fbpx

Αποκάλυψη: Σεξουαλική κακοποίηση, με χρόνιο εκφοβισμό και ναρκωτικά, από γνωστό σκηνοθέτη

Αποκάλυψη: Σεξουαλική κακοποίηση, με χρόνιο εκφοβισμό και ναρκωτικά, από γνωστό σκηνοθέτη

Μέσα στη λαίλαπα των σκανδάλων σεξουαλικής κακοποίησης στο χώρο του θεάτρου μια ακόμα ιστορία ίσως να μην προκαλούσε ενδιαφέρον. Όμως αυτή η ιστορία που αποκαλύπτει σήμερα μόνο το Activeman.gr δεν έχει να κάνει με μια και μοναδική σεξουαλική κακοποίηση, αλλά με χρόνιο εκφοβισμό, συνεχόμενους βιασμούς και ναρκωτικά!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Η σεξουαλική παρενόχληση είναι διαφορετική στους άντρες και όλοι που …πέσανε από τα σύννεφα

 

Ο ηθοποιός που αποκαλύπτει τη συγκλονιστική ιστορία στο προφίλ του στο Facebook, δεν θέλει να αναφερθεί δημοσίως το όνομα του επειδή, αν και είχε γνώση, το ίδιο το θύμα δεν έχει καταγγείλει την συνεχόμενη κακοποίηση και όπως αναφέρει δεν είναι πλέον σε θέση να το κάνει. Και ο ίδιος όπως καταγγέλλει, έχει δεχτεί απειλές από τον συγκεκριμένο σκηνοθέτη, το όνομα του οποίου έχει κατ επανάληψη απασχολήσει και συνεχίζει να απασχολεί τα ΜΜΕ, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποια επώνυμη καταγγελία εναντίον του, ώστε να παρέμβει η δικαιοσύνη.

 

 

Ο συγκεκριμένος σκηνοθέτης αν και δεν κατηγορήθηκε, προβαίνει καθημερινά σχεδόν σε δηλώσεις που υποστηρίζουν την αθωότητα του.

Σε επικοινωνία που είχε το Activeman.gr με τον ηθοποιό εκείνος επιβεβαίωσε τα γραφόμενα στο προφίλ του και μας ανέφερε ότι η κοπέλα που υπέστη την κακοποίηση, τον χρόνιο εκφοβισμό και βιασμούς, έχει υποστεί σοκ ενώ πλέον έχει εθιστεί τα τελευταία χρόνια στα ναρκωτικά, λόγω της χρόνιας αφόρητης πίεσης!

Ο ίδιος ηθοποιός ανέφερε ότι πιθανώς δεν υπάρχει επώνυμη καταγγελία επειδή ο συγκεκριμένος σκηνοθέτης κακοποιούσε σεξουαλικά κυρίως άντρες και εκτιμά ότι εκείνοι από ντροπή  δεν θέλουν να προχωρήσουν σε καταγγελία.

 

Η καταγγελία του ηθοποιού όπως δημοσιεύτηκε στο προφίλ του:

«Θυμάμαι πως όταν ήμουν στην Δραματική Σχολή είχα μια συμμαθήτρια, ένα αρκετά όμορφο κοριτσάκι με κοντά μαλλιά που θύμιζε έφηβο…θα μπορούσες να το πεις και αγοράκι.

Μια μέρα στην σχολή είχαμε ως εργασία να παρουσιάσουμε έναν αυτοσχεδιασμό και μας είχε ζητηθεί να βρούμε εμείς την μουσική επένδυση που θα είχε. Όταν ξεκίνησε η “συμμαθήτρια” τον δικό της αυτοσχεδιασμό συνειδητοποίησα πως η μουσική που χρησιμοποιούσε ήταν η δική μου. Την είχα χρησιμοποιήσει σε έναν δικό μου αυτοσχεδιασμό που είχα κάνει σε ένα εργαστήρι υποκριτικής ένα χρόνο πριν πάω στην Δραματική Σχολή που ήμασταν. Ήταν ένα κλασσικό τραγούδι που είχα μιξάρει μόνος μου με ήχους πόλης. Αυτόματα θυμήθηκα πως το CD το είχα χάσει κατά τη διάρκεια εκείνου του μαθήματος και όταν ρωτούσα αν το είχε βρεί κανείς ο “δάσκαλος” εκείνου του μαθήματος μου φώναζε: Άσε μας ρε Άκη, χάνεις τα πραγματά σου και θα την πληρώσουμε εμέις?

Όταν τελέιωσε ο αυτοσχεδιασμός της συμμαθήτριας μου έκανε μεγάλη εντύπωση το γεγονός πως πήρε αμέσως το CD και το έβαλε στην τσάντα της. Τότε εγώ την πλησίασα και της ειπα: Το CD αυτό είναι δικό μου ! Και εκείνη μου απάντησε με απάθεια: Το ξέρω πως είναι δικό σου, μου το είπε ο… (το όνομα του “δασκάλου” από το θεατρικό εργαστήρι). Προσπάθησα να είμαι ψύχραιμος και το μόνο που είπα ηταν: Ωραία, μπορείς τώρα να μου το δώσεις? Και μου απάντησε: Να στο δώσω την άλλη εβδομάδα που θα τελειώσουμε με την παρουσίαση? Εγώ συμφώνησα και περίμενα την άλλη εβδομάδα…που δεν ήρθε ποτέ. Όσες φορές της το ζητούσα μου άλλαζε κουβέντα. Μετά από χρόνια έμαθα πως ο “δάσκαλος” είχε αποτέψει τότε την “συμμαθήτρια” να μου δώσει πίσω το CD ισχυριζόμενος πως το είχα γράψει γι αυτόν και του το είχα χαρίσει. Ο ψέυτης, ο ξεφτύλας!

Λίγες μέρες μετά το συμβάν την πλησίασα και της είπα: Ξέρω που έχεις μπλέξει και ανησυχώ για σένα. Εγώ αρνήθηκα να μπλέξω μαζί του και πέρασα δύσκολα αλλά τουλάχιστον κοιμάμαι ήσυχος τα βράδια. Να προσέχεις !

Με κοίταξε σαν να την πέταξα από το συννεφάκι της…

Λίγες μέρες μετά (συγκεκριμένα ήταν η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου) συνάντησα τυχαία εκείνο τον “δάσκαλο” σε ένα θέατρο. Είχε πάει να δεί μια παράσταση στο θέατρο που σημειωτέον δούλευε ταξιθέτρια η “συμμαθήτρια” μου. Στο διάλειμμα της παράστασης, στο φουαγιέ, αισθάνθηκα το χέρι του “δασκάλου” να μου σφίγγει τον σβέρκο και την ανάσα του στο αυτί μου να μου λέει: Άν ξαναμιλήσεις γιά μένα θα σου κόψω την γλώσσα από τη ρίζα !!! Θόλωσα και γύρισα απότομα αλλά δεν τον πρόλαβα, είχε απομακρυνθεί. Όταν μπήκα στην αίθουσα να δω το δεύτερο μέρος της παράστασης δεν τον είδα στην θέση που καθόταν, μάλλον είχε φύγει…

Ο καιρός περνόυσε και μία μέρα (ενώ ήμουν στο δεύτερο έτος της σχολής) με πήραν τηλέφωνο να περάσω απο casting για μία ταινία (alternative θα την έλεγα) που μετά βρήκε διανομή στα Village Cinemas. Αφού πέρασα από 4 casting με κάλεσε ο σκηνοθέτης της ταινίας και μου είπε: Να ξέρεις πως είσαι ο επικρατέστερος για τον ρόλο και το μόνο που μένει είναι να σε δούμε αν ταιριάζεις με την πρωταγωνίστρια. Έχουμε ένα θέμα με το ύψος αλλά πιστεύω να το βρούμε…

Τότε εγώ ρώτησα: Ποιά είναι η πρωταγωνίστρια?

Και ο σκηνοθέτης μου απάντησε: Δεν την ξέρεις, την λένε… (και μου είπε το όνομα της “συμμαθήτριας”).

Έπαθα σοκ!

Συνειδητοποιήσα τότε πως ευτυχώς που είχα κρύψει πως πήγαινα στην Δραματική Σχολή (γιατί απαγόρευαν από την σχολή μου να δουλέψουμε όσο σπουδάζαμε) και έτσι δεν έκανε τον συσχετισμό.

Το μόνο που κατάφερα να ψελλίσω ήταν: Εντάξει, πάρτε με τηλέφωνο όποτε θέλετε να με δείτε και με την κοπέλα μαζι… Και έφυγα.

Όπως καταλαβαίνετε δεν με πήραν ποτέ ξανά τηλέφωνο.

Οι ανακοινώσεις προχωρούσαν για την ταινία, η “συμμαθήτρια” έλειπε από την σχολή για γυρίσματα (απορίας άξιο πώς της έδωσαν άδεια από τη Δραματική Σχολή για να παίξει σε ταινία) και όταν διάβασα το cast στα άτομα που θα παίζαν ήταν και αυτό του “δασκάλου” (στο τέλος δεν έπαιξε) και κοινές συνεντέυξεις για το πόσο κολλητός είναι με τον σκηνοθέτη της ταινίας.

Πριν καν τελειώσουμε και το τρίτο έτος της σχολής η “συμμαθήτρια” είχε γίνει ένα από τα πιό ανερχόμενα ονόματα του χώρου που θα ξεκινούσε γυρίσματα για σήριαλ και θέατρο δίπλα σε σπουδαίους καλλιτέχνες και αμέσως μετά θα έπαιζε σε ταινία με μεγάλο star της showbiz (σε όλα αυτά πρωταγωνίστρια φυσικά).

Όσο περνούσαν τα χρόνια  η καριέρα της εκτοξέυτηκε με σπουδαίες συνεργασίες.

Τα τελευταία χρόνια μαθαίνω πως το γλυκό αγοροκοριτσάκι που θυμάμαι εγώ μεταλλάχτηκε σε μια αλλοπρόσαλλη γυναίκα, πολλές φορές κάτω από επήρεια ουσιών και μέσα σε όργια …τα οποιά κανονίζει ο “δάσκαλος”.

Τον τελευταίο καιρό η “συμμαθήτρια” δουλεύει ελάχιστα και κάνει coctail τα ηρεμιστικά χάπια…

Την κατέστρεψε ο καργιόλης.

Γαμώτο !»