fbpx

Αν θες σκύλο μάθε 8 tips για να τον επιλέξεις σωστά!

Αν θες σκύλο μάθε 8 tips για να τον επιλέξεις σωστά!

Ο σκύλος δεν είναι ένα διακοσμητικό αντικείμενο που μπορείς εύκολα να το πετάξεις είναι μια ζωντανή ψυχή που θέλει φροντίδα. Πριν αποφασίσεις να πάρεις σκύλο θα πρέπει να σκεφτείς πολλά πράγματα με πρώτο και κύριο αν είσαι έτοιμος να συμβιώσεις με ένα ζωντανό για περισσότερο από μια δεκαετία.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Να γιατί οι άνδρες που έχουν σκυλιά θεωρούνται sexy!

 

Πολλοί είναι εκείνοι που κάνουν το λάθος να επιλέγουν σκύλο σύμφωνα με το …μπόι τους και αυτό είναι ένα ακόμα λάθος. Δεν έχει σημασία αν είσαι 187 ύψος και τέλεια γυμνασμένος σκύλος δεν είναι ρούχο ούτε έχει σχέση το αν ταιριάζουν οι …σωματότυποι. Κάποιοι για παράδειγμα κάνουν το λάθος να θέλουν λυκόσκυλο επειδή είναι δυνατό”,” σωματώδες και φύλακας χωρίς ωστόσο να υπολογίζουν ότι κατοικούν σε ένα διαμέρισμα 60 τετραγωνικών!

Η επιλογή του σκύλου είναι μια δύσκολη απόφαση παρόλο που σχεδόν οποιοδήποτε σκυλί μπορεί να εκπαιδευτεί για να έχετε εύκολη συμβίωση. Ωστόσο θα πρέπει κανείς να σκεφτεί μερικά ζητήματα εκ των προτέρων και να επιλέξετε την κατάλληλη ράτσα αναλόγως. Και επειδή θα πάρετε κουτάβι αν δεν γνωρίζετε θυμηθείτε να ρωτήσετε πόσο μεγαλώνει.

 

  1. Η απόφαση δεκαετίας

Αν έχετε αποφασίσει λοιπόν ότι θα συμβιώσετε με ένα σκυλί για περισσότερο από 10 χρόνια τότε το επόμενο που πρέπει να σκεφτείτε είναι ο χώρος. Αν ζείτε σε ένα διαμέρισμα; Αν έχετε μια αυλή; Αν έχετε πρόσβαση σε πάρκα για να πηγαίνετε βόλτες έξω;

 

 

 

  1. Ο χώρος που ζεις

Για παράδειγμα αν ζείτε στα προάστια της πόλης σε μονοκατοικία με περιφραγμένη αυλή σχεδόν κάθε ράτσα σκύλου θα σας ταιριάζει. Σε ένα μικρό χώρο όπως ένα διαμέρισμα καλύτερο είναι να προτιμήσετε μικρά ή μεσαίου μεγέθους σκυλιά. Έτσι δεν θα ταλαιπωρήστε ούτε εσείς ούτε το ζωντανό.

 

  1. Η «άσκηση» του σκύλου

Σκεφτείτε ακόμα ότι όπως εσείς γυμνάζεστε για να διατηρήσετε την καλή σας υγεία πολύ περισσότερο χρειάζεται την άσκηση ο σκύλος. Βέβαια το πόσο κινητικός είναι ένας σκύλος εξαρτάται από τη ράτσα  αλλά σε γενικές γραμμές όλα τα σκυλιά θέλουν να τρέξουν και να παίξουν! Άλλωστε και η βόλτα με τον σκύλο αποτελεί και για σένα μια πρώτης τάξεως αεροβική προπόνηση!

 

 

 

  1. Η προσωπικότητα του

Σκεφτείτε ακόμα και κάτι άλλο. Τα σκυλιά έχουν διαφορετικές προσωπικότητες όπως και οι άνθρωποι. Μερικά είναι εξωστρεφή ενώ μερικά είναι εσωστρεφή. Κάποια ακούνε τους ιδιοκτήτες τους και κάποια άλλα θέλουν να τους οδηγούν.

 

  1. Μάθε αν θέλεις φύλακα

Τα σκυλιά φύλακες έχουν γίνει αρκετά πρόσφατα σκυλιά για σπίτι παρά το γεγονός ότι  πολλοί σκύλοι φύλακες είναι πολύ στοργικοί προς την οικογένειά τους. Επίσης έχουν καλή σχέση με τα παιδιά είναι επιφυλακτικά με τους ξένους και αγνοούν τα άλλα σκυλιά.

 

  1. Μέτρα το μέγεθος

Μερικοί άνθρωποι είναι νευρικοί με τα μεγάλα σκυλιά και άλλοι δεν θεωρούν σκύλους τα μικρόσωμα σκυλιά. Σκεφτείτε τα εξής πράγματα εάν κοιτάξετε το μέγεθος ενός σκύλου: Μπορώ να ελέγξω αυτό το σκυλί όταν το βγάζω βόλτα; Μπορεί αυτό το σκυλί να προσαρμοστεί στους ρυθμούς της οικογένειας; Έχω αρκετό χώρο στο σπίτι;

 

 

  1. Η ράτσα δεν έχει σημασία

Κατά την εξέταση για την επιλογή της ράτσας που θα πάρετε κοιτάξτε πρώτα   το χαρακτήρα και το επίπεδο δραστηριότητας. Είναι ωραίο αν το σκυλί σας ταιριάξει αμέσως στον τρόπο ζωής σας. Με εκπαίδευση και υπομονή είναι δυνατόν κάθε ράτσα να μετατραπεί σε οποιοδήποτε είδος σκύλου και να γίνει ένα καλό μέλος της οικογένειάς σας.

 

  1. Ο σκύλος δεν είναι αξεσουάρ

Και μην ξεχνάτε ο σκύλος δεν είναι αξεσουάρ είναι ψυχούλα και αν για οποιοδήποτε σοβαρό λόγο πρέπει να τον αφήσετε αποταθείτε σε κάποια φιλοζωική ή στον δήμο της περιοχής σας αλλά ποτέ μην τον εγκαταλείψετε στο δρόμο!