fbpx

Αν μείνεις σαββατοκύριακο στη πόλη δες μερικές δροσερές επιλογές να περάσεις καλά!

Αν μείνεις σαββατοκύριακο στη πόλη δες μερικές δροσερές επιλογές να περάσεις καλά!

Αν μείνεις ένα ζεστό σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη η βόλτα στη παραλία είναι μια επιλογή, όχι όμως και η καλύτερη! Το Activeman.gr ανακάλυψε και σου προτείνει διάφορα δροσερά στέκια για καφέ, ποτό ή και καλό φαγητό!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Στον καταπράσινο κήπο και τους γευστικότατους μεζέδες του Μπαρμπαντώνη

 

Από το κέντρο, την Τούμπα και μέχρι την Καλαμαριά επιλέξαμε όμορφα και δροσερά στέκια να περάσεις καλά!

Αν είσαι στο κέντρο και πεινάσεις υπάρχουν δύο καλές επιλογές. Η μια λέγεται Valentino στη Δημητρίου Γούναρη που κάνει την καλύτερη κρέπα της πόλης αλλά και σάντουιτς και πολλά άλλα!

 

 

Η άλλη επιλογή έχει να κάνει με γύρο και ψητά και είναι στην Ιασονίδου, το «10 το καλό» που αξίζει να επισκεφθείς ή να πάρεις delivery!

 

 

Μία άλλη καλή επιλογή αν είσαι λίγο ανατολικότερα του ιστορικού κέντρου, στην περιοχή της Μπότσαρη, είναι το Voga για καφέ, μπύρες και ποτά. Ένα ωραίο και δροσερό μπαρ.

 

 

Ανηφορίζοντας την Μπότσαρη φτάνεις στη Τούμπα όπου βρίσκεται ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης. Είναι το Villagio που αξίζει να επισκεφθείς και να δοκιμάσεις τα νόστιμα πιάτα του.

 

 

Στην Βασ. Όλγας υπάρχει ένα πολύ ωραίο στέκι για όλη την μέρα, από το πρωί μέχρι και αργά ο βράδυ. Από νωρίς  το πρωί στο Bocata μπορείς να απολαύσεις ένα καταπληκτικό πρωινό, αργότερα brunch, το μεσημέρι κάτι να …τσιμπήσεις από πίτσες pasta, ομελέτες και πολλά άλλα!

 

 

Αν πάλι σου ανοίξει  η όρεξη για τσιπουράκι και γενικά μεζεδάκια υπάρχουν δύο πολύ καλές επιλογές.

Η μια είναι στη περιοχή του Ποδειδωνίου και λέγεται «Γράπα και Μεζές». Αν ψάχνεις δροσιά και καλό μεζέ το «Γράπα και Μεζές» είναι η καλύτερη επιλογή!

 

 

Στην Καλαμαριά και συγκεκριμένα στην Ν. Πλαστήρα επίσης έχει δροσιά και καλό φαγητό. Ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά στο «Περί Ιχθύων» μια ταβέρνα που πρέπει να επισκεφθείς και να δοκιμάσεις τις σπεσιαλιτέ που προσφέρει.

 

 

Στο Περι Ιχθύων αξίζει να δοκιμάσεις εκτός των άλλων την αστακομακαρονάδα που σίγουρα θα την χορτάσεις με την παρέα σου.