fbpx

Απαγόρευση Κυκλοφορίας: Είσαι εργένης; Έτσι θα αντέξεις μόνος στο σπίτι

Απαγόρευση Κυκλοφορίας: Είσαι εργένης; Έτσι θα αντέξεις μόνος στο σπίτι

Και ξαφνικά μπορείς να βγεις έξω μόνο για προπόνηση ή για να βγάλεις το σκύλο σου (αν έχεις) και για να πας σούπερ μάρκετ.

Αγωνία, άγχος, τρόμος, ανησυχία, απελπισία, απαισιοδοξία, θυμός, μελαγχολία, αποξένωση, ανία, βαρεμάρα, αισιοδοξία, υπευθυνότητα, σύνεση, δέος, απορία, ανεμελιά, ανευθυνότητα, καχυποψία, αυταπάτη…. Αυτές είναι μερικές μόνο από τις συναισθηματικές αντιδράσεις σου.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι θα απολυμάνεις το σπίτι σου αν μείνεις μέσα για μέρες!

 

Αντιδράσεις που αν και αντιφατικές μπορεί να συνυπάρχουν στο ίδιο το άτομο και να εναλλάσσονται κατά περίσταση, διαφοροποιώντας ταυτόχρονα και τη συμπεριφορά του.

Τα συναισθήματα και οι συμπεριφορές μας επηρεάζονται από την αντίληψή μας για τα γεγονότα. Δεν είναι η κατάσταση καθεαυτή στην οποία βρισκόμαστε που καθορίζει τι αισθανόμαστε, αλλά μάλλον ο τρόπος με τον οποίο ερμηνεύουμε την κατάσταση.

 

 

Έχει μέγιστη σημασία για την ψυχολογία ο τρόπος που θα αντιληφθεί ο καθένας το «Μένουμε Σπίτι». Ακόμα και οι λέξεις που θα χρησιμοποιήσουμε. Αν κάποιος πιστεύει ότι τον εξαναγκάζουν σε κατ΄ οίκον περιορισμό, είναι επόμενο να νιώθει θυμό, να αφυπνίζονται μέσα του τα επαναστατικά του ένστικτα και να παρακούει τις υποδείξεις.

Αν κάποιος πιστεύει σε συνομωσίες περί ανθρώπινης εκκαθάρισης εκ Κίνας, ΗΠΑ, Ρωσίας και τα συναφή, θα νιώθει αναστάτωση αφού δεν θα μπορεί να ασκήσει έλεγχο σε ό, τι του συμβαίνει, ενώ οι καχύποπτες σκέψεις του όλο και θα αυξάνουν λόγω και του κοινωνικού περιορισμού.

 

 

Αν κάποιος πιστεύει ότι ο περιορισμός είναι συνακόλουθο της κακής του μοίρας ή τύχης, τότε, ναι μεν θα παραμείνει στο σπίτι, έχοντας όμως συναισθήματα παραίτησης, ματαίωσης και μελαγχολίας που ίσως παραμείνουν και μετά τη λήξη του «συναγερμού».

Εκτός βέβαια αν τα συναισθήματα της θλίψης είναι τόσο έντονα που αντί να παραμείνει σπίτι, αρχίσει τις βόλτες αριστερά και δεξιά επιδιδόμενος σε καταστροφικές και αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές (δυστυχώς σήμερα, και μια βόλτα στην πλατεία μπορεί να συνιστά τέτοια συμπεριφορά!).

 

Πως περνά λοιπόν τη μέρα σου;

Η προπόνηση είναι μια λύση. Σκέψου ότι πάντα βιαζόσουν στο γυμναστήριο επειδή δεν είχες χρόνο. Τώρα χρόνο έχεις, χώρο έχεις και μπορείς να κάνεις πολύ προπόνηση!

Ανακάλυψε ή ξέθαψε τα χόμπι σου. Είναι μια πολύ καλή ιδέα για αν ξεχαστείς και να περάσει η ώρα.

Φυσικά και θα μιλήσεις με τους φίλους και τις φίλες σου στα social ή απλώς στο τηλέφωνο και φυσικά θα φροντίσεις να κάνεις κάποιο φαγητό.

Δε μια καλή ταινία, διάβασε βιβλία και γενικά χόρτασε ύπνο.

Μπόρα είναι θα περάσει, αρκεί να έχεις υπομονή και εγκράτεια!