fbpx

Απίθανός Hamilton νίκησε και έβαλε «φωτιά» στο πρωτάθλημα – Πήρε 5000 ευρώ πρόστιμο

Απίθανός Hamilton νίκησε και έβαλε «φωτιά» στο πρωτάθλημα – Πήρε 5000 ευρώ πρόστιμο

Ο Lewis Hamilton τελικά δεν είναι εύκολος αντίπαλος. Μπορεί να ηρεμεί για λίγο αλλά φαίνεται ότι κάνει …φαρμακερές αντεπιθέσεις που τις κερδίζει.

Έτσι έγινε και στο GP Βραζιλίας όπου ο Βρετανός έκανε μια από τις πιο  μεγαλειώδεις εμφανίσεις της καριέρας του στη F1, ο Lewis Hamilton κέρδισε περνώντας στα ίσα τον Max Verstappen και μείωσε τη διαφορά τους στο πρωτάθλημα από τους 21 στους 14 βαθμούς ανεβάζοντας κατακόρυφα και πάλι της αγωνία για τη μάχη του τίτλου στους τρεις αγώνες να απομένουν για την ολοκλήρωση του σε Κατάρ, Σαουδική Αραβία και Άμπου Ντάμπι.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Απίθανος Verstappen κυριάρχησε στο Μεξικό και αύξησε τη διαφορά από τον Hamilton

 

Βέβαια ο Hamilton δεν έφυγε αλώβητος από τη Βραζιλιά αλλά με 5000 ευρώ λιγότερα στο πορτοφόλι του καθώς  τιμωρήθηκε με πρόστιμο για την κίνησή του να λύσει την ζώνη ώστε να πάρει μια σημαία της Βραζιλίας αμέσως μετά από το πέσιμο της καρό σημαίας.

Μόλις εφτά ημέρες μετά την εύκολη νίκη του Max Verstappen στο Μεξικό, η Formula1 βρίσκεται στο ηλιόλουστο Σάο Πάολο της Βραζιλίας και συγκεκριμένα στην πίστα Ιντερλάγκος. Πρόκειται για τον 19ο γύρο του φετινού πρωταθλήματος με ακόμα.

 

 

Ο Max Verstappen που έλαβε πρόστιμο 50.000 ευρώ για την επαφή του στο μονοθέσιο του Βρετανού θα εκκίνησε δεύτερος .Ο Lewis Hamilton με την σειρά του θα εκκίνησε από την 10η θέση καθώς  παρά την απίστευτη απόδοση του στο Sprint (από τελευταίος τερμάτισε 5ος) έχει ποινή πέντε θέσεων για τοποθέτηση πέμπτου κινητήρα, ενώ ο Bottas θα ξεκινήσει πρώτος με την 20η pole position της καριέρας του.

Με την εκκίνηση ο Max Verstappen κατάφερε να περάσει στην πρώτη θέση κάνοντας τρομερή εκκίνηση. Ο Perez έρχεται δεύτερος από το πρώτο μισό του γύρου καθώς ο Bottas έχασε για λίγο τη γραμμή και βγήκε ελάχιστα εκτός πίστας. Παράλληλα ο Norris βγήκε εκτός με σκασμένο ελαστικό όσο ο Hamilton κατάφερε μέσα στον πρώτο γύρο να φτάσει από την 10η θέση στην 6η.

Στον 5ο γύρο ο Hamilton καταφέρνει να περάσει τρίτος με την κατάταξη να είναι: 1ος Verstappen 2ος Perez 3ος Hamilton.

Την  είσοδο του έκανε στον 6ο γύρο το αυτοκίνητο ασφαλείας καθώς κομμάτια του μονοθεσίου του Tsunoda πρέπει να απομακρυνθούν από την πίστα, έπειτα από μικρή επαφή, για την οποία χρεώθηκε 10 δευτ. ποινή. Ο αγώνας ξεκινάει και πάλι στον 10ο γύρο με τον Max Verstappen να μεγαλώνει την διαφορά του από τον δεύτερο Perez με τους Hamilton και Bottas να ακολουθούν στην 3η και 4η θέση αντίστοιχα. Πέμπτος ο Leclerc και έκτος ο Sainz.

 

 

Στον 12ο γύρο έχουμε εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας καθώς μέρος του προφυλακτήρα του Mick Schumacher έχει σκορπιστεί στην πίστα, με τον οδηγό να κατευθύνεται στα pit για αντικατάσταση του.

Ο κανονικός αγώνας επιστρέφει και πάλι με την θερμοκρασία της πίστας να είναι στους 50 βαθμούς, ενώ οι αρκετές έως τώρα διακοπές ίσως σημάνουν μόλις ένα pit stop από τις ομάδες.

Στον 18ο γύρο ο Hamilton πετυχαίνει εντυπωσιακή προσπέραση και πλέον είναι δεύτερος, αφήνοντας τρίτο τον Perez ο οποίος πλέον από τον καθρέφτη του κοιτάει τον Bottas.

Βρισκόμαστε στον 20ο γύρο και πλέον η κατάταξη είναι: Verstappen – Hamilton-Perez-Bottas-Leclerc.

Να θυμίσουμε πως ο Lewis Hamilton ξεκίνησε από την 10η θέση και βρίσκεται 2ος από τον 20ο γύρο.

Μάλιστα κάνει το πρώτο pit stop του στον 27ο γύρο. Και ο Max Verstappen επισκέπτεται τα pit στον 28ο γύρο, επιλέγοντας και αυτός σκληρή γόμα.

Βρισκόμαστε στον 30ο γύρο και για δεύτερη φορά έχουμε εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας καθώς υπάρχουν πάλι θραύσματα στην πίστα. Διαδικασία που κράτησε μόλις έναν γύρο.

Πλέον στον 32ο γύρο ο Hamilton πιέζει αρκετά τον πρωτοπόρο Verstappen με την διαφορά τους να είναι κάτω από ένα δευτερόλεπτο ενώ στην τρίτη θέση είναι ο Bottas.

Έχοντας περάσει στον 40ο γύρο, ο Vettel καταφέρνει να περάσει στην βαθμολογούμενη 10άδα προσπερνώντας τον Tsunoda.Μία θέση που θα χάσει μετά από έναν γύρο από τον Alonso.

Στον 41ο γύρο ο Max Verstappen ξαναμπαίνει στα pit stop για αλλαγή ελαστικών με την Mercedes να κάνει το ίδιο για τον Bottas αρχικά και για τον Hamilton στον 44ο γύρο.

Πλέον ο Hamilton βρίσκεται πολύ κοντά στον 1ο Max Verstappen με την μονομαχία τους να έχει ξεσηκώσει τους χιλιάδες θεατές της πίστας.

Στον 48ο γύρο η Lewis επιχείρησε προσπέραση και με τους δύο τελικά οδηγούς να βγαίνουν για λίγο παράλληλα εκτός πίστας. Ο Hamilton μάλιστα δήλωσε στο radio πως πρέπει να εξεταστεί αυτό το συμβάν.

Έχουμε και την πρώτη εγκατάλειψη από τον Stroll στον γύρο 50 αλλά και από τον Ricciardo στον 52ο γύρο.

Τελικά στον 59ο γύρο ο Lewis Hamilton περνάει τον Max Verstappen και είναι πλέον στην 1η θέση με τον κόσμο να τον αποθεώνει!