fbpx

Απέτυχες; Μάθε πως θα καταφέρεις να ανακάμψεις

Απέτυχες; Μάθε πως θα καταφέρεις να ανακάμψεις

Για να πετύχουμε τους στόχους μας πρέπει να μάθουμε από τις αποτυχίες μας, αλλά πρώτα πρέπει να ανακάμψει το ηθικό και η ψυχολογία μας. Θα μάθουμε λοιπόν 5 τρόπους με τους οποίους θα βρούμε ξανά τον εαυτό μας.

Όλοι μας μάθουμε να παίρνουμε ρίσκα, να γινόμαστε τολμηροί και να κυνηγάμε τις ευκαιρίες μας. Δεν αρκεί όμως μόνο να έχουμε αντιμετωπίσει τον φόβο της αποτυχίας. Για να έχουμε μία ευτυχισμένη ζωή πρέπει να ξέρουμε να διαχειριζόμαστε την κάθε αποτυχία που μπορεί να συναντήσουμε.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Η κρυφή σου δύναμη είναι οι αποφάσεις! Μάθε πως θα βρεις το θάρρος να τις παίρνεις

 

Υπάρχουν σκαμπανεβάσματα που θα ρίχνουν την ψυχολογία και το εγώ μας και από αυτά θα αναγεννηθούμε!

Πως θα βελτιώσουμε την ψυχολογία μας μετά από αποτυχία;

 

Κάνε μία λίστα για να αυξήσεις την αυτοπεποίθηση σου

Για να αποφύγεις την επόμενη αποτυχία, κάνε λίστα με τις υποχρεώσεις σου. Όταν αποτυγχάνουμε εύκολα παρατάμε τον εαυτό μας και ρίχνουμε το φταίξιμο σε αυτόν. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μας προκαλεί χαμηλή αυτοπεποίθηση και να μην νιώθουμε έτοιμοι να προχωρήσουμε. Είτε αυτό είναι χωρισμός ή μία επιλογή που μας οδήγησε σε λάθος μονοπάτια, μία είναι η λύση. Να φτιάξουμε μία to-do λίστα για να ενισχύσουμε την αυτοπεποίθηση μας και το εγώ μας. Μία αποτυχία εύκολα μπορεί να συγκαλυφθεί από μικρές απανωτές νίκες που θα μας βοηθήσουν να φτάσουμε πιο κοντά στον στόχο μας! Οπότε, ας φτιάξουμε μία λίστα με καθημερινές υποχρεώσεις που έχουμε και ας τις φέρουμε εις πέρας μία μία. Από το να στρώνεις το κρεβάτι σου μέχρι το να δώσεις μια επιτυχημένη συνέντευξη. Μην ξεχνάς ότι θεωρείται ένας από τους τρόπους να ξυπνήσεις χαρούμενος το πρωί!

 

Σταμάτα να αυτοτιμωρήσε

Είναι οκ το να νιώθουμε περίεργα όταν κάτι δεν μας βγαίνει. Όταν νιώθουμε ότι συνεχώς κάνουμε λάθος και δεν το σύμπαν δεν μας βοηθάει. Αν όμως θέλουμε να νιώσουμε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την αποτυχία  μας πρέπει πρώτα να το χωνέψουμε. Ότι έγινε έγινε λέει ο κόσμος και δεν είναι τυχαία αυτή η αντιμετώπιση. Δείξε συμπόνια και κατανόηση στον εαυτό σου. Δεν πρέπει να αυτοτιμωρούμαστε αλλά αντιθέτως να προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι.

Πρέπει να αντιληφθούμε το λάθος και να πούμε οι ίδιοι στον εαυτό μας ότι συμβαίνει σε όλους και ότι μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε. Είναι ένα από τα μυστικά για μία ευτυχισμένη ζωή και πρέπει να το κάνουμε πράξη όλοι μας!

 

Να έχεις αληθινούς φίλους

Φίλοι που γελάνε και απολαμβάνουν ο ένας τον άλλον, βασικό κανόνας για μετά την αποτυχία η ύπαρξη φίλων. Το περιβάλλον μας είναι αυτό που σχεδόν μας ορίζει και από μικρή κιόλας ηλικία. Αν αυτό είναι τοξικό και δεν είναι διατεθειμένο να σε βοηθήσει σε μία δύσκολη στιγμή σου, τότε πρέπει να το αλλάξεις. Μετά από μία αποτυχία θέλουμε όλοι ένα χέρι να μας τραβήξει προς τα πάνω, να μας σηκώσει και να μας πει “σήκω, προχωράμε”. Οποιαδήποτε τέτοια βοήθεια είναι καλοδεχούμενη. Αλλά αν προέρχεται από το στενό περιβάλλον μας τότε θα μας βοηθήσει και θα μας αγγίξει περισσότερο από το να το έλεγε ένας ξένος. Οπότε, κράτα τους αληθινούς φίλους στο πλευρό σου ακόμα και αν είναι η ίδια σου η οικογένεια. Λίγοι και καλοί λένε. Την στιγμή που δεν πιστεύεις ούτε εσύ στον εαυτό σου, αυτοί θα είναι εκεί να σε σηκώσουν και να σου σταθούν! Εύγε!

 

Εστίασε στα θετικά

Οποιαδήποτε αποτυχία και αν συναντήσουμε πάντα θα μπορούμε να αποκομίσουμε κάτι. Αυτό είναι που θα μας εξελίξει και θα μας φτάσει στο σημείο να μην επαναλάβουμε το λάθος μας. Εννοείται αποτελεί και μυστικό για μία ευτυχισμένη ζωή! Η συμβουλή αυτή θα σε βοηθήσει ακόμα και αν θέλεις να πετύχεις την επαγγελματική εξέλιξη σου. Μην ξεχνάμε οπότε ότι μπορούμε να μάθουμε και τον εαυτό μας μέσα από ένα λάθος. Αν θέλουμε να βελτιωθούμε είναι η μόνη λύση!

 

Δώσε σημασία στα μικρά πράγματα

Σε όλους μας ήρθε κάποτε η στιγμή που νιώθουμε ότι δεν τα καταφέρνουμε και η ψυχολογία μας σέρνεται στο πάτωμα. Αυτό που θα βοηθούσε τρομερά πολύ στην ψυχολογία και στην τόνωση της αυτοπεποίθησης μας είναι να δούμε τι ήδη έχουμε όσο δεδομένα και αν τα θεωρούμε. Ας πάρουμε μια στιγμή να αναλογιστούμε τι χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχισμένοι. Σίγουρα αυτά δεν θα είναι τα χρήματα αλλά τα βασικά απλά πράγματα που έχουμε γύρω μας. Ξυπνάμε υγιείς, με στέγη πάνω από το κεφάλι μας και “έτοιμο” φαγητό. Δεν θα ζητούσαμε τίποτα άλλο για να χτίσουμε δυναμικά το νέο μας ξεκίνημα!