fbpx

Αρχίζει η F1 με ελπίδες να επανέλθει η αίγλη και να σταματήσει το χάιδεμα της Mercedes

Αρχίζει η F1 με ελπίδες να επανέλθει η αίγλη και να σταματήσει το χάιδεμα της Mercedes

Μετράμε ώρες για να πέσει η πρώτη καρό σημαία του φετινού πρωταθλήματος της F1 στο Μπαχρέιν και όλες οι ομάδες δείχνουν πανέτοιμες! Πανέτοιμη δηλώνει και η οργανωτική αρχή υπό νέα διοίκηση! Το ερώτημα όμως όλων είναι αν το νέο πρωτάθλημα θα επαναφέρει την αίγλη της F1 που τα τελευταία χρόνια έχει πληγωθεί με τις συνεχόμενες περίεργες αποφάσεις της FIA!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αγόρασε Ferrari και την …αλλά τη χάρηκε μόνο έξι ώρες λόγω… λανθασμένων ελαστικών!

 

Το μεγάλο ερώτημα είναι εάν η νέα διοίκηση της F1 θα σταματήσει να χαϊδεύει την Mercedes που μπορεί να έχει έναν άριστο οδηγό τον Hamilton, αλλά με αυτό τον τρόπο του δίνει περισσότερα, του δίνει την ελάχιστη διαφορά για τις πρωτιές!

Τα τελευταία χρόνια, το χάιδεμα της Mercedes έγινε αιτία να χαθεί το θέμα! Και δεν λέμε ότι έχασε η Ferrari ή όποια άλλη ομάδα: Έχασε το θέαμα, έχασε η F1.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που είτε σταμάτησαν να βλέπουν F1, είτε απλώς τους έπαιρνε ο ύπνος στη διάρκεια του κάθε αγώνα!

Μέσα σε όλο αυτόν τον κακό χαμό την πλήρωσε η πιο ιστορική ομάδα της F1, που συμμετέχει από τον πρώτο αγώνα του θεσμού ανελλιπώς, η Ferrari. Όχι ο κινητήρας, όχι το …μπουλόνι… όχι το ένα η το άλλο από τη FIA και μαζί τα προβλήματα που έχει κάθε ομάδα που αγωνίζεται σε ένα τέτοιου υψηλού επιπέδου πρωτάθλημα, έφεραν τον θρύλο σε αυτή τη δινή θέση. Τόσο που μόνο το ταλέντο του Leclerc κατάφερε να περισώσει κάτι από το γόητρο!

Όπως και να έχει λίγες ώρες απέμειναν για την έναρξη της φετινής σεζόν του πρωταθλήματος της Formula 1. Οι ομάδες βρίσκονται από την προηγούμενη εβδομάδα στο Μπαχρέιν, όπου έλαβαν μέρος στο ένα και μοναδικό τριήμερο δοκιμών.

Το Σαββατοκύριακο στην πίστα του Sakhir θα φιλοξενηθεί το πρώτο GP της χρονιάς και όλοι βρίσκονται σε εγρήγορση.

 

 

Το πρωτάθλημα του 2021 ξεκινά με μεγάλες αλλαγές, αρχής γενομένης από την ηγεσία της F1. Πλέον πρόεδρος και CEO είναι ο Stefano Domenicali, πρώην επικεφαλής της Lamborghini και γενικός διευθυντής της ScuderiaFerrari. Ένας γνώστης του αθλήματος που ελπίζουν όλοι ότι θα φέρει τις σωστές ισορροπίες και θα δώσει στην F1 την παλιά της αίγλη! Ο Ιταλός έχει το γενικό πρόσταγμα, υπό την υποστήριξη του επικεφαλής της παγκόσμιας ομοσπονδίας (FIA), JeanTodt.

Φέτος θα πραγματοποιηθούν 23 αγώνες.

Όσον αφορά στις ομάδες, ο Vettel φοράει τα πράσινα της AstonMartin, o Sainz τα κόκκινα της Ferrari και ο μικρός Schumacher αυτά της Haas. Ο Alonso επέστρεψε για χάρη της Alpine, ενώ για τον απόλυτο σούπερ σταρ του αθλήματος, LewisHamilton, αυτή πιθανότατα είναι η τελευταία του χρονιά στη Mercedes.

Στα αγωνιστικά αναμένουμε ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα. Η RedBull δείχνει πολύ ισχυρή, η Ferrari αρκετά πιο γρήγορη και ανταγωνιστική και η McLaren συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε πέρυσι. Βέβαια, οι πρωταθλητές είναι αυτοί που θα έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο.

Η AlphaTauri με οδηγούς τους Gasly και Tsunoda μπορεί να αποδειχθεί η ευχάριστη έκπληξη.

Στην ερώτηση αν μπορεί κάποιος να σταματήσει τον Lewis Hamilton, η απάντηση θα έρθει από τη RedBull. Το δίδυμο Verstappen-Perez, με τη σωστή στρατηγική, ίσως σπάσει την κυριαρχία του Βρετανού, αλλά και από τον Μονεγάσκο Leclerc!

Όλα όμως θα τα δούμε το επόμενο Σαββατοκύριακο. Την Παρασκευή 26 Μαρτίου, με τα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά.