fbpx

Αν σκέφτεσαι να γίνεις χορτοφάγος μάθε ότι έχεις 7 επιλογές

Αν σκέφτεσαι να γίνεις χορτοφάγος μάθε ότι έχεις 7 επιλογές

Αν πράγματι σκέφτεσαι να γίνεις χορτοφάγος, δηλαδή να απαρνηθείς το κρέας, τότε θα πρέπει να γνωρίζεις ότι δεν είναι απλός μονόδρομος η ιστορία αλλά έχει επτά επιλογές.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτά είναι τα 7 υπέρ και τα 6 κατά της vegan διατροφής

 

Δες ποιες είναι αυτές και επέλεξε:

 

  1. Ο γαλακτο-χορτοφάγος (Lacto-vegetarian)

Καταναλώνει γαλακτοκομικά προϊόντα, λαχανικά, δημητριακά, όσπρια, φρούτα, ξηρούς καρπούς. Κάθε είδος κρέατος, τα θαλασσινά και τα αβγά αποκλείονται.

 

  1. Ο επιλεκτικός χορτοφάγος (Semi-vegetarian)

Καταναλώνει θαλασσινά, κοτόπουλο, αβγά, γαλακτοκομικά, όσπρια, φρούτα, ξηρούς καρπούς. Αποκλείεται η κατανάλωση κόκκινου κρέατος.

 

 

  1. Ο φρουτοφάγος (Fruitarians)

Καταναλώνει μόνο φρέσκα και αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς. Ορισμένοι φρουτοφάγοι τρώνε μόνο ότι πέφτει (ή θα πέσει) με φυσικό τρόπο από ένα φυτό ή δέντρο: δηλαδή, φρούτα και καρπούς που μπορούν να συλλέξουν χωρίς να βλάψουν το φυτό. Το κίνητρο για μία τέτοια ακραία διατροφή είναι συνήθως η αποφυγή θανάτωσης ή τραυματισμού ζώων και φυτών (Ahimsa Fruitarianism), ή η αποτοξίνωση.

 

  1. Ο ωο-χορτοφάγος (Ovo-vegetarian)

Καταναλώνει αβγά, λαχανικά, δημητριακά, όσπρια, φρούτα και ξηρούς καρπούς. Αποκλείεται κάθε είδος κρέατος (κόκκινο και άσπρο), τα θαλασσινά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

 

 

  1. Ο γαλακτο-ωο-χορτοφάγος (Lacto-ovo-vegetarian)

Καταναλώνει γαλακτοκομικά προϊόντα, αβγά, λαχανικά, δημητριακά, φρούτα και ξηροί καρποί. Αποκλείονται το κρέας και τα θαλασσινά.

 

  1. Ο ψαρο-χορτοφάγος (Pescatarian ή Pescetarian)

Είναι όπως ο επιλεκτικός χορτοφάγος και το μόνο που τον διαφοροποιεί από εκείνον είναι ότι μειώνει ή αποκλείει την κατανάλωση του κοτόπουλου.

 

  1. Ο αυστηρός χορτοφάγος ή Βίγκαν (Vegan)

Επιλέγει τροφές που προέρχονται αποκλειστικά από φυτικές πηγές, όπως λαχανικά, όσπρια, φρούτα και ξηρούς καρπούς.