fbpx

Αν ο πρώτος καφές της ημέρας είναι ο ελληνικός… μάθε αυτό που κερδίζεις!

Αν ο πρώτος καφές της ημέρας είναι ο ελληνικός… μάθε αυτό που κερδίζεις!

Ο πρώτος καφές της ημέρας μόλις ξυπνάς το πρωί είναι για να «ανοίξει» το μάτι που λέμε. Είναι η καλύτερη απόλαυση για πολλούς και φυσικά η επιλογή του καφέ είναι καθαρά προσωπική υπόθεση.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Να γιατί ο πρώτος πρωινός καφές σε στέλνει …τουαλέτα!

 

Είναι η καλύτερη απόλαυση για πολλούς και φυσικά η επιλογή του καφέ είναι καθαρά προσωπική υπόθεση. Αν όμως πίνεις ελληνικό καφέ υπάρχουν κάποιες διαφορές από τους άλλους καφέδες!

 

 

Βασικά ο ελληνικός καφές παρέχει αρκετά οφέλη και ευεργετικές ιδιότητες αρκεί να καταναλώνεται με μέτρο. Ο ελληνικός καφές αποτελεί ένα από τα πιο πλούσια αντιοξειδωτικά ροφήματα (εξαιτίας των φλαβονοειδών που περιέχουν οι κόκκοι του). Μετά-ανάλυση προοπτικών ερευνών έδειξε ότι συγκριτικά με αυτούς που δεν κατανάλωναν καθόλου ή σπάνια καφέ εκείνοι που κατανάλωναν τακτικά είχαν 21% μικρότερη πιθανότητα να εμφανίσουν καρκίνο του προστάτη και 3% μικρότερη πιθανότητα να εμφανίσουν οποιασδήποτε μορφής καρκίνο.

 

 

Δες όμως τι γίνεται

  • Για να κάνεις σωστό τον ελληνικό καφέ θέλεις μερικά πραματάκια σε σχέση με τον φραπε για παράδειγμα. Φυσικά για να γίνει σωστός απαιτείται γκαζάκι αν και γίνεται στο μάτι της κουζίνας. Εννοείται ότι πρέπει να είσαι συνεχώς από πάνω του… μην φουσκώσει και χυθεί!
  • Με την ιεροτελεστία του ελληνικού καφέ το σίγουρο είναι ότι πολλαπλασιάζεται ο χρόνος στον οποίο φτιάχνεις τον καφέ σου. Αν για παράδειγμα ένας φραπέ κάνει ένα λεπτό να γίνει ο ελληνικός χρειάζεται πολύ περισσότερο ειδικά αν τον κάνεις στο μάτι της κουζίνας.
  • Ο ελληνικός καφές είναι ιδιαίτερα πλούσιος σε αντιοξειδωτικά συστατικά. Αναλυτικά περιέχει χλωρογενικό οξύ καφεϊκό οξύ και μελανοϊδίνες που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των ελευθέρων ριζών. Υπολογίζεται ότι ένα φλιτζανάκι ελληνικού καφέ περιέχει περίπου 150 mg αντιοξειδωτικών ουσιών προφυλάσσοντάς μας καθημερινά από καρδιαγγειακά νοσήματα εμφάνιση καρκίνου αλλά και… πρόωρη γήρανση!
  • Αντίθετα με όσα υποστηρίζονταν στο παρελθόν οι επιστήμονες κατέληξαν όχι μόνο ότι η διουρητική δράση της καφεΐνης δεν επιδρά αρνητικά στην συνολική ενυδάτωση του σώματος αλλά μάλιστα το αντίθετο. Ο καφές μαζί με τα λοιπά μη αλκοολούχα ροφήματα και φυσικά συμπεριλαμβανομένου του νερού συμβάλλει στην καθημερινή υδάτωση του οργανισμού.
  • Είναι φυσικό …ντόπινγκ! Ο ελληνικός καφές”,” περιέχοντας 35 έως 65mg καφεΐνης μειώνει την καθημερινή κούραση και βελτιώνει την αθλητική απόδοση. Αν και σήμερα λοιπόν δεν έχεις κουράγιο για να πας στο γυμναστήριο αντιμετώπισέ το άμεσα με ένα φλιτζανάκι ελληνικό καφέ και δεν θα έχεις πια καμία δικαιολογία!