fbpx

Αν μετά το Πάσχα αισθάνεσαι φουσκωμένος μάθε 5 tips να …ξεφουσκώσεις

Αν μετά το Πάσχα αισθάνεσαι φουσκωμένος μάθε 5 tips να …ξεφουσκώσεις

Όπως οι περισσότεροι έτσι και εσύ έφαγες τα πάντα τις μέρες του Πάσχα. Αν λοιπόν ξύπνησες σήμερα το πρωί και αισθάνεσαι φουσκωμένος μη τρομάζεις.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτά είναι τα 3 καλά που σου κάνει να πίνεις ένα ποτήρι νερό όταν ξυπνάς

 

Δεν έκανες ξαφνικά μπάκα, απλά φούσκωσες από το πολύ φαγητό και το πότο. Για να ξεφουσκώσεις είναι σχετικά εύκολο αρκεί να δοκιμάσεις μια από τις πέντε λύσεις που θα σε βοηθήσουν:

 

  1. Μέντα

Η μέντα δεν βοηθάει μόνο στην καθαρή αναπνοή, αλλά είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά βότανα για στομαχικές διαταραχές όπως το φούσκωμα και τη δυσπεψία. Η μέντα μπορεί επίσης να ανακουφίσει από τα συμπτώματα στο σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου. Ενα ανακουφιστικό ρόφημα με μέντα είναι ένας ιδανικός τρόπος να ανακουφιστείτε από τα συμπτώματα πρηξίματος.

 

  1. Γιαούρτι με μούρα

Οι καούρες και η δυσπεψία αυξάνονται σε κάθε περίοδο γιορτών και η ιδανική τροφή για να επανέλθει άμεσα ο οργανισμός είναι το γιαούρτι. Είναι το κατάλληλο σνακ για βραδυνό και μπορείτε να προσθέσετε μούρα, τα οποία επίσης καταπολεμούν το φούσκωμα.

 

  1. Πράσινο τσάι

Ένα ζεστό πράσινο τσάι είναι πιο ωφέλιμο σε περιπτώσεις φουσκώματος και έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Το πράσινο τσάι δίνει ώθηση στο μεταβολισμό σας και βοηθά στη μείωση του φουσκώματος που αισθάνεστε στην κοιλιά.

 

  1. Ομελέτα με λαχανικά

Φτιάξτε ομελέτα που να περιέχει δύο ασπράδια, χωρίς λάδι και διάφορα λαχανικά.

 

  1. Νερό, πολύ νερό

Το σώμα μας χρειάζεται περίπου 6-8 ποτήρια νερό την ημέρα για να μένει ενυδατωμένο και καθαρό από τις τοξίνες. Όταν αισθάνεστε φουσκωμένοι από το πολύ φαγητό, ο οργανισμός χρειάζεται νερό για να αποβάλει τις τοξίνες.