fbpx

Αν θες να χτίσεις σώμα φρόντισε να τρως τα δικά σου φαγητά

Αν θες να χτίσεις σώμα φρόντισε να τρως τα δικά σου φαγητά

Το σπιτικό φαγητό είναι το καλύτερο το γνωρίζουμε από τους γονείς ωστόσο αποτελεί και τον πιο σίγουρο τρόπο να χάσεις τα κιλά που θέλεις. Ο κύριος λόγος είναι ότι το σπιτικό φαγητό είναι φτωχό σε λιπαρά με αποτέλεσμα να παίρνεις λιγότερες θερμίδες.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτές είναι οι 10 τροφές που κάνουν τον «μικρούλη» σου πάντα περήφανο!

 

Έρευνα Αμερικανών επιστημόνων από τη σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς ερεύνησε επί 30 μέρες περισσότερα από 9000 άτομα που συμπλήρωσαν ένα ειδικό ερωτηματολόγιο και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το σπιτικό φαγητό είναι καλύτερο από το έτοιμο για πολλούς λόγους. Αρχικά επειδή παρασκευάζεται με φρέσκα αγνά υλικά που φτιάχνουμε και επιλέγουμε εμείς οι ίδιοι. Είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά αλλά φτωχό σε λιπαρά ενώ δεν έχει συντηρητικά και ενισχυτικά γεύσης κάτι που το κάνει να είναι ποιοτικό και υγιεινό.

 

 

Η έρευνα έδειξε ακόμα ότι τόσο τα άτομα που έτρωγαν μια φορά την εβδομάδα φαγητό στο σπίτι τους όσο και τα άτομα που έτρωγαν στο σπίτι τους καθημερινά κατανάλωναν κατά μέσο όρο λιγότερες θερμίδες λιγότερο λίπος και λιγότερη ζάχαρη σε σχέση με αυτούς που έτρωγαν έτοιμο φαγητό.

Αντίθετα οσοι έτρωγαν στο σπίτι τους τακτικά έτρωγαν πιο υγιεινά επειδή κατανάλωναν πολύ λιγότερα κατεψυγμένα τρόφιμα και επιπλέον όταν τύχαινε να φάνε έξω απέφευγαν το «φαστ φουντ». Ενώ τα άτομα που δούλευαν πολλές ώρες ήταν αυτά που έτρωγαν συχνότερα εκτός σπιτιού και κινδύνευαν περισσότερο από παχυσαρκία.

Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι η έλλειψη χρόνου και οι οικονομικοί – εργασιακοί περιορισμοί αποτελούν τα βασικά εμπόδια για το υγιεινό μαγείρεμα στο σπίτι σε τακτική βάση.