fbpx

Αν κουράζεσαι γρήγορα στο τρέξιμο έξω μάθε τι μπορείς να κάνεις

Αν κουράζεσαι γρήγορα στο τρέξιμο έξω μάθε τι μπορείς να κάνεις

Στον διάδρομο του γυμναστηρίου μπορεί να τρέχεις άνετα 45 λεπτά και έξω κουράζεσαι από τα πρώτα 15 τότε είναι καλό να ανακαλύψεις τι πρέπει να κάνεις ώστε να βελτιώσεις τη φυσική σου κατάσταση.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι μπορείς να κάνεις παντού σπριντ και να πάρεις τα οφέλη

 

Στο γυμναστήριο το τρέξιμο είναι σε ελεγχόμενο περιβάλλον ενώ στην ύπαιθρο είναι διαφορετικά και σαφώς πιο δύσκολα.

Όμως το τρέξιμο έξω είναι πιο αποτελεσματικό για τη φυσική σου κατάσταση και αν δεν μπορείς να τρέξεις όσο χρειάζεται δεν πως θα το βελτιώσεις:

 

Κάνε διαλείμματα

Το να σταματάς για λίγο δεν σε κάνει αδύναμο ή τεμπέλη. Αν το χρειάζεσαι, πάρε μια ανάσα, περπάτα, τεντώσου. Μικρά διαλείμματα όμως για να μην κρυώσεις και τα παρατήσεις.

 

Πιες νερό

Σταμάτα για να πιεις λίγο νερό, να ενυδατωθείς και να αναζωογονηθείς. Είναι απαραίτητο.

 

Ανανέωσε την playlist σου

Η μουσική βοηθάει στην άσκηση και κυρίως στο τρέξιμο που είσαι μόνος. Ανανέωσε την λίστα της μουσικής σου, βάλε τα αγαπημένα σου κομμάτια ή κάποια νέα, που θα σου δώσουν ρυθμό και κίνητρο.

 

Απόσπασε την προσοχή σου

Απόλαυσε το τοπίο, την διαδρομή, κοίτα τους ανθρώπους ή σκέψου ότι θέλεις, αν δυσκολεύεσαι να φτάσεις στον προορισμό σου. Επικεντρώσου σε κάτι που θα σε βοηθήσει να ξεχαστείς.

 

Θετικό Self-Talk

«Μπορείς. Θα τα καταφέρεις. Ανέπνεε. Χαλάρωσε. Μπράβο». Δώσε κουράγιο στον εαυτό σου, σκέψου θετικά, δώσε τα credits που σου αναλογούν. Θα ξεπεράσεις την κούραση και να δώσεις κίνητρο για να συνεχίσεις με αμείωτο ρυθμό.