fbpx

Αυτά είναι τα λάθη που σε εμποδίζουν να ζεις χωρίς στερήσεις

Αυτά είναι τα λάθη που σε εμποδίζουν να ζεις χωρίς στερήσεις

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όλοι θέλουμε να βγάλουμε πολλά χρήματα και να ζήσουμε μια άνετη ζωή χωρίς στερήσεις! Ωστόσο, πόσοι μπορούν να καταφέρουν κάτι τέτοιο; Ο λόγος όμως που δεν το έχεις πετύχει ακόμα είναι ορισμένα λάθη που σε εμποδίζουν να γίνεις πλούσιος και τα οποία κάνεις είτε από αμέλεια είτε επειδή δε θέλεις να ξεφύγεις από το confort zone σου.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Θέλεις να κάνεις καριέρα; Αυτά είναι τα λάθη που δεν πρέπει να επαναλάβεις

 

Τί στέκεται λοιπόν ανάμεσα σε εσένα και σε μία άνετη οικονομικά ζωή; Η απάντηση είναι μερικά ατοπήματα, τα οποία μόλις τα αναγνωρίσεις θα είσαι πιο κοντά στο να τα διορθώσεις και να πετύχεις το στόχο σου. Ανακάλυψε λοιπόν 5 λάθη που σε εμποδίζουν να γίνεις πλούσιος!

 

Δεν αναζητάς μια καλύτερα αμειβόμενη δουλειά

Μπορεί να είσαι σε γενικές γραμμές ευχαριστημένος από τη δουλειά σου και από το μισθό σου αλλά ίσως ήρθε η ώρα για αλλαγή. Ειδικά αν είσαι σε μια δουλειά με σταθερό μισθό, ο οποίος δεν προβλέπεται να ανέβει τότε μην περιμένεις ότι η οικονομική σου κατάσταση μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο. Δεν χάνεις τίποτα να ανασυνταχτείς και να αναζητήσεις σοβαρά μια καλύτερα αμειβόμενη δουλειά που θα αυξήσει τα έσοδα σου και θα σε κάνει να ζεις πιο άνετα. Μπορεί έτσι να βγεις από τη βόλεψη και από τη ζώνη ασφαλείας σου αλλά μόνο έτσι μπορείς να φτάσεις πιο κοντά στο να γίνεις πλούσιος!

 

Ξοδεύεις σε πράγματα που η τσέπη σου δεν αντέχει

Σε όλους μας αρέσουν τα ωραία ρούχα, η διασκέδαση, τα ταξίδια, τα καλά αυτοκίνητα ή άλλες πολυτέλειες αλλά δεν τα αντέχει πάντα η τσέπη μας. Αν λοιπόν κι εσύ έχεις παρατηρήσει ότι ξοδεύεις πολλά χρήματα σε πράγματα που δεν αναλογούν στην οικονομική σου κατάσταση τότε μάλλον ήρθε η ώρα να περιορίσεις τα έξοδα σου και να επαναπροσδιορίσεις τι μπορείς να κάνεις και σε τι πρέπει να βάλεις ένα φρένο. Εξάλλου, δε γίνεσαι πλούσιος από τη μια μέρα στην άλλη χωρίς θυσίες!

 

Έχεις μόνο μια πηγή εισοδήματος

Ειδικά στις μέρες μας είναι πολύ δύσκολο να έχεις μια δουλειά που να σου δίνει έναν πολύ καλό μισθό. Έτσι, το να γίνεις πλούσιος από μια μόνο πηγή εισοδήματος είναι πολύ σπάνιο. Για το λόγο αυτό βρες επιπλέον πηγές εισοδήματος ώστε να προσθέσεις στα μηνιαία έσοδα σου. Συνήθως οι πηγές αυτές απαιτούν λιγότερη ενασχόληση από την σταθερή δουλειά σου. Για παράδειγμα, μπορείς να δοκιμάσεις το freelancing, που αποτελεί έναν ευέλικτο τρόπο εργασίας, προσαρμοσμένο στο χρόνο και στις ικανότητες σου.

 

Δεν έχεις ένα οικονομικό πλάνο

Όπως σε όλα τα πράγματα στη ζωή έτσι και στα οικονομικά σου ένα πλάνο είναι απαραίτητο. Πρέπει να ξέρεις τι ξοδεύεις και να βάζεις στόχους αποταμίευσης αν δε θέλεις να δεις τα χρήματα σου να εξαφανίζονται πριν καλά καλά το καταλάβεις. Μόνο έτσι θα μπορέσεις να περιορίσεις τα περιττά έξοδα και να βάλεις στην άκρη χρήματα!

 

Δεν επενδύεις ένα μέρος των χρημάτων σου

Όσα χρήματα κι αν καταφέρνεις να αποταμιεύεις, αυτά θα παραμείνουν σταθερά αν δεν τα κάνεις τίποτα. Αντίθετα, αν επενδύσεις ένα μέρος των χρημάτων αυτών τότε τα χρήματα αυτά θα πολλαπλασιαστούν. Το είδος της επένδυσης εξαρτάται αποκλειστικά από εσένα. Για παράδειγμα, μετοχές, κρυπτονομίσματα, μια δική σου επιχείρηση ή ακίνητα είναι μερικές μόνο από τις επιλογές που έχεις. Φυσικά, κάθε επένδυση έχει το ρίσκο της επομένως πρέπει να είσαι ενημερωμένος πριν προβείς σε οποιαδήποτε ενέργεια αν θέλεις να πετύχει.