fbpx

Αν τηρήσεις αυτά τα 4 θα καταφέρεις να γίνεις φέτες !

Αν τηρήσεις αυτά τα 4 θα καταφέρεις να γίνεις φέτες !

Τέσσερα απλά πράματα. Τέσσερις απλές συνήθειες καθημερινές μπορούν να σου χαρίσουν το γραμμωμένο κορμί που επιθυμείς.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Να γιατί δεν πρέπει να πετάς το χθεσινό φαγητό !

 

Μπορεί να προπονείσαι σκληρά και ίσως να κάνεις διατροφή όμως να μη βλέπεις αποτελέσματα.

Υπάρχουν τέσσερα απλά πράγματα που μπορείς να κάνεις και να καταφέρεις να γίνεις φέτες! Δες:

 

  1. Τρώγε σε μικρότερα πιάτα

Έρευνες έχουν αποδείξει ότι η χρήση πιο μικρών σε μέγεθος πιάτων, βοηθάει τους ανθρώπους να καταναλώνουν αυτόματα λιγότερες θερμίδες. Περίεργο τέχνασμα, αλλά φαίνεται να λειτουργεί!

 

  1. Τρώγε πικάντικα

Οι πικάντικες τροφές, όπως το πιπέρι καγιέν, περιέχουν καψαϊκίνη, μια χημική ένωση που μπορεί να ενισχύσει το μεταβολισμό και να μειώσει ελαφρώς την όρεξή.

 

  1. Μάσα αργά

Λίγοι το γνωρίζουν, αλλά ο εγκέφαλος χρειάζεται λίγη ώρα για να “καταγράψει” ότι έέχειςχορτάσει και να δώσει την εντολή ότι δεν χρειάζεται άλλο φαγητό. Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι το πιο αργό μάσημα μπορεί να σε βοηθήσει να καταναλώνεις λιγότερες θερμίδες και να αυξήσει την παραγωγή των ορμονών που σχετίζονται με την απώλεια βάρους.

 

  1. Κοιμήσου καλά και αρκετά

Ο ύπνος είναι πολύ υποτιμημένος, αλλά μπορεί να είναι εξίσου σημαντική με την κατανάλωση υγιεινών τροφών και την άσκηση. Έρευνες δείχνουν ότι ο κακής ποιότητας ή ελλιπής ύπνος είναι ένας από τους ισχυρότερους παράγοντες κινδύνου για την παχυσαρκία. Μάλιστα, συνδέεται με κατά 89% αυξημένο κίνδυνο παχυσαρκίας στα παιδιά και 55% στους ενήλικες.

 

ΠΗΓΗ: healthline.com