fbpx

Αξίζει να στήσεις γυμναστήριο στο σπίτι σου; Δες τι σε συμφέρει και αποφάσισε

Αξίζει να στήσεις γυμναστήριο στο σπίτι σου; Δες τι σε συμφέρει και αποφάσισε

Μπορεί με την πανδημία που οδήγησε στο κλείσιμο των γυμναστήριων να έχεις αγοράσει κάποια βαράκια η λάστιχα για να προπονείσαι σπίτι σου, και τώρα έχεις αρχίσεις να σκέφτεσαι να χτίσεις ένα home gym, αξίζει όμως να το κάνεις;

Η αλήθεια είναι ότι είναι ωραίο να βγάζεις το πρόγραμμα προπόνησης που θέλεις, ότι ώρα θέλεις και χωρίς να αναγκάζεσαι να περιμένεις να αδειάσει κάποιο όργανο στο γυμναστήριο.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι μπορείς να αναβαθμίσεις την προπόνηση σου έξω ακόμα και με αλτηράκια!

 

Είναι πολύ ωραίο να προπονείσαι, ημίγυμνος επειδή έτσι γουστάρεις, ή με ρούχα, επειδή έτσι γουστάρεις. Να προπονείσαι ξυπόλυτος, επειδή έτσι σου αρέσει ή να φοράς τα αθλητικά σου, επειδή πάλι έτσι θέλεις!

Και φυσικά είναι πολύ εποικοδομητικό να εξοικονομείς τον χρόνο της μετάβασης και της επιστροφής στο γυμναστήριο.

Σε γενικές γραμμές το home gym είναι πολύ δελεαστικό, όμως έχει ένα μείον: Την παρέα!

Η προπόνηση στο σπίτι είναι μοναχική, όμως έχει και το δελεαστικό ότι μπορείς να ακούς τη μουσική που γουστάρεις ή να βλέπεις τηλεόραση με …ήχο! Κατά τα άλλα αν σκεφτείς ότι οι παρέες στα γυμναστήρια είναι οι περισσότερες εφήμερες και τυχαίες, τότε καλύτερο είναι να καλέσεις τον κολλητό σου να προπονείστε παρέα παρά να πας γυμναστήριο.

Όσο για τον χώρο; Αν δεν υπάρχει μέσα στο σπίτι σου, μπορεί μετά από συνεννόηση με την οικοδομή να στήσεις το home gym στη ταράτσα ή στη πυλωτή ή όπου άλλου υπάρχει χώρος.

Το ιδανικό βέβαια είναι να έχεις ένα δωμάτιο του σπιτιού σου γυμναστήριο.

Όσο για το κόστος; Αν μετρήσεις τις συνδρομές στο γυμναστήριο τότε το home gym σου βγαίνει πιο φθηνό ακόμα και αν προσλάβεις personal trainer να σου κάνει προπόνηση!