fbpx

Απαράδεκτο! Χαράτσι στα τέλη και χωρίς κίνητρα αλλαγής για τα παλιά αυτοκίνητα

Απαράδεκτο! Χαράτσι στα τέλη και χωρίς κίνητρα αλλαγής για τα παλιά αυτοκίνητα

Αναρωτήθηκε άραγε ο κ. Σταίκουρας και γενικότερα η κυβέρνηση αν οι ιδιοκτήτες παλιών αυτοκινήτων θέλουν να τα έχουν; Αναρωτήθηκε ο υπουργός πόσο ζόρι τραβάνε όλοι αυτοί που αναγκάζονται να συντηρούν με κόπο τα παλιά τους αυτοκίνητα επειδή δεν έχουν  χρήματα να πάρουν καινούργια;

Μάλλον όχι!

Ίσως γι αυτόν τον λόγο ο υπουργός οικονομικών ανακοίνωσε την αύξηση κατά πολύ των τελών κυκλοφορίας των παλιών αυτοκινήτων χωρίς όμως να αφήσει ούτε μια υπόνοια για κάποια κίνητρα ή ενίσχυση για την αλλαγή των παλιών ρυπογόνων οχημάτων σε νέας τεχνολογίας.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Δες πως μπορεί το χρήσιμο GPS να γίνει επικίνδυνο

 

Σύμφωνα με τον κ. Σταικούρα η χώρα μας εναρμονίζεται με τις οδηγίες της Ε.Ε. από το 2020 ώστε  να δημιουργήσει έντονα οικονομικά αντικίνητρα στη διατήρηση των παλιών ρυπογόνων οχημάτων από τους ιδιοκτήτες τους.

Όπως ανέφερε ο Υπουργός στο “Εθνος”: «Το σύστηµα των Τελών Κυκλοφορίας χρήζει βελτιώσεων. Πρέπει να ενσωματωθούν οι απαιτήσεις της νέας ευρωπαϊκής νοµοθεσίας αναφορικά µε τους εκπομπές ρύπων, ενώ πρέπει να γίνει και δικαιότερο για τους κατόχους αυτοκινήτων, λαµβάνοντας υπόψη διάφορα κριτήρια. Κάθε αλλαγή θα κινείται προς την κατεύθυνση δικαιότερης κατανοµής της επιβάρυνσης στους κατόχους αυτοκινήτων αλλά και του στόχου ανανέωσης του παλαιού στόλου αυτοκινήτων που κυκλοφορεί στη χώρα µας.

Επιδιώκουµε οι αποφάσεις µας να είναι αποτέλεσµα σωστής αξιολόγησης της υφιστάμενης κατάστασης αλλά και ορθής εκτίµησης των επιπτώσεων των όποιων αλλαγών. Ως εκ τούτου, όταν είµαστε έτοιµοι θα προχωρήσουµε στις αποφάσεις µας».

Επίσης ο Υπουργός ξεκαθάρισε πως θα γίνει δικαιότερη κατανομή της επιβάρυνσης αλλά και του στόχου ανανέωσης του παλαιού στόλου αυτοκινήτων.

Ο υπουργός δεν ανέφερε ούτε άφησε υπόνοιες για σχέδια ενίσχυσης των ιδιοκτητών παλιών αυτοκινήτων ώστε να τα αντικαταστήσουν με νέας τεχνολογίας.

Αν δεν υπάρξει μέριμνα είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι περισσότεροι ιδιοκτήτες παλιών αυτοκινήτων θα μείνουν χωρίς αυτοκίνητο, αφού δεν θα έχουν χρήματα να το αλλάξουν.