fbpx

Αν σε λένε Κωνσταντίνο μάθε γιατί είσαι ένας μάγκας τύπος!

Αν σε λένε Κωνσταντίνο μάθε γιατί είσαι ένας μάγκας τύπος!

Σε λένε Κωνσταντίνο; Αν ναι αναρωτήθηκες τι σημαίνει το όνομα σου που μάλιστα έχει μια πολύ μεγάλη και ένδοξη ιστορία;

Βασικά το όνομα είναι λατινικό και προέρχεται την λατινική λέξη Constantia που σημαίνει σταθερότητα.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αν θες είσαι πραγματικός μάγκας, μάθε τα 12 χαρακτηριστικά

 

Αν και κοινωνικός ο Κωνσταντίνος, είναι στο βάθος κλειστός χαρακτήρας. Συχνά είναι υποταγμένος σε μια γυναίκα. Τη μητέρα ή τη σύζυγο του. Στη δουλειά του ξεχωρίζει γιατί είναι επίμονος κι εργατικός.

Σύμφωνα με την αριθμολογία, το όνομα Κωνσταντίνος αντιστοιχεί στον λεξάριθμο 4, πράγμα που φανερώνει άτομο σοβαρό, οργανωτικό και πειθαρχημένο. Ο Κωνσταντίνος, λέει, λειτουργεί σχεδόν πάντα με την λογική, σπάνια αφήνει το συναίσθημα να τον παρασύρει. Αγαπά ιδιαίτερα την τάξη, τόσο στο σπίτι όσο και στη ζωή του, κάνει σταθερές και μακροχρόνιες σχέσεις και φιλίες, και δυσκολεύεται να απομακρύνει από την ζωή του ανθρώπους ακόμα και αν χρειάζεται.

Ιστορικά πάντως ο πρώτος Κωνσταντίνος ήταν ο ρωμαίος αυτοκράτορας και ιδρυτής της Ανατολικής Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Ήταν εκείνος που έχτισε την Κωνσταντινούπολη.

Ο Άγιος Κωνσταντίνος της Ορθόδοξης Εκκλησίας είναι ο Φλάβιος Βαλέριος Κωνσταντίνος, αλλιώς γνωστός και ως Κωνσταντίνος Α’ ο Μέγας, ο πρώτος βυζαντινός αυτοκράτορας. Μια από τις πλέον αμφιλεγόμενες φιγούρες της Ιστορίας, ήταν εκείνος που μετέφερε την πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας του από τη Ρώμη στην Κωνσταντινούπολη, ιδρύοντας ουσιαστικά αυτό που αργότερα θα λέγαμε Βυζάντιο και που υπέγραψε το διάταγμα της Ανεξιθρησκίας μέσω του οποίου σταματούσε τον διωγμό των Χριστιανών (μη όντας χριστιανός εκείνος, αλλά βλέποντας ότι η νέα θρησκεία είχε προοπτικές να ενώσει τους διαφορετικούς λαούς της νεοσύστατης αυτοκρατορίας του).

Ήταν, επίσης, εκείνος που (χωρίς κανείς μέχρι σήμερα να ξέρει γιατί) διέταξε να εκτελέσουν τον γιο του, Κρίσπο, και εκτέλεσε την δεύτερη σύζυγό του Φαύστα, διατάζοντας μάλιστα την «καταδίκη της μνήμης» και των δύο (damnatio memoriae, στα λατινικά, η πρακτική της «εξαφάνισης» οποιασδήποτε μαρτυρίας για την ζωή ενός ατόμου και της διαγραφής του ονόματός του από επίσημα έγγραφα και οποιουδήποτε τύπου μνημεία).