fbpx

Αν πιστεύεις αυτούς τους 5 μύθους του σεξ τότε είσαι… πολύ πίσω !

Αν πιστεύεις αυτούς τους 5 μύθους του σεξ τότε είσαι… πολύ πίσω !

Κάποιοι μύθοι συνεχίζουν να ζουν και κάποιοι συνεχίζουν να τους πιστεύουν. Μήπως είσαι ένας από  αυτούς;

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αν τα λιπαντικά βρίσκονται στο κρεβάτι σας μάθε τι πρέπει να προσέξεις

 

Οι μύθοι γύρω από σeξ είναι πολλοί. Κι αυτό γιατί υπάρχει ακόμα μια μεγάλη μερίδα των ανθρώπων που το βλέπουν ως taboo, είτε να δοκιμάσουν κάτι νέο, είτε ακόμα και να μιλήσουν γι’ αυτό. Έτσι κάποιοι μύθοι, που έχουν αποδειχθεί πως είναι μύθοι, συνεχίζουν και είναι κοινή πεποίθηση της πλειοψηφίας.

 

Η σχέση «Friends with Benefits»

Οι περισσότεροι πιστεύουν πως το να έχεις μια σχέση «friends with benefits», δηλαδή φίλοι που κάνουν σeξ, είτε θα χαλάσει την φιλία είτε θα καταλήξει σε μια κανονική σχέση. Όμως 2 στους 3 που είχαν μια τέτοια σχέση, είπαν πως βελτίωσε την φιλιά τους ενώ μόνο το 10% εξ αυτών κατέληξε σε ρομαντική σχέση.

 

Ανάποδη στάση και το …σπέρμα

Αν η γυναίκα είναι ανάποδα μπορεί να βοηθήσει το σπέρμα να φτάσει στο ωάριο ευκολότερα. Στην πραγματικότητα το σπέρμα κάνει λίγα λεπτά για να φτάσει στον τράχηλο, όπου παραμένει για αρκετές ημέρες πριν εισχωρήσει στην μήτρα. Οπότε η στάση δεν έχει καμία σημασία.

 

Σημείο G που ψάχνεις από τότε που… ξεπαρθενιάστηκες !

Οι άνδρες το ψάχνουν χρόνια, αφού νομίζουν ότι με μια κίνηση μπορεί να ικανοποιήσουν μια γυναίκα χωρίς πολύ κόπο. Θέλουν να έχουν δηλαδή ένα μαγικό άγγιγμα. Μετά από πολλές δεκαετίες ανασκαφών, μια ομάδα επιστημόνων μελέτησε τις έρευνες των τελευταίων έξι δεκαετιών και έφτασαν στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει σημείο G, ή τέλος πάντων κάποιο κουμπί που να κινητοποιεί τον γυναικείο οpγασμό.

 

Το μεγάλο μυστήριο της περιόδου και της σύλληψης

Το ότι η γυναίκα δεν μπορεί να μείνει έγκυος κατά την περίοδο της είναι μια γενικευμένη πεποίθηση. Όμως επειδή η περίοδος ωορρηξίας είναι συνήθως απρόβλεπτη αλλά και γιατί το σπέρμα μπορεί να ζήσει μέσα στο σώμα για αρκετές ημέρες, δεν είναι καθόλου απίθανο μια γυναίκα να μείνει έγκυος κατά την διάρκεια της περιόδου της.

 

Προστάτης

Ο προστάτης στον άνδρα ερεθίζεται από τον πpωκτό. Βρίσκεται κάτω από την ουροδόχο κύστη και κύρια δουλειά τους και έχει μια πολύ σημαντική χρησιμότητα. Η βασική του λειτουργία είναι αποθήκευση αλλά και η προώθηση του σπέρματος, με τους μυς του να βοηθούν την το σπέρμα να αποβάλλεται κατά την διάρκεια της εκσπερμάτωσης. Πολλοί είναι αυτή που πιστεύουν η έντονη ηδονή που χαρίζει ο ερεθισμός του προστάτη αποδεικνύει πως ο εν λόγω αδένας εξελίχτηκε για να βοηθήσει το ομοφυλοφιλικό σeξ και πως όποιος ερεθίζεται είναι ομοφυλόφιλος. Στην πραγματικότητα, ο προστάτης είναι ερωτογενής ζώνη για όλους τους άνδρες, gay ή straight. Ο ερεθισμός του προστάτη μάλιστα έχει συνδεθεί, εκτός από την σeξουαλική ικανοποίηση, και με την καλύτερη υγεία.