ.

 

 

Ο άντρας έχει άνεση με τον εαυτό του και τα συναισθήματά του. Ξέρει πως επιτρέπεται να νιώσει ευάλωτος και δεν φοβάται τι θα πουν οι άλλοι για αυτό, ούτε επιζητεί την έγκρισή τους για κάτι.

Ο άντρας έχει ένα σκοπό, ένα στόχο να τον κινητοποιεί. Ένα αγόρι απλώς παίζει, δεν νοιάζεται, δεν στοχεύει κάπου.

Ο άντρας θέλει να δημιουργήσει τη δική του θέση στον κόσμο, ενώ το παιδί αρκείται απλώς να υπάρχει μέσα σε αυτόν.

Ο άντρας θέλει να εξερευνήσει τα όρια του κόσμου του, ενώ το παιδί απλώς ικανοποιεί τις άμεσες ανάγκες του χωρίς να νοιάζεται για τίποτα περαιτέρω.

Αυτό, λοιπόν, σημαίνει να είσαι άντρας την σήμερον μέρα. Είναι η συμπεριφορά σου, είναι η ψυχή σου. Δεν έχει να κάνει ούτε με πτυχία ούτε με το πόσα κεφάλια ελαφιών κρέμασες στον τοίχο σου. Δεν έχει να κάνει με τα γένια που βγάζεις ή με την τεστοστερόνη σου ή ακόμα και με το πόσες γυναίκες κοιμήθηκαν μαζί σου.

Άσε λοιπόν τους δεινόσαυρους να κλάψουν τις δήθεν παλιές καλές εποχές. Οι υπόλοιποι έχουμε μια ζωή να ζήσουμε και ένα μέλλον να δημιουργήσουμε.