fbpx

Αν ψάχνεις το τέλειο σεξ μια έρευνα σου δείχνει τον δρόμο!

Αν ψάχνεις το τέλειο σεξ μια έρευνα σου δείχνει τον δρόμο!

Τέλειο σεξ! Και ποιος δεν το θέλει!!! Πως όμως γίνεται κάτι τέτοιο; Όπως φαίνεται οι επιστήμονες ψάχνοντας για αρκετά χρόνια βρήκαν την απάντηση!

Σύμφωνα με τους ειδικούς, μετά την ολοκλήρωση της ερωτικής πράξης καλό είναι ακολουθούν στιγμές τρυφερότητας και προσπάθεια επικοινωνίας ανάμεσα στους συντρόφους. Αυτά τα δύο μπορούν να ολοκληρώσουν την εμπειρία κάνοντας και τους δύο να αισθανθούν πιο ολοκληρωμένοι.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Τελικά υπάρχει «κοντέρ» ή όριο για το πόσο σεξ πρέπει να κάνεις;

Μια αγκαλιά που διαρκεί, μια κουβέντα, μια τρυφερή εξομολόγηση, ένα αστείο, ένας ύπνος στο πλευρό του άλλου, μπορούν να ολοκληρώσουν μια σχέση εγγύτητας και να δυναμώσουν τους συναισθηματικούς δεσμούς του ζευγαριού.

Μετά το σεξ τα άτομα είναι ιδιαίτερα ευάλωτα. Τι έδειξε όμως η έρευνα συγκεκριμένα;

Εδώ θα μπορούσε κάποιος να πει ότι όλα αυτά αφορούν μία σταθερή σχέση και όχι μια ευκαιριακή. Κι όμως, ακόμη και για να ζεις απλώς τη στιγμή, δεν αρκεί ένα καλό σεξ όσο ένταση και αν έχει.

Δεν έχει σημασία αν είστε φίλοι με οφέλη (friends with benefits), αν έχετε μακροχρόνια σχέση, αν πρόκειται για γνωριμία μίας νύχτας ή το τυπικό σεξ ενός παντρεμένου ζευγαριού.

 

Η τρυφερότητα πάντα μετράει μετά το σεξ και αυτό πλέον το λέει και η επιστήμη

Παρόλο που μπορεί να φαίνεται περίεργο το να ασχοληθείτε με τη φροντίδα κάποιου που ενδεχομένως δεν θα ξαναδείτε, η συμπεριφορά αυτή εξασφαλίζει ότι όλοι απολαμβάνουν φροντίδας και σεβασμού και αφήνει ένα γλυκό αποτύπωμα ακόμη και στους εραστές της μίας νύχτας. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να συνδεθείτε με τον σύντροφό σας και προβληματιστείτε για όλα όσα συνέβησαν με θετικό και ευγενικό τρόπο. Το είδος της σχέσης που βρίσκεστε δεν μειώνει την ανάγκη να εξασφαλίσετε ότι όλοι αισθάνονται καλά για όσα προηγήθηκαν.

Εδώ, βέβαια, θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι μια συμπεριφορά απότομη, ψυχρή, κυνική, μπορεί για κάποιους να σημαίνει ότι ο ένας ή και οι δύο σύντροφοι δεν θέλουν πολλά – πολλά, θέλουν η σχέση να παραμείνει στο επίπεδο του σωματικού. Αυτό, όμως, είναι μια λανθασμένη τακτική, καθώς μπορεί να πυροδοτήσει μια σειρά αρνητικών συμπεριφορών. Κάποιος μπορεί να νιώσει ντροπή, όχι για την πράξη αυτή καθεαυτή, αλλά γιατί μπορεί να έρθουν στην επιφάνεια συναισθήματα και αντιλήψεις κρυμμένες στο υποσυνείδητο, από φόβο και ενοχές μέχρι αηδία, με συντηρητικό ή θρησκευτικό υπόβαθρο και να μετανιώσει που το έκανε.

Αλλά πέρα από την ντροπή, υπάρχει και μια άλλη αρνητική πτυχή που ακολουθεί το σεξ. Κάποιοι άνθρωποι αισθάνονται για αδιευκρίνιστο λόγο στεναχωρημένοι αμέσως μετά την έντονη σεξουαλική ευχαρίστηση. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι τουλάχιστον το 50% των ανδρών και των γυναικών έχουν νιώσει έστω μία φορά στη ζωή τους Μετασυνουσιακή Δυσφορία (post-coital dysphoria). Αυτή εκδηλώνεται με συμπεριφορές τύπου «δεν θέλω να με αγγίζουν και θέλω να μείνω μόνος μου» ή «αισθάνομαι δυσαρεστημένη, ενοχλημένη και πολύ νευρική, κενή». Αν και δεν είναι ξεκάθαρο τι οδηγεί στη Μετασυνουσιακή Δυσφορία έχει προταθεί ότι, για κάποιους τουλάχιστον, τα συμπτώματα μπορεί να οφείλονται στην πτώση των επιπέδων των ενδορφινών και ορισμένων ορμονών που κορυφώθηκαν κατά τη διάρκεια του οργασμού.